Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Η τιμή (σημερινή) του πετρελαίου δεν έχει καμία βάση στην αγορά πετρελαιοειδών," δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

«Η τιμή (σημερινή) του πετρελαίου δεν έχει καμία βάση στην αγορά πετρελαιοειδών, αλλά υπάρχουν ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα : όπως κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή», - είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.Πόλη του Μεξικού, στις 17 Δεκεμβρίου - RIA Novosti, Ντμίτρι Znamenskii. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, μέλος της οργάνωσης των χωρών – Παραγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ), Ραφαέλ Ραμίρεζ, είπε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν οφείλεται σε εμπορικούς λόγους, αλλά λόγω των γεωπολιτικών συμφερόντων.



«Η (σημερινή) τιμή του πετρελαίου δεν έχει καμία βάση στην αγορά πετρελαιοειδών, αλλά υπάρχουν ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα : όπως κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, και όλα αυτά απεικονίζονται στην οικονομία μας»- είπε ο Ramirez από την Αργεντινή όπου συμμετέχει σε μια συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της κοινής αγοράς της Νότιας Αμερικής.



Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά της Βενεζουέλας ασκείται ένας «οικονομικός πόλεμος», προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση.



«Αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε αυτό να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη και τα κοινωνικά μας προγράμματα» — αυτά αναφέρει στην ιστοσελίδα του Noticias24 ο Υπουργός της Βενεζουέλας.



Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro δήλωσε τον υποτιθέμενο διεθνή οικονομικό αποκλεισμό, με την υποστήριξη των δεξιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να αντισταθμιστεί η απώλεια του προϋπολογισμού από πτώση των τιμών πετρελαίου της Βενεζουέλας. 
Έτσι στα προβλήματα της χώρας το ο Maduro άμεσα κατηγόρησε τις ΗΠΑ με τα πετρελαϊκά τους συμφέροντα , ιδίως, με την ανάπτυξη του σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.