Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Διαμαρτυρία Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων Ερατεινής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Αξιότιμοι κύριοι

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη  Διευθύντρια του Γυμνασίου Λ.Τ. Ερατεινής,  κα Κουρκούνη, πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο κατάργησης του σχολείου μας ως εξεταστικού κέντρου κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεγονός που σημαίνει την μετακίνηση των παιδιών μας στην Ιτέα για να διαγωνιστούν στις εξετάσεις.
Όπως καταλαβαίνετε, το ενδεχόμενο αυτό μας βρίσκει τελείως αντίθετους για πολλούς και σημαντικούς λόγους τους οποίους σας αναφέρουμε παρακάτω.
Α. Η απόσταση Ερατεινή – Ιτέα είναι, όπως ξέρετε, 40χμ. σε πολύ δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο. Έχετε αναρωτηθεί ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος;
Β. Η μετακίνηση αυτή αφαιρεί ουσιαστικά από τα παιδιά μας την ευκαιρία να διαγωνιστούν με ίσους όρους με τα υπόλοιπα παιδιά του νομού μας αφού θα επιβαρύνονται κάθε ημέρα των εξετάσεων με μια τουλάχιστον τρίωρη ταλαιπωρία μετακίνησης από και προς την Ιτέα.
Έχετε σκεφτεί άραγε τα παιδιά που δεν κατοικούν στην Ερατεινή αλλά σε ακόμα μακρινότερα χωριά; Πόσο νωρίς πρέπει να ξυπνούν και πόση ώρα πρέπει να μετακινούνται για να δώσουν εξετάσεις;
Γ. Ως εκπαιδευτικοί  γνωρίζετε πολύ καλά το σημαντικό ρόλο που έχει η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το θεωρείτε λογικό και πάνω από όλα ηθικό να υποστούν τα παιδιά μας  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη σωματική και ψυχική εξουθένωση που προκαλεί η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος;
Δ. Ως γονείς από την πλευρά μας, γνωρίζετε πως την ιδιαίτερα σημαντική αυτή περίοδο για τα παιδιά μας φροντίζουμε να τους εξασφαλίζουμε τις ευνοϊκότερες συνθήκες ώστε να μην αποσπώνται από τους στόχους τους.  Θα αναγκαστούμε δηλαδή, προκειμένου να τα διευκολύνουμε, να τα μεταφέρουμε εμείς , γεγονός που θα επιφέρει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειές μας αλλά και αναστάτωση στις εργασίες μας.
Ε. Η λειτουργία του σχολείου μας ως εξεταστικό κέντρο δε νομίζουμε να επιβαρύνει οικονομικά το ΥΠΑΙΘ. Σε διαφορετική περίπτωση πόσο αλήθεια κοστολογείτε το μέλλον των παιδιών μας;
Στ. Η κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του σχολείου μας έρχεται σε αντίθεση  με τη με  Αρ. Πρωτ.: Φ 252/54840/Β6/08-04-2014 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ  (Β. Εξεταστικά Κέντρα, παράγραφος 4) η οποία ρητά αναφέρει  πως :
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία…… Εφόσον ο αριθμός των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά είναι σχετικά μικρός, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης, συνεκτιμώντας τις συγκοινωνιακές και λοιπές συνθήκες καθώς και όσα είχαν ληφθεί υπόψη το προηγούμενο έτος για το ίδιο θέμα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, μπορεί με ευθύνη του να ορίζει το πλησιέστερο Γενικό Λύκειο ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των Λυκείων ή των Λυκειακών αυτών τάξεων. …... Γενικότερα, επειδή φέτος ο αριθμός των υποψηφίων είναι ελαφρώς μικρότερος από πέρυσι, θεωρείται εύλογο να μειωθεί ανάλογα και ο αριθμός των Ε. Κ. , κυρίως στα αστικά κέντρα και όπου αυτό είναι εφικτό.
Η Ερατεινή προφανώς δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.

Κύριοι,  εκφράζοντας το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών του Γυμνασίου Λ.Τ. Ερατεινής ,

      Διαμαρτυρόμαστε :
Για την προωθούμενη κατάργηση του σχολείου μας ως εξεταστικό κέντρο.
Για την απαράδεκτη μεθόδευση που προγραμματίζεται ώστε να στερηθούν τα παιδιά μας το δικαίωμα της ισονομίας.
Για τη λογική της δήθεν οικονομίας σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Για την αδιαφορία που διαφαίνεται μέσα από τέτοιες αποφάσεις προς τα παιδιά μας.

Σας δηλώνουμε πως:
Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας.
Θα βρεθούμε απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να διαταράξει την ομαλότητα της ζωής των οικογενειών μας.

Καλούμε:
Όλους τους εμπλεκόμενους να μας συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν.

Και ζητάμε:
Την άμεση γραπτή διαβεβαίωσή σας πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης του σχολείου μας ως εξεταστικό κέντρο Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας






          Ποντίκης Χρήστος                                                                           Σκώττης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.