Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αποκαλυπτήρια παρακρατικού σχεδίου

Το πρόσωπο που ορίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου είναι εκ των πραγμάτων τής απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι το ακροδεξιό ποιόν του κυβερνητικού αυτού στελέχους είναι γνωστό στον πρωθυπουργό και παρά ταύτα τυγχάνει της εμπιστοσύνης του. Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο "σταγονίδιο" που απέμεινε στη δημόσια διοίκηση, αλλά για έναν άνθρωπο που έχαιρε της εμπιστοσύνης του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η εμπιστοσύνη αυτή δεν ετρώθη την περίοδο της ανοχής της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή, όταν ο Μπαλτάκος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για συνεργασία με τη νεοναζιστική οργάνωση. Δεν ετρώθη ούτε όταν μπλόκαρε το αντιρατσιστικό σχέδιο Ρουπακιώτη, ούτε πρόσφατα, όταν δήλωνε ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής".

Γενικό γραμματέα με αυτό το ποιόν είχε ορίσει εν γνώσει του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται επί μακρόν δίπλα του, επομένως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να έπεσε από τα σύννεφα για όσα αποκαλύπτει το "δεξί του χέρι". Γνώριζε και αποδεχόταν τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του αρχιερέα της "Κρυπτείας" και έδειχνε συγκατάβαση στις ακροδεξιές του θέσεις.

Ο πρωθυπουργός εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τη συνομιλία του στενού του συνεργάτη με τον Κασιδιάρη, καθώς από αυτή αποκαλύπτεται, και μάλιστα αβίαστα, το παρακρατικό, στην ουσία, σχέδιο του ίδιου και των στενών του συνεργατών.

Ο παραιτηθείς, και όχι αποπεμφθείς, Μπαλτάκος δεν κάνει λάθος τακτικής στην "αδελφική" του συνομιλία με τον Κασιδιάρη. Φαίνεται να πιστεύει βαθιά αυτά που λέει, γι' αυτό τα διανθίζει με τη γνωστή "μάγκικη" αργκό. Μέσα στον ακροδεξιό του οίστρο αποκαλύπτει ότι δύο υπουργοί, ο Ν. Δένδιας και ο Χ. Αθανασίου, αλλά και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήταν οι βραχίονες της παρακρατικής, ουσιαστικά, λειτουργίας του συστήματος Σαμαρά. Δεν το έπιασε το σύστημα αυτό καμιά πρεμούρα να θέσει την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης ενώπιον του νόμου, αλλά σχεδίαζε με απώτερο σκοπό την επικράτησή του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματική επιδίωξή του, δηλαδή, είναι να βάλει φραγμό στη διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά.

Το σύστημα Σαμαρά, και ιδιαίτερα οι υπουργοί, οι οποίοι εμφανίζονται από τον Μπαλτάκο να συμμετέχουν στο σχέδιο, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Κι αν δεν δώσουν πειστικές απαντήσεις, να οδηγηθούν στην παραίτηση.

Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου η Χρυσή Αυγή για την εγκληματική της δράση. Αυτό το νόημα έχει και η άρση της ασυλίας των βουλευτών της προκειμένου η Δικαιοσύνη να ερευνήσει και να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες για συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.


Από avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.