Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης στα εναπομείναντα «συμβόλαια θανάτου» της κοινωνίας!

Γράφει ο Μαγια
Ακρως αποκαλυπτική των προθέσεων της Α. Μέρκελ και των λοιπών επικυρίαρχων η κίνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, τη Δευτέρα, με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.
Η «βρόμικη δουλειά» δεν έχει τελειώσει, δεν έχουν εκτελεστεί όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ενώ θεωρούν ότι, ο τράχηλος του Έλληνος υπομένει κι άλλη βαρβαρότητα.

Κίνηση απελπισίας; Προφανώς. Είναι το τελευταίο χαρτί τους προκειμένου να σταματήσει η κατρακύλα του αποσαθρωμένου Μνημονιακού συστήματος.
Εάν την Τετάρτη το βράδυ η κυβέρνηση των εντολοδόχων λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται μέχρι τουλάχιστον τον Φεβρουάριο του 2015.
Τότε, ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε οριστικά την Αλεξάνδρεια, που χάνετε μέσα από τα χέρια σας: Νέο ασφαλιστικό, εργασιακό με ομαδικές απολύσεις, νέο μισθολόγιο και απολύσεις στο Δημόσιο, “κόκκινα” δάνεια και πλειστηριασμοί κατοικιών, κάλυψη δημοσιονομικού κενού 2 δισ. και χρηματοδοτικού κενού 12 δισ. Ευρό. Αυτές είναι ορισμένα από τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα, ενώ ανοίγει ο δρόμος για νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο.
Εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Οι εκλογές θα προκηρυχτούν άμεσα και η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι η Κυριακή 9 Νοεμβρίου του 2014.
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι έξι Χρυσαυγίτες βουλευτές, αρκούν στην κυβέρνηση 148 βουλευτές για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ωστόσο για να μην κατηγορηθεί ότι δεν έχει τη δεδηλωμένη χρειάζεται 151.
Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ανέρχονται σε 154, ωστόσο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.