Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Προβληματισμοί...

Tο εκλογικό κερδοσκοπικό παιχνίδι αρχίζει να παίρνει ιλαροτραγικές διαστάσεις και να γίνεται αφόρητο. Ας ξεκινήσουμε από παλιότερα.  
Έτος 2010. Πιέσεις στον τότε υποψήφιο Τάσο Παγώνη από μια ομάδα οπαδών της "φιλελεύθερης" παράταξης της Ν.Δ. να μείνουν έξω από τον συνδυασμό η Μ.Π., ο Β.Κ., ο Γ.Κ. και ο Θ.Σ.γιατί όταν τους εμπιστεύτηκες και τους έδωσες αξιώματα, ακούστηκαν πολλά γύρω από το όνομά τους. Βράχος εσύ Τάσο στις δεσμεύσεις σου!  Οι διαφωνούντες προσχώρησαν τελικά στην παράταξη του "Ανεξάρτητου" Γ.Καπεντζώνη και σε συνδυασμό με το παιγνίδι που παίχτηκε στα ορεινά έχασες τις εκλογές. Συντροφικά μαχαιρώματα....
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα, εν έτει 2014. Όλοι αυτοί που τους υπερασπίστηκες το 2010 σε θεωρούν προδότη της παράταξης και ζητούν το κεφάλι  σου στο πιάτο. Συμμάχησαν με τον "διάβολο" αρκεί να μην ήσουν εσύ ο υποψήφιος της παράταξης. Σε θεωρούν μαύρο πρόβατο και προσπαθούν ακόμη να σου φορτώσουν και την διαβλεπόμενη ήττα τους.  Μήπως έπρεπε να τους είχες κρεμάσει τότε  και να ήσουν εσύ Δήμαρχος το 2011. 
Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!!

Εκεί στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τι να πω; Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Άσε που θυμίζει αρκετά το ΠΑΣΟΚ του '81. Τότε που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ τις πόρτες του στον λαό και γέμισε με κάθε καρυδιάς καρύδι. Ακόμη και οι κομματάρχες της ΕΡΕ έγιναν στελέχη γιατί ξέραν πως να δουλεύουν τον κοσμάκη. Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται να ξέρετε ότι αυτοί που έχουν προσχωρήσει από το βαθύ ΠΑΣΟΚ περιμένουν σαν τους φύλαρχους  μετά την νίκη να μοιραστούν τα λάφυρα. Ξεκάθαρες λύσεις  και αυτόνομη κάθοδο παντού. Όχι στη συνδιαλλαγή. 
Είναι μεγάλη μαγκιά να διοικείς σύμφωνα με τις αρχές σου!!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο, αλλά ούτε και χαζό. Γιαυτό θέλω να μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ στις καλές εποχές του να επιλέγει ένα  από τα στελέχη για υποψήφιο Βουλευτή και μετά από λίγο καιρό αυτός να βαφτίζεται ανεξάρτητος προκειμένου να βγει Δήμαρχος. Πως είναι δυνατόν να συμμετέχει στις διαδικασίες  του ΣΥΡΙΖΑ με όλο το "επιτελείο" του και όταν δεν παίρνει την στήριξη να   τρέχει  πάλι στις συγκεντρώσεις των απομειναριών του τάγματος του Βενιζέλου και να θεωρείται ακόμη ανεξάρτητος. Φυσικά στη Ελλάδα ζούμε και  οι «Ιδέες», οι «Αξίες» και η «Πολιτική» είναι υποταγμένα στα εκλογικά συμφέροντα της συγκυρίας και στις κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο ανυπόφορο και υποκριτικό είναι η ίδια η στάση κάποιων  "συντρόφων" που  ανέχονται αυτή την κατάσταση. Ίσως έχουν κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού τους που ταυτίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.