Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Οι ΠΑΣΟΚοι σκίζουν το καλσόν τους για τα μάτια του …Τσίπρα


Η συζήτηση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς στον απόηχο των νέων εκλογικών συσχετισμών και οι προσανατολισμοί του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις στην παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία, έχοντας και τον αέρα του πρώτου κόμματος στις κάλπες των ευρωεκλογών έχουν δώσει μια μοναδική σουρεαλιστική νότα στις υπαρξιακές αναζητήσεις των ΠΑΣΟΚων αλλά και της ΔΗΜΑΡ.


Καταρχήν αποκαλύπτεται φιλοσυριζαίικη φράξια μέσα στο ΠΑΣΟΚ από στελέχη του άλλοτε βαθέως ΠΑΣΟΚ ενώ ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης φτάνει στο σημείο να λέει ότι η Κεντροαριστερά δεν είναι καλσόν και ζητάει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση!

Μετά τα ανοίγματα Τσίπρα μέσω Σουλτς ότι θα συνεργαστεί με τους σοσιαλδημοκράτες αν επιστρέψουν στις ρίζες τους, ο Κώστας Σκανδαλίδης δηλώνει ότι πρέπει να μπει τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό» του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά και ζητάει ανοίγματα προς τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Πιο τολμηρός ο Δημήτρης Ρέππας αναφέρει ότι «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο της προοπτικής σύμπραξης για το σχηματισμό κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ αν οι συνθήκες το επιβάλλουν» προσθέτοντας ακόμη ότι «Διατηρώ τις απόψεις μου για το προγραμματικό κενό του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κυβερνητική ετοιμότητα δεν πείθει. Αν όμως η λαϊκή εντολή δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει τις επιλογές του. Τούτων δοθέντων δεν βρίσκω ορθή ούτε τη μονοσήμαντη προς το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική κριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που ευνουχίζει τον αντιπαραθετικό λόγο της προς την Δεξιά».

Σ’ αυτές επίσης τις τοποθετήσεις πρέπει να προστεθεί και αυτή της Κυριακής στη Realnews της Φώφης Γεννηματά ότι δεν βολεύεται με το 8% της Ελιάς καθώς στο παρελθόν όταν η Φώτη Γεννηματά ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ εισηγούνταν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην έχει οξύ μέτωπο προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σ’ όλα αυτά που δείχνουν κατάσταση διάλυσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έρχεται ο γραμματέας του Κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης να τονίσει ότι «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα» και ότι το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να είναι «κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ» έχοντας εσαεί υπουργούς, για να πει κάτι που η αλήθεια είναι ότι δεν λέγεται εύκολα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν!».

Σ’ αυτές όλες τις ζυμώσεις συνυπολογίστε μεγάλο μέρος της ΔΗΜΑΡ που θέλει τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να επιβιώσει. Στελεχικό δυναμικό που ξεκινάει απ’ το Γιάννη Πανούση ο οποίος συνεργάστηκε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν όντας ο ίδιος τότε στο ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνει στενούς συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη και φτάνει μέχρι τη γνωστή και μη εξαιρετέα Μαρία Ρεπούση.

Όπως φαίνεται οι επαφές με τον Σουλτς και τα γλυκοκοιτάγματα Τσίπρα προς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ενόψει και της εκλογής προέδρου της Κομισιόν μόνο τυχαία δεν είναι και φυσικά είναι και αρκετά αποδοτικά. Τέτοια ομοβροντία δηλώσεων για κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ από άλλοτε μνημονιακούς ΠΑΣΟΚους και «αριστερούς» που αναζητούν την χαμένη τιμή της κεντροαριστεράς είναι η αλήθεια ότι δεν είχαμε ξαναδεί…

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.