Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κάτι πρέπει να γίνει


Oxorikos EfpaliouΌψιμο και έντονο ενδιαφέρον από μερικούς συγχωριανούς μας τώρα τελευταία για την αποψίλωση των υπηρεσιών στο χωριό μας. Πράγματι αποδυναμώνονται τα ΕΛ.ΤΑ. με την ενέργεια της διοίκησης να εξυπηρετεί τα χωριά Σεργούλα, Παραλία Σεργούλας, Μαραθιά και Πύργο τα ΕΛΤΑ Ερατεινής και την μετάθεση ενός υπαλλήλου από το Ευπάλιο στην Ερατεινή.Το  'εχει η μοίρα σου ρε Κώστα να είσαι πάντα το θύμα.  Ο άλλος που ορίσθηκε Αντιδήμαρχος είναι δικαιολογία. Δεν τον εμποδίζει τίποτε εάν κόπτεται τόσο πολύ για τον καλό του τόπου του, μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρατηθεί και να απαλλάξει και τον Δήμο από το βάρος της μισθοδοσίας του. Ευτυχώς που δεν πήγατε και πιό πίσω στην προϊσταμένη...
Τι κάναν τόσο καιρό όμως αυτοί που διαχειρίζονταν τις τύχες μας μέχρι σήμερα και φτάσαμε ως εδώ;
Θα ξεκινήσω από την έδρα του Δήμου. Τόσο ο τότε Δήμαρχος Ευπαλίου και οι συνεργάτες του  όσο και η αντιπολίτευση ήξεραν μέρες νωρίτερα για την αλλαγή που είχε δρομολογηθεί στον Καλλικράτη. Μην σας κοροϊδεύουν. Στελέχη των κομμάτων τους συμμετείχαν στην επιτροπή που εισηγήθηκε την αλλαγή της έδρας από το Ευπάλιο στο Λιδωρίκι. Απλά ψάχνουν γιά δικαιολογίες. Μαζεύτηκαν, κάναν κάποιες δηλώσεις στα κανάλια και κάποιες κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων κλπ για να εκτονωθεί η οργή του κόσμου. Και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπήκε το νερό στ' αυλάκι. 
Ήρθαν οι εκλογές, τα παπαγαλάκια διοχέτευσαν έντεχνα στον κόσμο  ότι εφόσον βγούμε θα επανεξετάσουμε  το θέμα, πίστεψε και ο κόσμος  και εξέλεξε καλό παιδί για Δήμαρχο. Τότε όλα ξεχάστηκαν και άρχισαν να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα. 'Άλλωστε δεν υπήρχε και καμιά   επίσημη δέσμευση.
Ήρθε έπειτα η κρίση  και σιγά σιγά το χωριό μας άρχισε να αποψιλώνεται από Υπηρεσίες. Το Ειρηνοδικείο Ευπαλίου καταργήθηκε.  Γιατρό έχουμε τις μισές μέρες. Το Αστυνομικό Τμήμα είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Το ίδιο και τα ΕΛ.ΤΑ. Στον ιδιωτικό τομέα χειρότερα. Άλλοι κλείνουν και άλλοι φυτοζωούν. Ο Αντιδήμαρχος Ευπαλίου μένει στην Ερατεινή. Και εμείς καθόμαστε και καμαρώνουμε...
Τα λέγαμε και πριν τις εκλογές και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. Δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα από κανέναν για το χωριό μας. Δεν υπάρχει όραμα από αυτούς που μας διοικούν. Απλά εναλλάσσονται στην εξουσία και την διαχειρίζονται σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Ανεβάζουν φωτογραφίες στο fb με την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης λες και έκαναν κατόρθωμα.  Αλλά ας μας πουν το εξής απλό: Από το ποσό που διατέθηκε και δεν το θεωρώ καθόλου ευκαταφρόνητο πόσα χρήματα κατέληξαν σε Ευπαλιώτες. Ακόμη και οι καφέδες που ήπιαν οι εργάτες ήταν σε πλαστικό είχαν αγοραστεί από αλλού. 
Πέρασαν τόσα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΜΟΠ, ΕΣΠΑ, laeder κλπ και  δεν μπόρεσε να γίνει ένα έργο στην περιοχή μας να δημιουργήσει κάποιες θέσεις εργασίας για τους νέους του χωριού μας. Καταντήσαμε χωριό γερόντων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα σε λίγα χρόνια θα γίνουμε Καρδάρα. 
Καταρτίζουν τάχα τεχνικά προγράμματα και μέσα σε ένα μήνα τα τροποποιούν με αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς πάντα ευνοημένη να βρίσκεται η Ερατεινή. Και μερικοί μας το λέτε και κατάμουτρα ότι η έδρα του Δήμου αν μεταφερθεί πρέπει να πάει στην Ερατεινή. Αφού το θεωρείτε και εσείς δίκαιο να μεταφερθεί η έδρα, κάντε ένα δημοψήφισμα στον Δήμο για να εκφραστεί η κοινωνία. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Ακόμη και στο χωριό του Δημάρχου..
Ξυπνήστε ρε.... Πρέπει να γίνει κάτι όσο είναι ακόμη καιρός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.