Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Περί εκλογών

Έτοιμο καθώς φαίνεται το MENU από το μαγειρείο της Νέας Δημοκρατίας. Οι sef Κ.Τσιακούμης, Γ.Κουλούλας, Α.Ανθιμος και Β.Νικολέτος θα μας σερβίρουν για κυρίως πιάτο Μπάμπη Κόκκινο. Παρά τις όποιες αδυναμίες από τις εκκρεμότητες που έχει με την Δικαιοσύνη για το διάστημα που ήταν Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη κομματική λύση  για την Νέα Δημοκρατία. Ανώτερα κομματικός ο οποίος θα τιθασεύσει τους δελφίνους "αρχηγίσκους" υπό τις διαταγές του έτσι ώστε η παράταξη να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και να οδηγηθεί ξανά σε νίκες. Το πιάτο "Τάσος Παγώνης" τσίκνωσε και δεν τρώγεται πια.  Απομένει λοιπόν η γαρνιτούρα και το dresing και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το απέναντι μαγειρείο με sef  τον Γ.Καπεντζώνη  θα σερβίρει για κυρίως πιάτο έναν συνδυασμό μακρυά από κόμματα, εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Υποψήφιος θα είναι ο ίδιος όπως δείχνουν τα πράγματα και θα πλαισιωθεί με υποψηφίους που θα ανήκουν σχεδόν σε όλα τα πολιτικά κόμματα πλην Χρυσής Αυγής. Το μειονέκτημα του είναι ότι ασκεί εξουσία και με τον καιρό έχει τις διαρροές του. Κάποιες γέφυρες που προσπάθησε να ρίξει σε "παλιούς φίλους" πέσαν στο κενό. Έχει μεγάλες  βλέψεις προς την δεξαμενή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και πιστεύει ότι με κάποιες "μεταγραφές" θα μπορέσει να κρατηθεί στο τιμόνι του Δήμου. Άλλωστε παλιά μου τέχνη κόσκινο. 
Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν βιάζονται. Περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι φανατικοί κομματικοί πιστεύουν ότι εν όψη των Ευροεκλογών πρέπει να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την Μνημονιακή Συγκυβέρνηση και συμμετέχουν με δικούς τους συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Από την άλλη βλέπουν θετικά την μέχρι σήμερα συνεργασία τους με τον νυν Δήμαρχο στον συνδυασμό του οποίου συμμετείχαν χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο. Δεν θέλουν για κανένα λόγο να είναι τρίτοι.
Το ΚΚΕ σταθερό στις απόψεις για μια ακόμη φορά θα καλέσει τους συντρόφους και φίλους να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν. Χωρίς συμμαχίες και συμβιβασμούς. Μια από τα ίδια...
Και όσο να μην θέλουμε, ας μην ξεχνάμε την Χρυσή Αυγή η οποία κρατά τις δυνάμεις της στην περιοχή μας μας και θα προσπαθήσει να κάνει συνδυασμούς σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας   
Ο  αγώνας θα είναι αμφίρροπος.  . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.