Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τα μηνύματα .... των καιρών

Τελικά ο λαός ψήφισε στις Δημοτικές  εκλογές και αυτή είναι η ετυμηγορία του, είτε μας αρέσει ή όχι.   Άλλοι χαίρονται, άλλοι στενοχωριούνται και άλλοι ψάχνουν για δικαιολογίες, ανωριμότητα λαού και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Κρίμα να μειώνετε τον λαό γιατί  μειώνετε και τους εαυτούς σας. Δεν έχετε ακούσει την παροιμία "Ανάλογα με τον κόσμο και οι αρχές του"  Αφρουγγαστείτε τον λαό που μέσα από την κάλπη στέλνει μήνυμα  προς όλους. Στον Δήμαρχο, στην Αντιπολίτευση, στα Πολιτικά Κόμματα.  
Ο Δήμαρχος πέτυχε αυτό που ήθελε. Πολιτικάντης και καταφερτζής. Επανεκλέχθηκε. Του εύχομαι και βουλευτής. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων είναι με την Δεξιά. Θα τρίζουν τα κόκαλα του συχωρεμένου που ευλόγησε στην πλατεία του χωριού του τον αγώνα των τότε εκφραστών των αγώνων του λαού -βλέπε ΠΑΣΟΚ-  ενάντια στην επάρατη Δεξιά. Αν υπήρχαν τότε κινητά θα είχαμε και ντοκουμέντα. Πρόσωπα με αρχές που παρασύρθηκαν και συμμετείχαν σε αυτό το ανομοιογενές μόρφωμα  ας κοιτάξουν δίπλα τους και να αναρωτηθούν τι τους συνδέει και ποιοι θα τους διοικήσουν.  Παντού συμφέροντα και λυκοφιλίες. Μην νομίζεις ότι ότι ψηφίστηκες για να συνεχίσεις τα ίδια. Κοίτα την σταυροδοσία των συμβούλων σου και θα καταλάβεις. Πρέπει να αλλάξεις τακτική. Ο κόσμος δεν θέλει πολλά. Θέλει να μην τον κοροϊδεύετε. Να μην αντιμετωπίζετε τα δημόσια πράγματα λες και είναι στενά οικογενειακά σας θέματα. Θέλει να τον υπολογίζετε σαν άνθρωπο και όχι σαν ψήφο. Λίγο η βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου, λίγο το οικονομικό συμμάζεμα, λίγη προσοχή στην συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, μια ματιά και στην έρμη την περιοχή μας-όχι μόνο Τολοφώνα και Λιδωρίκι- και θα αλλάξει όλη η εικόνα.  Όπως είπες και στην ομιλία σου. Λίγα και όλους και όχι όλα για λίγους.
Για την μείζονα αντιπολίτευση τι να πω. Στους πρωτεργάτες και δημιουργούς αυτής της κίνησης δεν υπάρχει πιό σαφές μήνυμα. Πηγαίνετε σπίτια σας και μην ξανασχοληθείτε. Αφήστε τους πιό νέους να αποφασίσουν για τις τύχες αυτού του τόπου.  Εσείς οδηγήσατε  τους ψηφοφόρους στον Καπεντζώνη και τον κάνατε μάγκα. Στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ακόμη και αυτοί που σας ψήφισαν εύχονταν να χάσετε.   Αυτό που εκφράζετε είναι  ξεπερασμένο.  Και  ο Τάσος να ήταν στην θέση σας που τον κοροϊδεύατε  θα πήγαινε πολύ καλύτερα.
Στην ελάσσονα αντιπολίτευση βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Αριστερά, διχασμένη όπως πάντα. Κρίμα γιατί είναι αξιόλογοι άνθρωποι και επιστήμονες. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε τα ποσοστά των κομμάτων τους. Οι αρτηριοσκληρωτικές θέσεις της παραδοσιακής αριστεράς στην  περιοχή μας πρέπει να καμφθούν έτσι ώστε να γίνουν κάποιες συνεργασίες. Δεν μπορεί το μοναδικό πρόβλημα κάποιων στελεχών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να αφήνουν το γήπεδο ελεύθερο για να κάνουν παιγνίδι οι συντηρητικές δυνάμεις. Για τον φίλο μου τον Γιώργο τον Αρτινόπουλο που επιστρατεύθηκε άρον-άρον μετά την επιλογή του Καπεντζώνη να συμπορευτεί με την Ν.Δ., ας το οργανώσει λίγο γιατί η όλη κατάσταση θυμίζει σκόρπιο ασκέρι. Η δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν από μέσα πια τα δημοτικά δρώμενα πιστεύω να τους βοηθήσει και να τους κάνει πιό δυναμικούς.  Το πολιτικό κλίμα βοηθάει την κατάσταση. Τον νου σου στους εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενους φύλαρχους γιατί αυτοί έχουν μάθει με λάφυρα...  
Σε ότι αφορά τα κόμματα αποδείχθηκε ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ υπάρχει στην περιοχή μας, στην Νέα Δημοκρατία οι ψηφοφόροι της έστειλαν το μήνυμα ότι δεν είναι πρόβατα να πηγαίνουν κοντά στον όποιον τσοπάνη ορίσει το κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε περίτρανα η έλλειψη πείρας από τα στελέχη που χειρίστηκαν το θέμα με αποτέλεσμα να βρεθεί στην γωνία και καθαρές θέσεις όχι διγλωσσία και καιροσκοπισμό, και τέλος για το ΚΚΕ δεν  μπορεί να αφήνει μια ζωή τους φίλους του στην απέξω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.