Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αποχωρούν οι Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε.


http://kontoxristos.gr/wp-content/uploads/2013/02/company4.jpg

Ελλάδα 2014 η ανάπτυξη έρχεται…
Οι Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. κλείνουν φέτος 20 χρόνια λειτουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας. Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία της εταιρείας ήταν ανοδική, απασχολώντας χρόνο με το χρόνο περισσότερους ανθρώπους τόσο στην περιοχή μας όσο και σε άλλες μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες της. Επίσης φρόντιζε πάντα να αξιοποιεί, κατά το δυνατόν, ως συνεργάτες εταιρείες και επαγγελματίες της περιοχής. Δυστυχώς αυτό μάλλον δεν αρέσει σε κάποιους.
Το θέατρο του παραλόγου μετά την περσινή παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας στήθηκε για άλλη μια φορά. Αυτή την φορά τα σκηνικά μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας. Στην «συζήτηση» που έγινε σχετικά με την γνωμοδότηση για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αρνητική εισήγηση προς το περιφερειακό συμβούλιο, μπλοκάροντας (προσωρινά τουλάχιστον) μια επένδυση ύψους αρχικά 1.600.000 € και συνολικά 15.000.000 € η οποία θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά θα είχε και ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία.
Παρότι είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθώ, όπως έγινε και στην περίπτωση του Γαλατά σύμφωνα με την αρ.π.484/23202 από τις 20/02/2014 έγκριση Π.Ο. , σας δηλώνω ότι πλέον κουράστηκα, δεν έχω άλλη αντοχή, δεν μπορώ να γίνομαι μπαλάκι στα πολιτικά σας παιχνίδια ψηφοθηρίας.
Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω ότι ως εδώ ήταν, κύριοι κερδίσατε. Αφού δεν με θέλετε στην περιοχή φεύγω. Οι Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. αποχωρούν από την περιοχή. Μέχρι το τέλος της χρονιάς μεταφέρονται η έδρα και όλες οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εκτός του νομού – Ελλάδας με όλες τις συνέπειες που θα επιφέρει η κίνηση αυτή.
Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη από τα στελέχη και το προσωπικό μου για την περιπέτεια στην οποία θα εμπλακούν..
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Γρηγόρης Κοντοχρήστος
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 
Η εταιρεία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας πουλερικών από το 1994. Αρχικά με την εταιρεία «ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με καθετοποιημένη παραγωγή δυναμικότητας 40 κοτόπουλα ανά ημέρα και το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην πόλη της Ναυπάκτου. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Δένδρο Ναυπάκτου όπου στεγάζονται το πρώτο πτηνοτροφείο, μια μικρή μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, το εργαστήριο-πτηνοσφαγείο κKondochristos_Master_H264_PALαθώς και τα πρώτα γραφεία της. Η μορφή της εταιρείας είναι καθαρά οικογενειακή και η μετοχική σύνθεση απαρτίζεται από τον κ. Κοντοχρήστο Γρηγόρη και την σύζυγό του κ. Χασαπογιάνννη Κατερίνα και παραμένει αμετάβλητη μέχρι σήμερα.
Η αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό της Ναυπάκτου και η αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της, ωθεί την εταιρεία, το έτος 1998, να ανοίξει και δεύτερο κατάστημα στην πόλη του Μεσολογγίου με παράλληλη αύξηση παραγωγής και ανάπτυξη νέων κωδικών. Η κίνηση αυτή αποδεικνύεται κομβική και θέτει τις βάσης για την ανάπτυξη του δικτύου λιανικής πώλησης, που πολύ σύντομα εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις. Σήμερα η εταιρεία αριθμεί εφτά ιδιόκτητα καταστήματα σε ισάριθμες πόλεις (Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άμφισσα, Ιτέα, Κιάτο, Λαμία Αθήνα,Πύργο κλπ φτάνοντας τά 24]
Η εξάπλωση του δικτύου και η ζήτηση των προϊόντων καταστούν αναγκαία την περαιτέρω αύξηση παραγωγής για την οποία δημιουργούνται νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων στην Μανάγουλη Ευπαλίου. Παράλληλα ιδρύεται η εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.» με έδρα την Μανάγουλη Ευπαλίου με σκοπό την δημιουργία και την λειτουργία σύγχρονου πτηνοσφαγείου και εργαστηρίου επεξεργασίας κρέατος.
Το έτος 2005 ολοκληρώνονται οι εργασίες και τίθεται σε λειτουργία το νέο πτηνοσφαγείο της εταιρείας, γεγονός το οποίο συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της. Τα αμέσως επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2008 κατασκευάζονται και λειτουργούν στον Γαλατά Μεσολογγίου πτηνοτροφικοί θάλαμοι 6300m2 και συνολικής δυναμικότητας 600 χιλιάδες κοτόπουλα ετησίως.
Το έτος 2010 η εταιρεία ανοίγει παράθυρο στον κλάδο του FRANCHISE δημιουργώντας δύο καταστήματα στην πόλη του Ναυπλίου και της Κάτω Αχαΐας. Και αυτό το βήμα της εταιρείας στέφεται με επιτυχία, με αποτέλεσμα την άμεση εξάπλωση καταστημάτων FRANCHISE με διακριτικό τίτλο «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» σε διάφορες πόλεις. Μέχρι το τέλος του 2012 λειτουργούν συνολικά 10 καταστήματα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» (Πάτρα, Ναύπακτος, Κόρινθος, Πρέβεζα, Λειβαδιά, Αμαλιάδα, Βραχνέικα, Αιτωλικό καί αισίως ε
Σήμερα η εταιρεία παράγει 45 χιλιάδες κοτόπουλα εβδομαδιαίως από τα οποία το 60% σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ το 30% της παραγωγής διατίθεται στην αγορά από την αλυσίδα καταστημάτων «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ». Όλα αυτά τα χρόνια και μέσα από την ανάπτυξη της, η εταιρεία στελεχώνεται διαρκώς με ανθρώπινο δυναμικό και εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις τις. Πάνω από 100 άτομα απασχολούνται καθημερινά σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων της.
Με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρεία διαθέτει μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και υποπροϊόντων, ενώ εφαρμόζει τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO : 22000:2005 και ISO : 9001:2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.