Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κυρία Μανδρέκα, είστε κάπως ξεχασιάρα

(Γι’ αυτό, στο τέλος σας επισυνάπτουμε κι ένα σκονάκι, ώστε να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για τις δύσκολες εξετάσεις που θα δώσετε σε λίγες μέρες)

Η κυρία Μανδρέκα, βουλευτής Φωκίδας της κυβέρνησης που ολοκλήρωσε το «έργο» το οποίο ξεκίνησε ο ΓΑΠ (δηλαδή τη μετατροπή της Ελλάδας σε φτωχοκομείο και αποικία), επιτέλους ομίλησε. Αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη πρόοδο, διότι η κυρία Μανδρέκα επί δυόμιση χρόνια είχε περιοριστεί να ψηφίζει «Ναι σε όλα». Τι είπε όμως, αφού βρήκε τη μιλιά της; Ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβάστηκε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευτέλισε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία με μοναδικό στόχο της να οδηγήσει, εκβιαστικά, τη χώρα σε εκλογές» κ.λπ. κ.λπ. (ολόκληρο το βαρυσήμαντο κείμενο της κυρίας βουλευτού μπορείτε να το βρείτε εδώ:  http://dorida.blogspot.gr/2014/12/blog-post_79.html). Να θυμίσουμε λοιπόν στην κυρία Μανδρέκα, έτσι για αρχή, λίγα μόνο από τα πράγματα που ξεχνά:

1) Αφού εκλέχτηκε, υποστήριξε μια κυβέρνηση που εφάρμοσε ακριβώς τα ανάποδα από όσα υποσχόταν η ΝΔ στα Ζάππεια αλλά στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες τσαλαπάτησε ακόμη και τη μετεκλογική «προγραμματική συμφωνία» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βάσει της οποίας συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση. Για το λόγο αυτό απώλεσε οιαδήποτε λαϊκή νομιμοποίηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει για κάτι την αυτοκριτική του, είναι που δεν κατάφερε να ανατρέψει γρηγορότερα την ελέω Μέρκελ σαμαροβενιζελική κυβέρνηση της εθνικής υποτέλειας και της κοινωνικής καταστροφής.

2) Τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες τα ευτέλισε όσο ποτέ άλλοτε η κυβέρνηση που συνένοχα υποστήριξε η κυρία Μανδρέκα, η οποία δυόμιση χρόνια τώρα στόμα είχε και μιλιά δεν είχε (να θυμηθούμε π.χ. τον Καλλικράτη και το έκτρωμα που λέγεται «Δήμος Δωρίδας», κυρία Μανδρέκα;). Να κυβερνάς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ντροπολογίες, να ξεφτιλίζεις τη Βουλή, να κάνεις κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τους νόμους: Αυτά είναι που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ευτέλισαν τους θεσμούς, με την άμεση συνενοχή σας κυρία Μανδρέκα, κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3) Πάλι με τη συνενοχή σας, η σαμαροβενιζελική κυβέρνηση ξεπούλησε και τα ασημικά της χώρας, κι αφήνει πίσω της συντρίμμια, πολλαπλάσιο χρέος απ’ όσο παρέλαβε, αλλά και νέες συμφωνίες με την τρόικα, οι οποίες γκρεμίζουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τη λαίλαπα του ΓΑΠ και του Παπαδήμου. Και τα ελάχιστα παιδάκια που έχουν απομείνει στα ξεχασμένα Βαρδούσια (να ’στε καλά κυρία Μανδρέκα, χάρη σ’ εσάς τρελάθηκε στην «ανάπτυξη» και η Δωρίδα…) γνωρίζουν ότι «η έξοδος από την κρίση και το μνημόνιο» ήταν το συντομότερο ανέκδοτο της μαύρης χρονιάς που, επιτέλους, τελειώνει.

4) Αν δεν σας αρέσουν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας, κυρία Μανδρέκα, γιατί δεν το καταργείτε με μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Εξάλλου έτσι καταργήσατε τόσα και τόσα. Ή τέλος πάντων καταργήστε γενικώς τις εκλογές, να αποφασίζει απευθείας ο κύριος Σόιμπλε ποιος θα κυβερνά την αποικία του, ώστε να μην ταλαιπωρείστε και να μην εξαρτάστε από το τι θέλει να ψηφίσει ο κόσμος. Αλλιώς, το ξέρετε το κόλπο ήδη από το 2012: ξαναπείτε μας ότι αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ θα βρέχει βατράχια. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε εσείς τι να πείτε: αρκεί να επαναλάβετε τις απειλές του Βερολίνου και την τρομοκρατία των «αγορών», που τρέμουν μην αναδειχθεί επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα μια κυβέρνηση αξιοπρεπής. Μια κυβέρνηση που θα βάλει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της, κι όχι τους ξένους επικυρίαρχους και τους εγχώριους φίλους σας, στους οποίους χαρίζετε τα δισεκατομμύρια που βγάζετε από το αίμα του ελληνικού λαού.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα κυρία Μανδρέκα. Κι όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σας καλούμε σε ανοιχτή, δημόσια συζήτηση ενώπιον των πολιτών της Δωρίδας, να τα συζητήσουμε όλα ισότιμα και δημοκρατικά. Είμαστε στη διάθεσή σας!

Γιάννης Κούγιας
Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας


ΥΓ: Επιθυμώντας να σας ενθαρρύνουμε να δεχτείτε την πρόσκλησή σας, σας επισυνάπτουμε κι ένα βίντεο, ως σκονάκι που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να συζητήσετε μαζί μας μπροστά στους συμπολίτες μας: https://www.youtube.com/watch?v=1BaQ9fL1-Nw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.