Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο πόλεμος των ληστών και των λιστών στον καραγκιόζ μπερντέ

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Με το που «διέρρευσε» πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣυΡιζΑ του τράβηξαν του Καμένου το χαλί κάτω από τα πόδια.
   
- Προφανώς ετοιμάζουν μετεκλογική «σούπα» με διαφορετικά συστατικά. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι θα προσθέσουν και «απλή αναλογική», δύσκολα μένουν κρυφά τα πιθανά συστατικά της.
   
- Αν κάποια χώρα έχει αναλάβει την εγκατάσταση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων μιας άλλης χώρας, τότε την ελέγχει πλήρως ή όχι;
   
- Αν την ελέγχει λέει! Μέχρι και πολεμικά της αεροπλάνα μπορούν να φτάνουν στην πρωτεύουσα της άλλης χώρας χωρίς εκείνη να το πάρει χαμπάρι.
   
- Κάπως έτσι κόβονται οι «τσαμπουκάδες». Βρε τι πάθανε κι αυτοί οι γείτονες!
   
- Λέτε η γνήσια λίστα Λαγκάρντ και η ξεχασμένη λίστα Χριστοφοράκου να βρίσκονται στην ίδια πλευρά ή σε αντιμαχόμενες πλευρές; Μάχη ληστών και λιστών!
   
- Ενδοκυβερνητικός τσακωμός για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όχι, ο τσακωμός δεν γίνεται για το περιεχόμενο. Εκεί υπάρχει πλήρης ταύτιση.
   
- Ο τσακωμός γίνεται για την κουτάλα, δηλαδή για το ξήλωμα και την αντικατάσταση των προϊσταμένων των οικονομικών υπηρεσιών. Μέγα πολιτικό θέμα. Βέβαια!
   
- Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει και τα συνέδρια των κομμάτων, θα έχουν χαραχτεί «γραμμές» και σκίτσα θα έχουν αποφασιστεί πολιτικές.
   
- Άσε που μπορεί να πρασινίσουν την Ευρώπη για να ζούμε σε «πράσινη» εξαθλίωση.
   
- Μας αναβάθμισε, λέει, γνωστός ξένος Οίκος Α. (Αξιολόγησης, όχι Ανοχής. Θα μπορούσε να λέγεται Αξιολόγησης της Ανοχής μας). Από μ@λ@κ#ς αναβαθμιστήκαμε σε αρχιμ@λ@κ#ς.
   
- Η μετατροπή της απάθειας και της αδράνειας σε δουλοποίηση επιβραβεύεται πάντα από τα αφεντικά.
   
- Φαίνεται πως η απόσταση Ελλάδας-Κύπρου είναι πολύ μεγάλη. Στη μαρτυρική μεγαλόνησο επαναλαμβάνεται το ελληνικό πείραμα. Κοιμηθείτε, είναι μεταδοτικό.
   
- Το Μπακιρένιο Μεσημέρι, μετά τη σχολή καράτε, θα ιδρύσει για τα μέλη της και σχολή κλασσικού μπαλέτου. Πρώτοι μαθητές οι Μπακιρένιοι βουλευτές καθώς άρχισαν ήδη τις πιρουέτες στο κοινοβούλιο.
   
- Εκ παραδρομής, λέει, ψήφισαν όχι στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Μετά ζήτησαν να λάμψει η αλήθεια και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των Πακιστανών της λίστας.
   
- Οι τρεις μάγοι κατέφτασαν με τα δώρα. Ο Σαμάρ, ο Κουβελάσαρ και ο Βενιζελιόρ. Από κοντά και ο μαθητευόμενος μάγος Στουρνάρ, βγαλμένος από τη μελλοντική εποχή των καρδιναλίων. Έτσι εξηγείται και το ύφος του.
   
- Φέρνουν, σμύρνα με άρωμα φοροεπιδρομής, λιβάνι με άρωμα απολύσεων και χρυσό με άρωμα ανεργίας. Υπομονή! Από 1-1-2013 θα αρχίσει η ανάπτυξη (της εξαθλίωσης).
   
- Πολυτεκνικός κανιβαλισμός. Οι πολυπολύτεκνοι (όσοι έχουν πάνω από 4 παιδιά), ζητάνε να έχουν ειδική μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων λιγοπολύτεκνων. Ή αλλιώς: όταν η ανέχεια χαζεύει τον άνθρωπο.
   
- Παράδοση πινακίδων από πάρα πολλούς συμπολίτες, όχι του τρίτου ή του δεύτερου αυτοκινήτου της οικογένειας, αλλά του πρώτου. Έφαγαν τα λυσακά τους να μας τα πουλήσουν και τώρα μας τα ακινητοποιούν.
   
- Μετά τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των βοσκότοπων, θα ακολουθήσει η φορολόγηση των τσουκνίδων και των γαϊδουράγκαθων που φυτρώνουν σε αυτά.
   
- Τόσο οι τσουκνίδες όσο και τα γαϊδουράγκαθα αποτελούν πλέον εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας. Μάλλον αυξήθηκε ο αριθμός των γαϊδουριών (κυρίως των δίποδων).
   
- Στα 12 εκατομμύρια έφτασαν οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας. Μόλις 2 εκατομμύρια πάνω από τον αντίστοιχο αριθμό των Ελλήνων πολιτών.
   
- Στα 17 εκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν το 2013 οι τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.1 εκατομμύριο παραπάνω σε σχέση με το 2012.
   
- Η υπουργός πολιτισμού θα επιβραβεύσει σε ειδική τελετή τα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν κρεμάσει το περίφημο πανό στην Ακρόπολη. Φυσικά τα υπερκέρδη του τουρισμού θα γεμίσουν τις τσέπες των εργαζομένων (χα,χα!).
   
- Κι άλλο γκόλντεν μπόυ (χρυσό αγόρι), πρώην διευθύνων σύμβουλος στον ΕΟΤ, αυτή τη φορά, βρέθηκε μπλεγμένος σε υπόθεση απάτης. Τα ΜΜΕ αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρουν το όνομά του.
   
- Αν ήταν κανένας κακομοίρης θα έβγαζαν τη φωτογραφία του χίλιες φορές στις οθόνες. Τώρα δεν πρέπει γιατί θα χαλάσει το βιογραφικό του χρυσού αγοριού και δεν θα μπορεί να βρίσκει δουλειά το χρυσό μου.
   
- Κάποιος αναχρονιστικός είχε πει πως ένας πλούσιος θα περάσει την πόρτα του παραδείσου μόνο ότανμπορέσει μια καμήλα να περάσει μέσα από την τρύπα μιας βελόνας.
   
- Για την πόρτα της ελληνικής εκκλησίας ισχύει ακριβώς το ανάποδο. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας θεώρησε υποχρέωσή του να δώσει κουράγιο στον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
   
- Βοήθησε, λέει ο Λαυρεντιάδης, πάρα πολύ το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Όταν εξαγοράζεται ακόμη και αυτή η Θεϊκή συγχώρεση, οι λέξεις αποκτούν άλλο νόημα. Ο ορισμός της κατάντιας.
   
- Φιλάνθρωπος ο Λαυρεντιάδης. Φιλανθρωπικές οι πράξεις του, όπως και των υπολοίπων της γνωστής, πλέον, πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Η κατάρρευση της γκλαμουριάς και του δήθεν.
  

Το διαβάσαμε στον σΑτΥρΟπΡόΚο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.