Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Επιτέλους ήρθε η ανάπτυξη!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης, περάσαμε στην ανάπτυξη. Στα έξι αυτά χρόνια δεν έμεινε τίποτε όρθιο στην πατρίδα μας. Η περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις δημιούργησε ντόμινο στο εμπόριο και όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Οι τράπεζες επιδόθηκαν σε ένα ανελέητη κυνηγητό των δανειοληπτών με αποτέλεσμα να μην κινείται τίποτε. 
Έτσι λοιπόν και στην περιοχή μας οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι έβαλαν τα κεφάλια μέσα, τα μικρά καταστήματα φυτοζωούν ή κλείνουν και και οι μεγάλοι μαζεύουν τις δαπάνες των επιχειρήσεών τους με μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία και απολύσεις. 
Η ανεργία μετά τις απολύσεις που έχουν γίνει  από τις διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας  έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Όλοι ψάχνουν για προγράμματα για ένα μεροκάματο έστω και 18ευρώ. Τα ταξίματα από τους  "επαγγελματίες" του είδους -βλέπε κομματόσκυλα, αυτοδιοικητικούς και λοιπούς παράγοντες- πάνε και έρχονται. Ο κύριος "άνω των 800" υπόσχεται σε όλους ότι θα κάνει ότι μπορεί. Όμως με έχει προβληματίσει πώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή είχε προσλάβει και τα δύο παιδιά της επί χρόνια ιδιαιτέρας του..
Άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή και μείωσε το προσωπικό της πάνω από 40% ξαφνικά ανακάλυψε την ανάγκη της σε προσωπικό και προσέλαβε δύο άτομα. Έναν από το στενό συγγενικό περιβάλλον του Δημάρχου και τον άλλον από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του τέως Δημάρχου...
Προσωπάρχης δεν θέλω να γίνω για να κρίνω τις ανάγκες των εταιρειών και τα προσόντα των εργαζομένων, αλλά με προβληματίζουν τέτοια φαινόμενα. Θεωρώ ότι κάπου υπάρχει ένα πάρε-δώσε. Εκτός αν έχει δίκιο ο Σαμαράς και η ανάπτυξη ξεκίνησε από την περιοχή μας και ως "μωρός παρθένα" δεν το αντιλήφθηκα...
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μιας και αναφέρθηκα στο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους να σας ενημερώσω ότι σύντομα θα ανοίξει η πύλη του ΟΑΕΔ και θα δέχεται αιτήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.