Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κλείνουν την βουλή, παραγράφουν τυχόν αδικήματα υπουργών - Τι είχε Γιάννη …. Ή στο ίδιο έργο θεατές …




Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.
Οι εργασίες των θερινών τμημάτων της Βουλής αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου δύο εβδομάδες.
Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης κοινωνικής καταστροφής Σαμαρά-Βενιζέλου. Τελευταίο της κρούσμα αυταρχισμού το κλείσιμο της βουλής που ανακοινώθηκε σήμερα με προεδρικό διάταγμα.
Η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη. Παραγράφονται όλα τα αδικήματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε πολιτικά πρόσωπα και έχουν σχέση με την εφαρμογή της ταξικής-μνημονικής πολιτικής.
Με αυτή την μεθόδευση πάμε σε άλλη κοινοβουλευτική σύνοδο και με τον άθλιο νόμο «περί ευθύνης υπουργών» πέφτει σφουγγάρι σε όσα αδικήματα είναι προς διερεύνηση και θα μπορούσαν να αποδοθούν σε κυβερνητικά στελέχη.


Εκκρεμότητες:


Με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η Επιτροπή σήμερα συζητά την υπόθεση του προφυλακισμένου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα (που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή) για διαμαρτυρία σε σταθμούς διοδίων.
Αύριο είναι προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορούν τους:
Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρ. γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο
Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ)
Γιάννη Μιχελάκη (ΝΔ)
Βασίλη Καπερνάρο (ανεξάρτητος)
Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν το φθινόπωρο, μετά τη λήξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.

Αντίθετοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το κλείσιμο της Βουλής

Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους κ. Τέρενς Κουίκ.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».
Τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης για να του μεταφέρει το μήνυμα του κόμματός του «να μην τολμήσει να κλείσει για δύο εβδομάδες τη Βουλή».
Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως θέλουν το «ναό της Δημοκρατίας» να βάζει λουκέτο σήμερα Τετάρτη για δύο εβδομάδες και μετά να αρχίσουν τα θερινά τμήματα.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε το μήνυμα αλλά φέρεται να μην δεσμεύτηκε για τίποτα.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων υπάρχουν προς συζήτηση τέσσερα θέματα που καίνε.
Η άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου, η υπόθεση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τις κατηγορίες με τον εφοπλιστή Πάλλη, η υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και η υπόθεση του Βασίλη Καπερνάρου για φοροδιαφυγή.
Και κάτι τελευταίο: Αν Τετάρτη απόγευμα κλείσει εκτάκτως η Βουλή, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ την όποια πρόταση μομφής ετοιμάσει κατά της κυβέρνησης θα τη μεταθέσει για τον Οκτώβρη, αφού στα θερινά δεν μπορούν να κατατεθούν τόσο «δύσκολες» προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.