Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τώρα εισαγγελέας για τα 23 δις που έκλεψε η τραπεζική συμμορία!

Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.
«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια. Η δήλωση του κ. Γ. Σούρλα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονόςότι ο κ. Σούρλας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Σάββατο 20.9.2014), ανέφερε α) ότι έχει δεχθεί απειλές, β) ότι αισθάνεται αβοήθητος και γ) ότι έχει διαπιστώσει απροθυμία του κ. Στουρνάρα να απαντήσει σε αίτημα του ιδίου και για το λόγο αυτό προέβη στην έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου.
Κατόπιν των ως άνω κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:

• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.

• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.

• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.

• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθούν οι απειλές που δέχθηκε ο κ. Γ. Σούρλας καθώς και η απροθυμία του κ. Ι. Στουρνάρα να συμβάλει στο υποβληθέν προς αυτόν αίτημα»
.
Πηγή: tribune

Ο Χίτλερ μαθαίνει για την νίκη του Τσίπρα!


«Μονοκούκι» Χρυσή Αυγή (ξανα) ψήφισαν οι αστυνομικοί.

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ



«Μόνιμοι» ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής», εμφανίζονται να είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι ψήφισαν και πάλι το ναζιστικό μόρφωμα και μάλιστα μαζικά – σε ποσοστό 40-50%.

Παρά τον θόρυβο που υπήρξε στις εκλογές του 2012 για την ψήφιση του ακροδεξιού κόμματος από σχεδόν τους μισούς αστυνομικούς, οι βουλευτικές εκλογές του 2015 δείχνουν ότι – παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την δράση της «Χρυσής Αυγής» – χιλιάδες αστυνομικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν «μυστικά» το εν λόγω κόμμα.

Περίπου 3000 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική ψηφίζουν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πέριξ κυρίως του κτιρίου της ΓΑΔΑ, στην  λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ετσι λοιπόν στο 801 εκλογικό τμήμα στην οδό Αμπελακίων, το οποίο είναι ένα από αυτά που ψήφισαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι αστυνομικοί (οι αριθμοί των εν λόγω τμημάτων άλλαξαν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2012) η «Χρυσή Αυγή» έλαβε 15,04% έναντι 6,32% που είχε λάβει το 2012 στο εν λόγω τμήμα το 2012, όπου όμως τότε δεν ψήφιζαν σ” αυτό ένστολοι από την ΓΑΔΑ.

Κάτι αντίστοιχο με … τριπλασιασμό των ποσοστών της «Χρυσής Αυγής» εμφανίζεται στο 802 εκλογικό τμήμα όπου η ακροδεξιά οργάνωση έλαβε χθες 14,37% έναντι μόλις 4,47% το 2012, όπου και πάλι τότε δεν υπήρχαν στο εν λόγω τμήμα ψηφοφόροι αστυνομικοί.

Το ίδιο συνέβη και στο 803 εκλογικό τμήμα όπου η «Χρυσή Αυγή» έλαβε 13,3% έναντι 7,67% το 2012 και στο 805 όπου η εν λόγω οργάνωση έλαβε 12,67 έναντι 6,57% το 2012.

Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, ψηφίζουν περίπου 500-600 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ΄ αυτά κυμαίνεται από 15% ως 30% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τότε με τη σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που προτιμούν  Χρυσή Αυγή κινείται μεταξύ 40 έως 50%.

Για να γίνει αντιληπτή η «επιρροή» της ψήφου των ενστόλων στα  εκλογικά τμήματα όπου  ψηφίζουν υπενθυμίζεται ότι σε τμήματα, όπως το 806, που είχαν ψηφίσει το 2012,  η «Χρυσή Αυγή» είχε πάρει τότε 21,99%. Ωστόσο στο ίδιο τμήμα όπου τώρα δεν ψήφισαν οι αστυνομικοί η συγκεκριμένη οργάνωση έλαβε 9,45%.

Αντίστοιχες ενδεικτικές πτώσεις σημειώνονταν και σε αλλά τμήματα που έδιναν παρόν  το 2012 οι αστυνομικοί και στις χθεσινές εκλογές ψήφιζαν αλλού.

Πηγή:tovima.gr 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

B7EGJ1ZIYAAiDbt
Όχι να πα να γαμηθείτε. Αυτό ισχύει για άλλους. Για τη νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει σκέτο το «Τώρα, μπορείτε!». Ζήτησαν ισχυρή λαϊκή εντολή. Στην Ελλάδα, με αυτή την μεταπολιτευτική παράδοση και τις σημερινές συνθήκες, το ποσοστό που δόθηκε από τον λαό στον ΣΥΡΙΖΑ ισούται με τη μεγαλύτερη αυτοδυναμία που πήρε ποτέ κυβέρνηση.
Οι πολίτες τόλμησαν και τα έβαλαν όχι μόνο με τον τρόμο που έσπειρε ο Σαμαράς και την αβεβαιότητα που μοίραζε ο Βενιζέλος, αλλά και με το ΔΝΤ και με τη Μέρκελ και με τις Βρυξέλλες. Οι Έλληνες κατόρθωσαν να στείλουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση στην Ευρωζώνη. Και για να το κάνεις αυτό, παρά τα όσα έχω γράψει κατά καιρούς για τον λαό μας, χρειάζονται αρχίδια.
Τώρα, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε όσα υποσχεθήκατε. Όλα! Όχι αύριο ή μεθαύριο, αλλά όλα! Οι συμβολισμοί γενικώς με εκνευρίζουν. Και οι συμβολισμοί του Τσίπρα την πρώτη ημέρα του στην ηγεσία της χώρας με αφήνουν αδιάφορο. Έχει ακόμη δυο – τρεις ημέρες για να παίξει με τους συμβολισμούς στίγματος της νέας κυβέρνησης. Ακολουθεί η ανάγκη αποδείξεων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και έχει να διαχειριστεί στιγμές ακραίου περιεχομένου για την Ελλάδα, αλλά θα μπορεί να απολαύσει το γεγονός ότι η κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα επηρεάζει κανέναν. Απορρίφθηκαν όλα όσα εκπροσώπησαν οι υπόλοιποι. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κατάφεραν να απαξιωθεί και ο λόγος και η παρουσία τους. Ακόμη και μέσα στα κόμματά τους. Είναι πλέον ανύπαρκτοι.
Η προϋπόθεση από το ΚΚΕ ότι θα συνομιλούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν επιδίωκε έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ είναι σεβαστή. Θα ήταν, όμως, συνεπής και σοβαρή αν το ίδιο το ΚΚΕ απείχε επίσης από όσα θέλει να καταργήσει. Αν δεν βολευόταν στις διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας που θέλει να καταργήσει ενώ απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη της…. Αν δεν συμμετείχε στις διαδικασίες του ευρωκοινοβουλίου ενώ το βλέπει ως όργανο του ιμπεριαλιστικού σατανά… Αν δεν συμμετείχε στην καπιταλιστική οικονομία μέσω της Τυποεκδοτικής και των αγοραπωλησιών του 902… τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει σε αποκλειστικότητα το δικαίωμα της «μάχης εκ των έσω» και να κατηγορεί τους υπόλοιπους για χυδαιότητα και υποκρισία.
Όσο για το «ΠΟΤΑΜΙ» πρόκειται περί αστείας περίπτωσης, διότι μόνο να αστειεύεται μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν λέει ότι δε συνεργάζεται με αντι-ευρωπαϊστές, θεωρώντας ότι είναι …. φιλο-ευρωπαϊστής όποιος σαν εκείνον στηρίζει τη γερμανική Ευρώπη και τις προτεσταντικές ιδεοληψίες της Μέρκελ που κατέστρεψαν την οικονομία όλης της ηπείρου.
Ο εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εαυτός του. Η υπέρβαση να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ. παίρνει ψήφο ανοχής ως συνεργασία κατ’ οικονομίαν, κατ’ ανάγκην και κατ’ εξαίρεση. Όσοι τον κατηγορούν γι’ αυτή τη συνεργασία με το επιχείρημα ότι πρόκειται περί μείωσης του επαναστατικού πήχη, είναι αυτό που λέμε «για το πέος», διότι οι επαναστάσεις δε γίνονται με εκλογές. Γίνονται στο δρόμο. Και η άρνησή τους να βγουν στο δρόμο είναι η κορυφαία αντεπαναστατική πράξη. Παρ’ όλα αυτά, αν επιθυμούν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, είναι επιλογή τους και κανείς δεν ενοχλείται από αυτή.
Βέβαια, καλό θα ήταν να έλειπαν οι Νικολόπουλοι από τους ΑΝ.ΕΛ. και οι Κουντουράδες να λυτρώνονταν επιτέλους βρίσκοντας το δρόμο για την επιστροφή στο γαλάζιο σπίτι τους. Όμως μήπως και ο Καμμένος δε θα μπορούσε να δείξει μια ντουζίνα, κατά κοινή ομολογία, γραφικών ΣΥΡΙΖΑίων; Οπότε ας υποκριθούμε για το καλό της συνέχειας ότι οι ΑΝ.ΕΛ. διέπονται από αγνό και άδολο πατριωτισμό που δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τον εθνικισμό. Τουλάχιστον στην αρχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δείξει αν θα σταθεί δίπλα στο λαό ή και αυτός, από τη θέση εξουσίας, θα σταθεί απέναντί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε το καλύτερο. Τον πιστέψαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τον τρόπο που θα επιτευχθεί αυτό το καλύτερο. Τον εμπιστευτήκαμε. Τώρα μένει να μας αποδείξει ότι πραγματικά θέλει να το πετύχει.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, εμείς που δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα, που δεν στρογγυλεύουμε τις αρχές μας για χάρη κάποιου αλάθητου ηγετίσκου, που δε χρωστάμε σε κανένα πολιτικό γραφείο, που δεν περιμένουμε κάποιο ρουσφέτι, τακτοποίηση, βόλεμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρούμε κάποιο τρόπο να ξαναγίνουμε ο εφιάλτης της ψεύτικης ελπίδας. Κι αν αμφισβητούν κάποιοι την αποτελεσματικότητα αυτού του εφιάλτη, δεν έχουν παρά να δουν τον Σαμαρά που έχει κλειστεί στο γραφείο του και ξεψειρίζει τον αφαλό του.
Το διαβάσμε στο http://kartesios.com/

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Ν.Δ. Δωρίδος



ΔΗΜ.Τ.Ο.ΔΩΡΙΔΟΣ (5).png

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδας Νέας Δημοκρατίας, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλες και όλους τους Δωριείς, για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Σε όλες και όλους που σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη με τη ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας και για μία ακόμη φορά ανέδειξαν την Νέα Δημοκρατία πρώτη πολιτική δύναμη στη Δωρίδα με ποσοστό 36,29%.  
Τους διαβεβαιώνουμε πως η Νέα Δημοκρατία, από τη θέση που μας όρισε ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, θα διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που επιβάλουν οι επόμενες κρίσιμες εξελίξεις για την Χώρα.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους τρεις υποψηφίους της παράταξης μας κ.κ. Ασπασία Μανδρέκα, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και Κωνσταντίνο Χαλιορή για τον αγώνα τους και τέλος να συγχαρούμε το νέο βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και να του ευχηθούμε καλή δύναμη προς όφελος της Φωκίδας μας.
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΑΣ
26 Ιανουαρίου 2015


Άνοιξη μέσα στο καταχείμωνο

anixi2

Η εμφατική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους, όμως ένα γεγονός δεν επιδέχεται ερμηνείας. Το εκλογικό σώμα του έδωσε την εντολή να οδηγήσει τη χώρα σε άλλο μονοπάτι. Έξω από τα αδιέξοδα των προηγούμενων κυβερνήσεων και μέσα στο πνεύμα της ισότητας και της αλληλεγγύης που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη. Αυτή είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό θα πρέπει να πορεύεται.
Ο σχηματισμός κυβέρνησης με τον Καμμένο δεν συμβολίζει τίποτε άλλο παρά αυτό. Τα όσα προτάσσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αποτελούν τη βάση για την επόμενη ημέρα. Η ουσιαστική διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους και του ρυθμού αποπληρωμής του αποτελούν τα θεμέλια.
Αυτό είναι το πλαίσιο επάνω στο οποίο μπορούν να συναντηθούν κι άλλες δυνάμεις της χώρας και όχι μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε το καλοκαίρι του 2012 πως θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Ή τέλος πάντων, περίπου αναγκάστηκε να ψηφίσει γι’ αυτό χάρη στην τρομοκρατία που υπέστη.
Ο προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τότε, εκπέμπει τον σεβασμό ακριβώς σε αυτήν την απόφαση του ελληνικού λαού. Αποκορύφωση της πολιτικής αυτής ήταν η διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Προεδρίας με τον κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερής από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Καμμένος και κάποιες από τις αντιευρωπαϊκές απόψεις του δεν αποτελούν πρωτοτυπία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, δεν πιστεύει κανένας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποτελέσουν μεγαλύτερη απειλή για την Ένωση από την παρουσία του διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητού Λαπαβίτσα και της Αριστερής Πλατφόρμας. Η έντονη κριτική που μπορεί να ασκήσει η παρουσία τέτοιων δυνάμεων στην συγκυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις όποιες αλλαγές.
Σύμφωνα με τα όσα εκπέμπονται από την Ευρώπη τόσο πριν, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, στις χώρες που τις απαρτίζουν υπάρχουν πυρήνες που σιγοκαίνε για την αλλαγή μίας Ένωσης που μέχρι σήμερα ασπάζεται ως ευαγγέλιο τον νεοφιλελευθερισμό και τον γύψο.
Η παρουσία μίας δύναμης της Αριστεράς στην καρδιά της Ευρώπης μπορεί να δώσει τα καύσιμα στις δυνάμεις αυτές ώστε να γίνει η αναγκαία στροφή της Ένωσης. Η πίεση που μπορεί να δημιουργήσει η σοβαρή κριτική βασικών δομών της μπορεί να ανοίξει τον διάλογο όλο και περισσότερο.
Εκτός εάν δεχτούμε πως η αυτή η Ευρώπη δεν αντέχει σε κριτική και βελτίωση.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το μεγάλο έργο της κυβέρνησης, το πιο δύσκολο, θα είναι ακριβώς αυτή η αποστολή εξαναγκασμού της Ευρώπης να δει τα κατάματα τα λάθη της. Ο πόλεμος θα είναι μεγάλος, αφού τα περισσότερα «λάθη» αποτελούν δομικές επιλογές και ο μόνος τρόπος να διορθωθούν είναι να αλλάξουν.
Ωστόσο, επειδή ο πόλεμος θα γίνεται τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκινήσει με νίκες εντός έδρας.
Εκτός από την ανθρωπιστική πολιτική που αποτελεί τον πρώτο πυλώνα της πολιτικής του, η επιβολή νομιμότητας στο χώρο των Media, στους εθνικούς εργολάβους, στο καθεστώς των ιδιωτικοποιήσεων και σε μία σειρά από μεγάλα συμφέροντα, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η δίκαιη δίκη και ορθή διαχείριση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο εξορθολογισμός του Δημοσίου και η ουσιαστική αναδιάταξή του θα εμπνεύσει περισσότερους και από τους ψηφοφόρους του.
Το μέλλον που περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά πολύ περισσότερο κόσμο από όσους τον έφεραν στην εξουσία.
Και το μόνο που χρειάζεται, είναι ο κόσμος αυτός να τον ελέγχει και να τον καθοδηγεί.

Τα μάζεψα τα πράγματα κι έφυγα από το σπίτι

Ευχαριστήριο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ




Κοινό μήνυμα του βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Κωστοπαναγιώτου και των συνυποψηφίων του Γιώτας Κασούτσα και Γιάννη Αγγελέτου.


Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατάφερε να ενώσει την κοινωνία και να εκφράσει τις ελπίδες του Ελληνικού λαού και στη Φωκίδα. 

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιστορική νίκη του ελληνικού λαού που δίνει μια ισχυρή εντολή για να σταματήσει η λιτότητα και αυτό το μήνυμα φτάνει σε όλη την Ευρώπη με τρόπο που προκαλεί πανευρωπαϊκό άνεμο αλλαγής. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους....
Η ευθύνη που αναλαμβάνουμε γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι η επιλογή από τους πολίτες της Φωκίδας του ψηφοδελτίου μας δεν καθορίστηκε από κομματικούς μηχανισμούς αλλά στηρίχτηκε στην ψήφο των πολιτών που μέχρι χθες ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. 
Δεν θα σας απογοητεύσουμε. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και για να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη. 
Η ελπίδα έφτασε κι ο αγώνας για την επιβίωση ξεκίνησε. 
Το επόμενο διάστημα σας θέλουμε δίπλα μας συμπαραστάτες και καθοδηγητές μας για να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή στον τόπο μας. 

Άμφισσα 26.01.2015


Ηλίας Κωστοπαναγιώτου,  Βουλευτής Φωκίδας
Γιώτα Κασούτσα,  υποψήφια βουλευτής Φωκίδας
Γιάννης Αγγελέτος, υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας, εσύ ένας Αντώνης Σαμαράς...


H νέα κυβέρνηση της χώρας

Η σύνθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης έχει ως εξής:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά
Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός Εσωτερικών: Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης
Αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός για θέματα μετανάστευσης: Τασία Χριστοδουλοπούλου
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιάννης Βαρουφάκης
Αναπληρώτρια υπουργός: Νάντια Βαλαβάνη
Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Μάρδας
Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης
Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Σγουρίδης
Υπερπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς
Αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού: Νίκος Ξυδάκης
Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας: Τάσος Κουράκης
Αναπληρωτής έρευνας και καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Αναπληρωτής Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης
Υφυπουργός αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός για θέματα ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Αναπληρωτής υπουργός: Ανδρέας Ξάνθος
Αναπληρωτής για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Δημήτρης Στρατούλης
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις: Νίκος Χουντής
Αναπληρωτής υπουργός για διεθνείς οικονομικές σχέσεις: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής: Κώστας Ήσυχος
Υφυπουργός: Νίκος Τόσκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Αναπληρωτής υπεύθυνος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης
Υπουργείο Επικρατείας
Υπουργός: Νίκος Παππάς
Αναπληρωτής υπουργός: Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γαβριήλ Σακελλαρίδης 

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς, κατώτερος των περιστάσεων αλλά και των εκλεγμένων πρωθυπουργών


Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έκανε τον κόπο να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στο νέο πρωθυπουργό. Δεν είχε ούτε τη μεγαλοθυμία, ούτε την ευγένεια, ούτε την πολιτική ευπρέπεια να ακολουθήσει τα ήθη και τα έθιμα του Κοινοβουλευτισμού. Δεν ξέρω αν είναι πτοημένος από την ήττα ή επιδεικνύει για μία ακόμη φορά πολιτική ασέβεια και μικρότητα μαζί.
Ως σήμερα ο Σαμαράς φρόντιζε να δείχνει πως αντιλαμβάνεται το κράτος και τη διοίκηση ως ιδιοκτησία του. Ήταν πολλές φορές που η αντιπαράθεσή του με τους πολιτικούς του αντιπάλους είχε τη χροιά αντιπαλότητας με κάποιον εσωτερικό εχθρό της χώρας.
Σήμερα όμως ο Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια. Αφού ξεφτέλισε τον κοινοβουλευτισμό, αφού υποβάθμισε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αφού ταύτισε τη Βουλή με το καφενείο της, έπιασε πάτο σε αυτό που λέγεται υποτυπώδης συμπεριφορά πολιτικής ευπρέπειας. Απέδειξε απλώς πως δεν την έχει. Κατώτερος όχι μόνο των περιστάσεων αλλά και όλων των εκλεγμένων πρωθυπουργών που φρόντισαν τουλάχιστον να διαιωνίσουν τα πολιτικά ήθη.

Θα δικαστεί ο Μιχελάκης, θα γελάσει κι ο Λεβέντης



Γράφει o Φέλιξ


O Γιάννης Μιχελάκης θα κάτσει απ' ό,τι φαίνεται στο σκαμνί για να δικαστεί για την υπόθεση χρηματισμού από τον Πάλλη. Ελεύθερος από την προστατευτική βουλευτική ασυλία, ως απλός πολίτης θα ζήσει αυτό που θα ζούσε ο κάθε έλληνας για τον οποίο υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις χρηματισμού. Είναι και αυτό ένα από τα σοφά του εκλογικού αποτελέσματος. Περιμένοντας λοιπόν το Συριζα να αλλάξει την Ελλάδα, θα δούμε δίκες Μιχελάκη, το Χρήστο Μαρκογιαννάκη χωρίς βουλευτική ασυλία, το Μιχάλη Χρυσοχοίδη να ψάχνει δουλειά.
Δεν πρόλαβε να αναλάβει η κυβέρνηση και το χείλι των Θεσσαλονικέων έσκασε, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είναι κάτω από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου μετά βίας ξεπέρασε τον Απόστολο Γκλέτσο και το Βασίλη Λεβέντη αλλά όχι και τους δύο μαζί.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος δε θα ξαναδεί τηλεοπτικό πάνελ μάλλον, η Βούλτεψη είναι απασχολημένη τρέχοντας για κωλόχαρτο, ο Τατσόπουλος έχει άπλετο χρόνο να ασχοληθεί με την υπόλοιπη μισή Αθήνα. Η διαφθορά έχασε τα πιο δυνατά πολιτικά της στηρίγματα στο Κοινοβούλιο και απ ό,τι φαίνεται πολύ γρήγορα, διάφοροι πρώην σύμμαχοί της θα αρχίσουν να ξυλεύονται από το ξύλινο πεσμένο σώμα της.
Ο Τσίπρας προσφέρει και αυτή την ικανοποίηση στο εκλογικό σώμα, της αποκατάστασης της τρωθείσας λαϊκής νοημοσύνης.
Όσο για τον Χαράλαμπο Αθανασίου, αυτός είχε την ατυχία να εκλεγεί,οπότε θα χρειαστεί να απαντήσει μέσα στη Βουλή για την έρευνα για το Πόθεν Έσχες του και στοιχεία που θα διαβιβαστούν στην Αρχή για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

ΣΟΚ!! ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ!

Χθες η γιαγια μου παρακολουθουσε με τεραστια αγωνια στην τηλεοραση τον προεκλογικο μαραθωνιο. Δεν εκλεισε το ματι. Παντα κοιμαται πριν τις 23.00 το βραδυ, χθες ομως για δευτερη φορα στη ζωη της (η αλλη ηταν στο γαμο της) το ξενυχτησε. Μεχρι τις 3 το πρωι ηταν ξυπνια για να βεβαιωθει οτι ο αντωνακης της ειχε χασει σιγουρα. Όλα είχαν ξεκινήσει το πρωι, αμεσως μετα την εκκλησια όταν στις 7.50 κατευθυνθηκε στο εκλογικο τμημα. Αφου σταυρωσε 3 βουλευτες της ΝΔ αποχωρησε με χαμογελο και περηφανεια απο το σχολειο. Στην εξοδο ομως ειχε μια δυσαρεστη συναντηση. Μολις ειχε πραγματοποιησει το εκλογικο της δικαιωμα και μια (πρωην) φιλη της, η Σμαρουλα. Ειχε ακουσει τις φημες οτι η Σμαρουλα θα ψηφισει Τσιπρα, αλλα δεν ηθελε να τις πιστεψει. Νομιζε πως ηταν ανυποστατες. Πως θα μπορουσε μια γαλαζια ως το κοκκαλο κυρια να το κανει αυτο; Αυτο θα ηταν η υψιστη προδοσια στη δεξια ιστορικη παραταξη. Η Σμαρουλα ομως επιβεβαιωσε τις φημες στη γιαγια. "Συριζα ψηφισα Αγγελικουλα. Δεν πηγαινε αλλο. Συριζα. Τον πιστευω τον Τσιπρα. Θελω να αλλαξουν τα πραγματα, αν οχι για εμας, για τα εγγονια μας". Η γιαγια ηταν ηδη αναστατωμενη ολο αυτο τον καιρο, δεν ηθελε να αναστατωθει αλλο. Ωστοσο δεν κρατηθηκε. "Αν αγαπουσες τα εγγονια σου και ηθελες το καλο τους, δε θα ψηφιζες αυτο το παλιοπαιδο Σμαρουλα. Ακους; Εσυ δεν ησουν η περηφανη νεοδημοκρατισα; Η πιστη ψηφοφορος της ΝΔ; Γιατι; Γιατι; Τωρα που τα πραγματα πηγαν να στρωσουν; Τωρα;". Η συζητηση δυστυχως αναψε και οι τονοι ανεβηκαν. Ευτυχως εκεινη την ωρα παρενεβη εγω και απετρεψα ενα σιγουρο ξεμαλλιασμα. Πηρα τη γιαγια και την πηγα σπιτι. "Μα την ακουσες; Τι θρασος! Την εχω ξεγραψει απο φιλη. Δε θελω ουτε να την ξερω. Την προδοτρα. Την ανοητη. Που πιστευει αυτο τον αθεο κομμουνιστη". Την πηγα σπιτι και προσπαθησα να τη συνεφερω. Της εφτιαξα τσαι. Κοιμηθηκε λιγο και μετα απο 1 ωρα σηκωθηκε. Εβαλε την τηλεοραση. Ειχε μια κρυφη ελπιδα οτι θα γινοταν η ανατροπη. Μερες τωρα παρακαλουσε την Παναγια να κανει το μεγαλο Θαυμα. "Σε παρακαλω Παναγια μου, κανε να βγει πρωτη η ΝΔ και ο Αντωνης μας. Για το καλο του τοπου. Για τα παιδια μας. Για τη νεα γενια. Εμεις ο,τι περασαμε περασαμε. Οι θυσιες μας γιατι να πανε χαμενες; Γιατι να την πληρωσουν τα νεα παιδια; Κανε να βγει η ΝΔ Παναγια μου και απο μενα ο,τι θες. Ακουσε με". Δυστυχως η Παναγια δεν την ακουσε. Η χθεσινη μερα ηταν πολυ δυσκολη για τη γιαγια. Η ωρα περνουσε και σε ολους τους νομους σχεδον ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πρωτος. Η γιαγια δε μπορουσε να συγκρατησει τα δακρυα της. "Γιατι; Γιατι;" αναφωνουσε διαρκως. Οταν πια ηταν οριστικο οτι η ΝΔ ειχε χασει, δεν αντεξε και εκλαψε. "Θεε μου! Τι κακο μας βρηκε;; Βοηθησε μας!". Τα τηλεφωνα χτυπουσαν αλλα δεν αντεχε να μιλησει σε κανεναν. Αποσυνδεσε τη συσκευη. Σημερα το πρωι αγορασε την εφημεριδα "δημοκρατια" οπου διαβασε τι εγινε λαθος στη ΝΔ. "Ισως αυτη η ηττα να κανει τη ΝΔ να σκεφτει σοβαρα τα λαθη της και να επανερθει πιο δυναμικα στο προσκηνιο. Ισως γινουν ξανα συντομα εκλογες και τις παρει η ΝΔ" σκεφτηκε απο μεσα της και επιτελους ηρεμησε. Δεν αντεχε αλλο κλαμα και αναστατωση. "Να δουμε τωρα τι θα κανει ο αστεφανωτος, ο αθεος, ο αθρησκος, ο κομμουνιστης...Να δουμε αν θα κανει οσα υποσχεται", ειπε απο μεσα της. Αφου διαβασε ενα αρθρο του Μανωλη Κοττακη, που εγραφε οτι παρα την ηττα της ΝΔ, τα πηγε εξαιρετικα καλα σε ποσοστα, μπηκε στο youtube και ειδε παλιες ομιλιες του Αντωνη Σαμαρα. Δεν αντεχε στην ιδεα οτι θα ειναι τωρα στην αντιπολιτευση, αλλα πρεπει να ειναι ψυχραιμη, γιατι θα ανεβει πολυ η πιεση της και δεν πρεπει. 

Πηγή: www.lifo.gr

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Δρόσου προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και εκπροσώπου του Συλλόγου Αγροτών ΄Παραδοσιακός Ελαιώνας΄.

    

    Φίλες και φίλοι,
Απομένουν μόνο λίγες ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες και πλέον η απόφαση είναι δική μας. Με αφορμή το γεγονός αυτό και σε ότι με αφορά θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω αυτούς που με πρότειναν για υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μεγάλη τιμή για μένα,  πλην όμως παραμένω ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας διότι αυτό το ρόλο μου ανέθεσαν οι συναδέλφισες  και οι συνάδελφοί μου και δεν ξεχνώ ότι αυτοί με ανέδειξαν σε αυτό που είμαι σήμερα.
   Θα ήθελα όμως να απευθύνω μερικά ερωτήματα προς τους κυβερνώντες,  διότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο διαπίστωσα ότι περίσσεψε η πολιτική υποκρισία. Βρεθήκαμε για πολλοστή φορά στο επίκεντρο του προεκλογικού τους αγώνα, ειπώθηκαν πολιτικές γελοιότητες του τύπου....με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα αφοπλιστούν οι αστυνομικοί και θα καταργηθούν τα ματ  κ.λ.π.   Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι οι πρώτοι που επιθυμούν να καταργηθούν τα ματ  (γνωρίζουμε όλοι ότι δεν θα συμβεί ποτέ) είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτή την υπηρεσία,διότι εκεί δεν βρίσκονται τα παιδιά των Στρατηγών και αυτών που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά τους γραφεία (κάτι περισσότερο γνωρίζει η τέως τοπική βουλευτής) αλλά παιδιά που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και αναγκάζονται πολλές φορές να βρίσκονται απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, αυτά που αφαίρεσαν αυτοί με τις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές τους.
    Αυτά φυσικά δεν θα αναφερθούν ποτέ από όψιμους σωτήρες, απόστρατους της ηγεσίας,  υποψήφιους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας που ξέχασαν ότι ως ηγεσία ποτέ δεν αναγνώρισαν το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και οι καταγγελίες , οι διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών και οι διαγραφές τους  είναι πρόσφατες,  όπως και οι φωτογραφίες που βγάζουν τώρα αγκαλιά παρέα με (συνδικαλιστάρες) του τύπου ¨η Ν.Δ είναι το σπίτι μας΄΄. Τελικά ο ραγιαδισμός είναι βαθιά ριζωμένος στο D.N.A ορισμένων οσφυοκαμπτών.
ΔΕΝ ξεχνώ ότι πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόμασταν οι Έλληνες Αστυνομικοί στο μάτι του κυκλώνα ανεβάζοντας η κυβέρνηση την παράσταση της ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑΣ με πρωταγωνιστή τον Δένδια και στον ρόλο την Ιφιγένειας όλους τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. Θα θυμάται η κυρία ΜΑΝΔΡΕΚΑ τι μου είχε πει όταν  της  μετέφερα τα δικαιολογημένα παράπονα των συναδέλφων μου για την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.   Αυτό φυσικά το ξέρουμε οι  δυό  μας.
Οι Αστυνομικοί γνωρίζουν από στοχοποίηση, όταν σύσσωμα, όλα τα συστημικά ΜΜΕ,  με συγκεκριμένους παρουσιαστές και παρουσιάστριες  (δεν αναφέρω την λέξη δημοσιογράφους γιατί η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ιερό) βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη με κατηγορίες του τύπου ¨άνδρο βασανιστών το Α.Τ Ιτέας¨ με αποτέλεσμα να οπλίσουν τα χέρια διεστραμμένων μυαλών και να κινδυνέψουν ζωές αθώων Αστυνομικών. Φυσικά η  κυρία ΜΑΝΔΡΕΚΑ απουσίαζε από δίπλα μας όπως και σε όλα τα θέματα μας, δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στις αγωνίες μας με την μορφή επερωτήσεων στη Βουλή ..άκρα του τάφου σιωπή… όπως και κατά την διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα δεν μας επισκέφτηκε ούτε μια φορά να τα ακούσει από κοντά,  μας απαξίωσε για ακόμα μια φορά, δεν πειράζει όμως συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.
   Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα θέτω το παρακάτω ερώτημα προς τους  απερχόμενους  της  συγκυβέρνησης.  Γιατί  πήρατε τα αποθεματικά από τα επικουρικά μας ταμεία τα οποία λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια μόνο από ίδιους πόρους και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψετε τρύπες που Ε.Τ.Ε.Α  με κούρεμα  70%;,  έτσι  θα φέρνατε την ανάπτυξη και μας βγάζετε από τα μνημόνια ;
Γι αυτούς τους λόγους παραμένω στο πλευρό των συναδέλφων μου χωρίς να ακλουθώ την τυποποιημένη πορεία επαγγελματιών συνδικαλιστών που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα με τις συμπεριφορές τους βουλευτιλίκια, υπουργοποιήσεις κ.λ.π., με στολή εντάχθηκα στον Αγώνα και με στολή θα αποχωρήσω όταν έρθει η ώρα.
  Καταλήγοντας θα ήθελα να πω δυο λόγια για την προεκλογική περίοδο χωρίς να κρύβω την στήριξη μου στο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη ελπίδας για όλους εμάς. Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο παρατηρήσαμε την αναβίωση του δικομματισμού με ευθύνη δυστυχώς των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην ΑΝ.ΕΛ όταν σύσσωμα ως μνημονιακοί γενίτσαροι π.χ Το Ποταμι, Κ.Κ.Ε βομβάρδισαν την κοινή γνώμη βρίσκοντας φυσικά εύκολη πρόσβαση στα συστημικά Μ.Μ.Ε (άλλη αμαρτωλή ιστορία ) ότι για όλα τα δεινά του τόπου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λες και κυβέρνησε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.
    Παρατήρησα μια προσέγγιση όλων των πολιτικών χώρων  με αναφορά στη τρίτη ηλικία του τύπου…..κλείστε τα γερόντια σπίτι …και την Ν.Δ,  επενδύοντας  στο φόβο και την ανασφάλεια να τους τρομοκρατεί ότι θα χάσουν τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, κλπ.. Σε ότι με αφορά ως σκεπτόμενο πολίτη,  θα είναι για πάντα, τα ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ,  όπως αναφέρθηκε κάποτε σε μια μεγάλη αλλαγή της πολιτικής ιστορίας της Πατρίδας μας, διότι είναι αυτοί που με πολύ μεγάλη ψυχή και δίνοντας κυριολεκτικά το αίμα τους απελευθέρωσαν την πατρίδα μας, νίκησαν τον ναζισμό και τον φασισμό και δεν γεννήθηκαν πολιτικοί π.χ τύπου Άδωνη Γεωργιάδη που θα φοβίσουν αυτούς που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
    Πάμε λοιπόν όλοι μαζί,  με όπλο αυτήν την φορά την ψήφο μας,  να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας,  τον ρόλο που θα έχει ο καθένας στην Δημοκρατία μας, όλα όσα χάθηκαν στον εφιάλτη των μνημονίων. Φίλες και φίλοι όλα όσα αναφέρω πιο πάνω είναι μια απλή κατάθεση ψυχής από έναν απλό εκπρόσωπο εργαζομένων και τίποτα περισσότερο.

Καλή αντάμωση και  ΨΥΧΗ  ΒΑΘΙΑ.

Τελειώσατε

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ολόκληρη η προεκλογική ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Αθήνα




Παπούδες και γιαγιάδες μην φοβάστε. Στείλτε τους στα σπίτια τους

Η ομιλία του Παν. Καμμένου στο Αιγάλεω


Πετάμε με την ΠΑΣΟΚ Airlines


Ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη..

Πολύ χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες η νουδούλα αλλά και το πασοκάκι γελοιοποιούνται, ξευτελίζονται, μαλλιοτραβιούνται οι συνέταιροι για το ποιος θα πάρει ένα-δυο ψηφαλάκια παραπάνω!
Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, δεν πέρασε η τρομοκρατία, ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη και σε βλέπω Δελαπατρίδη μέχρι την Κυριακή!
Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα, ρίξε μια τρέλα, το ακαταλόγιστο βοήθησε άλλους κι άλλους!
Ικέτες ψήφων, δουλάκια της εξουσίας, που με σύνθημα την αλήθεια λένε τα μεγαλύτερα ψέματα.
Εμείς δεν ντρεπόμαστε καθόλου-λογικό χάθηκε η τσίπα και το φιλότιμο- ξεφωνίζει ο ΓΑΠ και τον χειροκροτούν, το ΠΑΣΟΚ έκανε το καθήκον του λέει ο Μπένυ και ανατριχιάζω!!
Εδώ ο καλός ο ρυθμιστής, Ποταμίσιοι χρυσαυγίτες θα μας ρυθμίσουν, εμας και το πολίτευμα, κάτσε καλά λέω!!
Κυκλοφορούν κάτι δημοσιεύματα για στεγνά ΑΤΜ από αύριο, ε και;
Ποιος άνεργος- και είναι πολλοί 2500000 ανέργους έφτιαξε η κυβέρνηση αντωνομπένυ-άστεγος, άπορος φτωχός Έλληνας θα πάει στα ΑΤΜ. από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και για ποιους λογαριασμούς μιλάνε;
Άσε που εμείς θα πάμε από Δευτέρα, έτσι για να στην σπάσουμε!
Αλήθεια οι μηδενικοί λογαριασμοί  δίνουν ευρουλάκια αντωνάκη; Μάλλον όχι, πάλι πατάτα πάς να κάνεις,με τους δικούς σου θα τα βάλεις  σύνελθε καλό μου, δεν σου βγαίνει, άστη τη ριμάδα την καρέκλα, ξεκόλλα, πως αλλιώς να το πω για να καταλάβεις!!
Η τρομοκρατία δεν πέρασε και δεν θα περάσει, η προσπάθεια έπεσε στο κενό, οι θυσίες τις οποίες μας υπέβαλαν και πολύ μας σκέφτονται για αυτό-τις ιδέες και τα μέτρα έπαιρναν οι σαμαρομπένυδες αλλά δεν είδα καμιά θυσία από τους ίδιους, αυτές είναι στη δική πλάτη-ναι τελικά έπιασαν τόπο.
Μας έστειλαν στον πάτο του βαρελιού και τελικά ξυπνήσαμε. Λίγο πριν αφήσουμε την τελευταία μας πνοή είπαμε αι σιχτιρ αντωνάκη, ξυπνήσανε οι σκλάβοι και ποιος τους κρατάει!!
Λίγες ημέρες υπομονή, λίγο ακόμα  θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, γιατί τούτος ο τόπος είναι δικός μας!!!


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στις 25 Γενάρη...


      Ψ Η Φ Ι ΖΟ Υ Μ Ε  ΣΥΡΙΖΑ...

            ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ...

                           ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !!!!!

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς.


Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς με δαύτους.
Που με αποκάλεσαν κοπρίτη και διεφθαρμένο.
Τεμπέλη και λαμόγιο.
Που με έχρισαν Συνεταίρο της Διαπλοκής τους.
Συνεργό και Συνυπεύθυνο.

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς με Αυτούς.
Που με κυβερνούν ατέλειωτα χρόνια.
Με ψέματα, εκβιασμούς και διλήμματα.
Με επιλογές Ταξικές και Πολιτικές Λιτότητας.
Που αλλάζουν αρχηγούς συνεχώς και ποτέ Πολιτική.

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς και με πρόσωπα.
Τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο.
Το Σημίτη και τον Καραμανλή. 
Το Σαμαρά και τον Παπαθανασίου.
Τον Καρατζαφέρετρο και τους Μητσοτάκηδες.
Τους Φώτηδες και ποτάμηδες.

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς με το Νεοφιλελευθερισμό.
Τα κόμματα που τον υπηρετούν.
Τα ΜΜΕ και τους δημοσιοκάφρους που τον
στηρίζουν και τον προωθούν.
Με την Ολιγαρχία και τον πλούτο που κλέβει.
Τους υπάκουους "συνδικαλιστές".
Τους τοκογλύφους και τους "εταίρους".

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς.
Με τους  Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ.
Μ΄Αυτούς που συνεχίζουν να Καταστρέφουν τη Χώρα μου.
Τους "σωτήρες". Παλιούς και νέους.
Την Αθλιότητά τους. Την Ατιμωρησία τους.
Τη "δημοκρατία" τους.

Εχω ανοιχτούς λογαριασμούς με την...πάρτη μου.
Με Σένα. Μ΄εκείνο κι εκείνη.
Για την ΑνοχήΤην "κατανόηση"Την Αποδοχή.
Τη Δειλία. Το Φόβο.
Την Αδράνεια.

Στο παραβάν δεν θα κλειστώ για να 
εκτονωθώ...αυνανιζόμενος.
Θα κλειστώ για να ρίξω μιά Μαχαιριά στο Σύστημα.
Την  Π ρ ώ τ η.
Γιατί...γνωρίζω καλά πως οι λογαριασμοί μου με Αυτούς...
δεν κλείνουν  μ ό ν ο  με μιά...Ψήφο!!