Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Γλέζος: Ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη του


Σε λανθασμένους χειρισμούς της πλειοψηφίας αποδίδει ο Μανώλης Γλέζος τις σφοδρότατες αντιδράσεις που έχουν προκύψει στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».


Όπως υπογραμμίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, η πρόταση να ψηφιστούν πακέτο και οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες από την Κεντρική Επιτροπή πυροδότησε τη σύγκρουση στη βάση του κόμματος, με τις νομαρχιακές και τις τοπικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο να απορρίπτουν τον κ. Βουδούρη.


Ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την υπόθεση Βουδούρη, ουσιαστικά βάζει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας στο κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του. Ακόμη, ζητεί να γίνονται παρουσία των μέσων ενημέρωσης οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων, για το οποίο ο κ. Γλέζος έχει δώσει προσωπικό αγώνα, εκφράζει την ικανοποίησή του για το σχηματισμό διακομματικής επιτροπής από τη Βουλή.

Είχε προηγηθεί επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής για το ίδιο θέμα. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχω σταματήσει τον αγώνα για τις οφειλές της Γερμανίας από το 1946. Πρέπει, επιτέλους, η δικομματική κυβέρνηση να προβεί στη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.