Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Χρόνια Πολλά!!!




Παναγία Βαρνάκοβα




Αν δεν ήταν γυναίκα θα ήταν Θεός...



Γράφει ο Μανώλης Δημελλάς



Πέρασε απόψε μια γριά, δίχως πρόσωπο, το τσεμπέρι την έκρυβε από τον ήλιο, με μια απόκοσμη καμπούρα, έδειχνε τόσο κακοφορμισμένη. Μοιάζαν με ξερά, καμένα κλαδιά, τα χέρια της, και μύριζε το χνώτο της φόβο, ενώ μια αόριστη νεκρική ταγκίλα, σκέπαζε το διάβα της. Έκανα δυό βήματα πέρα, γοητευμένος από μένα, ένιωσα πάλι σαν μικρός Θεός.
Τραβούσα γεμάτος σάλια και παρακάλια, να ανάψω κεριά, λαμπάδες ίσα με το μπόϊ μου, πάνω στα ψόφια κουφάρια των λατρεμένων φάλσων οραμάτων μου.
Πόσο παράξενο να γιορτάζεις, να γλεντάς, έναν Θάνατο.
Όλες τις ζωγραφιές του κόσμου για μια Φωτογραφία της, όλους τους θρύλους στη φωτιά, για δυό λέξεις, μέσα από τα Δικά της χείλη. 
Δεκαπενταύγουστος, η κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού κι όμως πάντα στα δύσκολα το νιώθεις, Εκείνη είναι, που δεν φεύγει ποτέ από το πλάϊ σου.
Ο Μυριβήλης μίλησε για την Παναγιά γοργόνα, ενώ ο Καζαντζάκης έγραψε γλυκά παινέματα για  τη Θεοτόκο και ο Βάρναλης με τη σειρά του, δεν ξέχασε, έντυσε στα κόκκινα τη χαροκαμένη, Λαοδηγήτρα Μάνα.
Όπως κι αν μιλήσεις για Κείνη, μπαίνει μπροστά από το χρόνο, και γίνεται κομμάτι της ψυχής του καθενός μας, ξεχωριστή, προσωπική, μα πάντα Ίδια και Απαράλαχτη.
Μαύρη Παναγιά στη Τσεστοχόβα της Πολωνίας, ή στο Μονσεράτ της Καταλονίας. Κατάμαυρη, σαν πίσσα, η πάμφτωχη Μοζαμβικάνα. Με κιμονό, η σχιστομάτα Κινέζα, μα και η πιο πονεμένη των δικών μας ημερών, η Συριάνα Παναγιά στη Σαιντανάγια.
Μάθαμε, σπουδάσαμε πάνω στις Λευκές, γλυκές και αέρινες, εύθραυστες και αμυγδαλομάτες κοπελάρες.
Φορτωμένες Οιδιπόδεια, βγαλμένες από τα μαγικά χέρια του Θεοτοκόπουλου, του Ραφαήλ ή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που ξεσηκώνουν, αναντρανίζουν τα μάτια μας, βάζουν κανόνες στο άπειρο.
Αλλες πάλι έξω από νόμους, απρεπής και βλάσφημες.
Παναγιές βρώμικες, ταλαιπωρημένες, τσακισμένες και μισόγυμνες, περισσότερο δικές μας, αληθινές, που ο αλέκιαστος στρουμπουλός κλήρος, φτύνει στο κόρφο του και γυρνά πλάτη, δεν αναγνωρίζει χνάρια σπουδαίων δημιουργών.
Δεν υπάρχει μάθημα για τούτη την επαφή, δεν μπαίνουν κάγκελα σε αυτά που νιώθει η ψυχή, ούτε μοιράζεται σα φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, η αιώνια Μάνα. Ή  μήπως γίνεται κι αυτό;
Ένα σωρό θαύματα, μοιάζουν με παραμύθια βολεμένων, κι όμως, πόσες ατέλειωτες,  μικρές, καθημερινές στιγμές, γίνονται αφορμή να Τη παρακαλάμε: Βάσταξε με Μάνα, σφίξε γερά το χέρι.
Όπως κι αν βλέπεις τον κόσμο, ό,τι επιθυμίες και πάθη να φοράς σα ματογυάλια, θα βρεις το σπίτι Της, που μοιάζει ταπεινό, όμως τόσο  μεγάλο και ευρύχωρο, στοιβάζει τη πιο μεγάλη και αταίριαστη παρέα, μέσα στα σωθικά του.
Με κάθε λογής ικέτες, να μην χάνουν ευκαιρία, να θωρούν σε κάθε σκοτεινή γωνιά, σκιές από ψηλόλιγνα φαντάσματα, η γιορτή
Της Αιώνιας Μάνας, κατακαλόκαιρο, είναι η πιο γλυκιά και δροσερή, παντοτινή ελπίδα. 

Όταν η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται 1 ευρώ και 20 λεπτά...


Toυ Φώτη Νάκου. 
Κάποιοι θα πουν ότι λαϊκίζω.Ναι λοιπόν λαϊκίζω.
Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι το να επιχειρήσει κάποιος να πηδήξει από κινούμενο τρόλεϊ για να μην πληρώσει το πρόστιμο είναι ακραία συμπεριφορά.
Σε αυτούς θα απαντήσω ότι ειδικά σε αυτήν την περίοδο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει 1,20 ευρώ για μια διαδρομή, φυσικό είναι τα το 60πλάσιο πρόστιμο των 72 ευρώ να του φαίνεται βουνό.
Το σίγουρο είναι ότι ειδικά αυτήν την περίοδο που η κοινωνία και κυρίως οι μεσαίες και χαμηλές τάξεις δέχονται μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, θα έπρεπε οι πολιτικοί να μην σωπαίνουν σε τέτοια απίστευτα περιστατικά, αλλά να έχουν μιλήσει πιο νωρίς προλαμβάνοντας.
Ίσως σήμερα ο 18χρονος στο Περιστέρι να ήταν ζωντανός, αν οι πολιτικοί μας είχαν φροντίσει στην ουσία να στηρίξουν του ανέργους αυτής της χώρας, που ξεπέρασαν τους 1.300.000, αν τους είχαν επιτρέψει να μετακινούνται δωρεάν ή τουλάχιστον να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο.
Ακόμα τουλάχιστον θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν αυτήν την κερδοσκοπική τακτική με το 60πλάσιο πρόστιμο και να έδιναν το δικαίωμα στο παραβάτη που θα πιαστεί μέσα στο μέσο μαζικής μεταφοράς, να πληρώσει εκείνη τη στιγμή το εισιτήριο.
Αντ' αυτού οι πολιτικοί μας θεώρησαν ότι είναι πιο επείγον, μέσα στο θέρος του Αυγούστου να νομοθετήσουν για το πως θα τακτοποιήσουν συνταξιοδοτικά τους αιρετούς βουλευτές νομάρχες και δημάρχους, αντί να προνοήσουν για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι.
Το τραγελαφικό της όλης ιστορίας είναι ότι κατά καιρούς τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από το υπουργείο Υποδομών, έχει ανακοινωθεί πολλάκις η πρόθεση να δοθεί το δικαίωμα στους ανέργους για μειωμένο εισιτήριο, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα.
Έτσι, μέχρι σήμερα μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, νέοι 13 έως 18 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών -νομίμων- Ι.Ε.Κ. και Ε.Ε.Σ. έως 22 ετών, φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών και πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους.
Δεν δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους.
Για αυτό σήμερα οι πολιτικοί σιωπούν, γιατί άλλωστε πώς μπορούσαν να δικαιολογηθούν για την απαράδεκτη ολιγωρία τους στο θέμα των ανέργων και δη των μακροχρόνιων ανέργων.
Έτσι θα συνεχίσουν να αφήνουν τον κάθε δημόσιο ελεγκτή να βγάζει το φίδι από την τρύπα.

Θρίαμβος της δικαιοσύνης! Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι, που βρήκε το θάνατο ο 18χρονος «τζαμπατζής» (σύμφωνα με την κρατικοδίαιτη καθηγήτρια Νομικής Διβάνη)! Για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος της αδέκαστης δικαιοσύνης, το πρόστιμο των 72 ευρώ θα πληρώσουν οι γονείς του 18χρονου νεκρού!

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Αθεώρητα εισιτήρια σε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη εντόπισε το ΣΔΟΕ


Αθεώρητα εισιτήρια σε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη εντόπισε το ΣΔΟΕ
Το «πάρτι» της φοροδιαφυγής στις συναυλίες συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι  
Θεσσαλονίκη
Περίπου 1.000 αθεώρητα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ, εντόπισε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε έλεγχο που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης σε συναυλία γνωστού τραγουδιστή στην Αλεξανδρούπολη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΣΔΟΕ, σε συναυλία που διοργάνωσε ποδοσφαιρικό σωματείο με γνωστό καλλιτέχνη, είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ.



Κατόπιν τούτου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου που διοργάνωσε τη συναυλία. Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.



Μιλώντας την Πέμπτη στον Ant1, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος είπε πως εντοπίστηκαν περίπου 1.000 «μαϊμού»- αθεώρητα εισιτήρια και 1.500 εισιτήρια σφραγισμένα από την Εφορία.



Ο κ. Στασινόπουλος είπε ακόμα ότι θα ελεγχθούν όλα τα συμφωνητικά για το ενδεχόμενο να προκύπτουν ευθύνες για τον τραγουδιστή.

Πηγή:in.gr

Έχετε τον νου σας οι Σύλλογοι που κάνετε εκδηλώσεις τώρα το καλοκαίρι μην γίνουμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα γιατί σε όσες εκδηλώσεις και πανηγύρια έχω πάει δεν είδα ούτε μια απόδειξη

Ο δε σκοπός… Αγιάζει τα "μέσα": Σφάζουν τα "Αρνιά για να ταΐσουν τους ‘"Λύκους"’. - Ανεξήγητες πολιτικές επιλογές … Ποιος θα αξιολογήσει ποιόν;


1. Σφάζουν τα "Αρνιά για να ταΐσουν τους "Λύκους".

-Ενώ γνωρίζουν ότι οι λύκοι ,ούτε τρώγονται ,ούτε κάνουν γάλα ,ποιον σκοπό εξυπηρετούνε ?
-Ενώ γνωρίζουν ότι Λαός αμόρφωτος και ασθενής δεν παράγει πλούτο ,κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.

-Ενώ γνωρίζουν ότι οι μειώσεις στα εισοδήματα και στην κατανάλωση δεν οδηγούν στην ανάπτυξη συνεχίζουν να παίρνουν ‘’νέα μέτρα’’ που εξυπηρετούν μόνο τα μνημόνια των δανειστών .

-Ενώ γνωρίζουν ότι η ‘’αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας ‘’συνεχίζουν να απολύουν κόσμο για να ‘’χτυπήσουν’’ την ανεργία !!!

-Ενώ γνωρίζουν ότι τη κρίση την ‘’έφεραν’’ οι τράπεζες ,συνεχίζουν να πασχίζουν για την επανακεφαλαιοποίησή τους .

- Ενώ γνωρίζουν ότι τα σχέδια και τα προγράμματα που εφαρμόζουν εξαρθρώνουν την Δημόσια συνοχή, συνεχίζουν να μιλάνε για αναδιάρθρωση και εξυγίανση!!

-Ενώ γνωρίζουν ότι όταν αυξάνονται οι φόροι ,μειώνονται τα έσοδα του δημοσίου ,συνεχίζουν να επιβάλουν Χαράτσια .

-Ενώ γνωρίζουν ότι απέτυχαν ...
τα ‘’μέτρα’’ και ότι το χρέος της χώρας αυξάνεται ,συνεχίζουν να υποθηκεύουν το μέλλον και τη περιουσία της πατρίδας μας.


-Ενώ γνωρίζουν ότι τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια των τραπεζών αυξάνονται καθημερινά και οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις της εφορίας επίσης ,συνεχίζουν να χρεώνουν τον κόσμο με τόκους και φόρους .

-Ενώ γνωρίζουν ότι Ύφεση σημαίνει μείωση παραγωγής ,μείωση ΑΕΠ και μείωση εσόδων, συνεχίζουν να ‘’πιστεύουν’’ ότι θα ‘’εξαφανίσουν’’ τα ελλείμματα του προϋπολογισμού !!

-Ενώ γνωρίζουν ότι όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ανάγκης και το ξέρουν οι πάντες ,δεν πρέπει να πουλάς ,φτιάξανε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήσουν την Δημόσια περιουσία .

-Ενώ γνωρίζουν ότι τα δανεικά δεν εξοφλούνται με δανεικά ,γιατί οι τόκοι πολλαπλασιάζονται, καμαρώνουν ότι εξασφάλισαν και άλλα δανεικά!!

-Ενώ γνωρίζουν ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα μπορούσε να αποκαταστήσει τα οικονομικά της Ελλάδας ,είπαν ότι ‘’βρέθηκε πετρέλαιο’’ σε ευρωπαϊκό έδαφος !!

2.Ανεξήγητες πολιτικές επιλογές …

- Χάριν της ‘’Δημοσιονομικής προσαρμογής’’ οι κυβερνήσεις των ‘’Μνημονίων ‘’ μέσα από μια ‘’ψυχοπαθητική πολιτική’’ που εφαρμόζουν επί τέσσερα χρόνια απέδειξαν την ‘’πνευματική τους ανεπάρκεια’’ και την ‘’διανοητική τους αστάθεια’’.

-Με φθηνές αιτιολογίες προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα , τις ευθύνες τους και την δυστυχία που τους διακατέχει …

-Με προσχηματικές εξαγγελίες νομίζουν ότι μας έπεισαν ότι κάνουν τα σωστά για να βγει η χώρα μας από την κρίση .

-Για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα ‘’άνοιξαν’’ τα ‘’κλειστά’’ επαγγέλματα, ενώ σε όλα τα επαγγέλματα επικρατεί υπερεπαγγελματισμός , δηλαδή απασχολούνται πολλοί περισσότεροι από όσους χρειάζονται στο καθένα από αυτά

-Για να μειώσουν το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών στους δήμους της χώρας απολύουν τους δημοτικούς υπαλλήλους και αναθέτουν εργολαβικά την ‘’δουλειά’’ σε ξένους επενδυτές !!

-Για να ενισχύσουν την Ανάπτυξη μας διαφήμισαν το ΕΣΠΑ ότι θα στηρίξει τις παραγωγικές διαδικασίες ,αλλά τελικά το μοίρασαν στα ΚΑΠΗ για να πάνε εκδρομές!!!

-Αψηφώντας το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αποφάσισαν να καταργήσουν την κοινωνική πολιτική που στήριζε την ελληνική οικογένεια και να ονομάσουν τα παιδιά ‘’τεκμήρια διαβίωσης’’ !!!

-Κατήργησαν κρίσιμους Οργανισμούς (ΙΓΜΕ ,ΟΕΚ,ΕΣΤΙΑ κ.τ.λ.) για να αυθαιρετούν ευκολότερα.

-Έφεραν νομοσχέδιο για τον Ρατσισμό για να μας διδάξουν ότι δεν πρέπει να είμαστε ξενόφοβοι και εχθρικοί με τους μετανάστες που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα ,επειδή δεν μπορούν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν το ‘’μεταναστευτικό’’ γιατί δεσμεύονται από το ‘’Δουβλίνο ‘’ που έχουν οι ίδιοι υπογράψει !!

-Επέτρεψαν στην ΔΕΗ να διπλασιάσει τα τιμολόγια της για να γίνει ‘’Πολύφερνη νύφη’’ για του ξένους επενδυτές που θα έρθουν κάποτε και για να πληρώσουμε εμείς τα ‘’λάθη’’ που γίνανε με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας με τον τίτλο ‘’ρυθμιζόμενες χρεώσεις ‘’!!!

-Επέτρεψαν στην ΕΥΔΑΠ να αυξάνει όποτε θέλει τον χρόνο κατανάλωσης/τιμολόγησης για να αυξάνει τα κυβικά και να χρεώνει με πολλή ακριβή τιμή τα επιπλέον κυβικά στον επιπλέον χρόνο .

3.Ποιος θα αξιολογήσει ποιόν?

-Σε πόσα χρόνια το 1.500.000 των Ανέργων θα βρει δουλειά και πού?

- Ποιος θα καλύψει στο τέλος του χρόνου το ‘’δημοσιονομικό κενό’’ και το ‘’χρηματοδοτικό κενό ‘’για να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα?

-Πότε θα έρθουν οι επενδύσεις από το εξωτερικό και μέχρι πότε η κυβέρνηση θα κρατάει τον ελληνικό πληθυσμό παροπλισμένο και την ελληνική γη ακαλλιέργητη ?

-Μέχρι πότε θα πιστεύει η κυβέρνηση ότι ακολουθεί τον μοναδικό δρόμο σωτηρίας αφού οι φωνές της ακούγονται με αντίλαλο στον γκρεμό ?

-Πως αποφάσισε να αξιολογήσει κάθε δημόσιο υπάλληλο και δεν αξιολογεί πρώτα τους βουλευτές που τους διόρισαν ?

-Γιατί ‘’περνάει’’ η κυβέρνηση εμβόλιμα άρθρα που αθωώνουν τα κακώς κείμενα για τα οποία είναι υπεύθυνη ?

-Πως τολμάνε και αξιολογούνε τον συνταξιούχο και τον υπάλληλο των 1000 ευρώ και δεν αξιολογούνε όσους παίρνουν από 5.000-10.000 ευρώ το μήνα ?

-Σε διαθεσιμότητα πρέπει να τεθούν οι βουλευτές που υπογράφουν ότι πει ο πρωθυπουργός για να εξασφαλίσουν την αποζημίωσή τους χωρίς να εκφράζουν γνώμη για τα μελλούμενα .

-Η ζημιά που κάνει μια υπογραφή βουλευτή είναι μεγαλύτερη από όλους τους μισθούς των επίορκων υπαλλήλων .

-Γιατί η κυβέρνηση έκλισε την ΕΡΤ? Επειδή υπήρξε το τελευταίο διάστημα μια υποτυπώδης αντιπολιτευτική διάθεση των υπαλλήλων που οφείλετο στις περικοπές των μισθών τους ?

-Ποιος έβαλε τον ‘’Αστυνόμο Θεοχάρη’’ να διαλύσει τον εισπρακτικό φορέα εσόδων του δημοσίου και ακόμα τον κρατάει στη θέση του? Αφού ότι έχει προγραμματίσει και ανακοινώσει μόνο στη ΒΑΒΕΛ είχε συμβεί!!

Υστερόγραφο:

-Ο λαός δεν σας στηρίζει πια γιατί δεν αντέχει άλλο .Έχει διαπιστώσει ότι ο σκοπός σας δεν είναι Αγαθός και δεν αγιάζει τα ‘’μέσα’’ που χρησιμοποιείτε .

-Μην τον υποτιμάτε ,αυτά που γράφω εγώ δεν είναι επινοήσεις δικές μου, τα παρακολουθεί με αγωνία και τα γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός που σας έχει ήδη αξιολογήσει .

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημ. Το Χωνί της 4/7/20123

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τί γίνεται με το νερό στο Παλαιοξάρι?


Εδώ και μια εικοσαετία καθημερινά ακούω για το πρόβλημα που έχει το δίκτυο ύδρευσης στο Παλαιοξάρι .Σε  ένα χωριό με τόσες βρύσες και με τόσα νερά να μην μπορεί ο κόσμος να πιει άφθονο, καθαρό και υγιεινό νερό. Θυμάμαι νέο τον Θανάση Κατσούδα που σε όλες τις συναντήσεις με κλιμάκια της Νομαρχίας έθετε το θέμα της ύδρευσης του χωριού. Διατέθηκαν κάποια μικροποσά αλλά ασπιρίνη στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Τι ήταν το Παλιοξάρι άλλως τε.  Έπειτα επί Δήμου Ευπαλίου το ίδιο βιολί. Αποσπασματικά μικρέργα (κατόπιν ενεργειών του Βαγγέλη μιας και ήταν το δεύτερο χωριό του) τα οποία στοίχισαν στον Δήμο Ευπαλίου 75.000€ και δεν έγινε τίποτε.   Αναμενόμενο.
Γενάρης του 2011 με Δήμαρχο τον Γιώργο Καπεντώνη και Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας τον Θ.Κατσούδα Υπόσχεση ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Αύγουστος 2013. Το μελετάμε το ξαναμελετάμε και τελειωμό δεν έχει. Τις πταίει; Μήπως ο Κατσούδας που άλλαξε ρότα και τιμωρείται το χωριό ή ανικανότητά σας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητιούνται χίλιες δυο μ@λ@κίες αυτό γιατί δεν το φέρνετε προς συζήτηση κύριοι; 

Τι κρύβεται στα σκουπίδια;

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα για να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για την αποκομιδή των απορριμάτων στην δυτική Δωρίδα. Η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας δεν ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως συζητιέται αλλά έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρείας  "ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ" με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση της Ο.Ε. του Δήμου η οποία αναδείκνυε ως μειοδότρια την εταιρεία Ευθ.Γεωργακόπουλος . Μέσα στο καλοκαίρι στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου θα γέμιζε ο τόπος με σκουπίδια αν δεν υπήρχε η στοιχειώδης ευαισθησία από τον μέχρι σήμερα ανάδοχο ο οποίος προς τιμή του συνεχίζει να μαζεύει τα σκουπίδια. 
Δεν μπορεί να μην φταίει κανένας. Στην συνεδρίαση της 27/5/2013 της οικονομικής επιτροπής υπάρχει σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη εξέταση ένστασης της εταιρείας ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ κατά των όρων διακήρυξης της για ανάδειξη αναδόχου της εργασίας αποκομιδής και  μεταφοράς  των απορριμάτων Ούτε καν αναγνώσθηκε το περιεχόμενό της Σαν νέοι Ναπολέοντες αποφασίζομεν και διατάσσομεν και τα σκυλιά δεμένα.  Απορρίπτουμε την ένσταση για τυπικούς λόγους και προχωρούμε στην κατακύρωση του αποτελέσματος στην άλλη εταιρεία. Απλώς και μόνο για δείξουμε ότι εμείς κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας. Σε άλλα θέματα προμηθειών εργασιών μελετών δεν σας είδα τόσο τοπικιστές. Αναθέσεις εργασιών και μελετών σε εταιρείες από όλη την Ελλάδα  λες και δεν υπάρχουν εδώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς. Να δούμε στο τέλος πως θα τις πληρώσετε. 
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην απογευματινή συνεδρίαση για να επικαλεστούμε λόγους δημόσιας υγείας και με τερτίπια να αναθέσουμε την εργασία σε εργολάβο μέχρι να γίνει η νέα δημοπρασία. Ρε παλικάρια της συμπολίτευσης, από ότι γνωρίζω λίγοι της αντιπολίτευσης θα προσέλθουν, γιατί αυτοξεφτηλίζεστε. Δεν έχετε το θάρρος να ρωτήσετε ποιος φταίει;  Οι προσπάθειες για να τα φορτώσουν σε υπάλληλο απέτυχαν
 

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Έχει και τα καλά της η κρίση

Πήγα χτες σε κάτι γενέθλια και επιτέλους δεν έψαχνα όλη μέρα να πάρω δώρο σε έναν φίλο μου που γιόρταζε, γιατί απλά δεν είχα λεφτά.
Επίσης, ουδείς άλλος πήρε δώρο και δεν είχαμε αυτόν τον κακό χαμό για το ποιος πήρε το καλύτερο ή το ποιο ακριβό.
Πήγαμε σε ένα μπαράκι και ο καθένας πλήρωσε τα δικά του, ούτε να ανοίγει μπουκάλια ο εορτάζων, ούτε σαμπάνιες, ούτε τίποτα, έτσι όπως πρέπει δηλαδή.
Όχι που μαζεύαμε λεφτά 2 μήνες πριν την γιορτή μας, για να κεράσουμε.
Περάσαμε πολύ ωραία, χαβαλεδιάσαμε και δεν χαλάσαμε μια περιουσία, έχει και τα καλά της η κρίση!

(Αγαπητέ φίλε, έτσι ακριβώς. Αν και μου άρεσε παλιότερα που, όταν γιόρταζε ένας φίλος, πηγαίναμε στα στριπτιζάδικα και ερχόταν η κοπέλα και καθόταν στα πόδια μου να ξεκουραστεί. Εγώ, όταν γιορτάζει πια κάνας φίλος, του λέω «δεν πιστεύω να περίμενες και δώρο παλιομαλάκα, άχρηστε». Να δείτε που σε λίγο θα ντρέπεσαι να κάνεις δώρο στο φίλο σου, για να μην παρεξηγηθεί επειδή αυτός δεν μπορεί να σου κάνει δώρο. Ευρώπη γίναμε.)

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013



ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ










ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
ΣΤΗΝ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ


Επεισοδιακά έκλεισε για τις θερινές διακοπές η διαδικασία για την υπόθεση των λεγόμενων παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δίκη, που θα επαναληφθεί στις 26 Αυγούστου, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε κατηγορούμενους.

«Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω. Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή. Θα σκοτωθώ». Την φράση ακούστηκε να λέει σε έντονο τόνο η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, από την αίθουσα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, σε μια σύντομη διακοπή του δικαστηρίου.
Αμέσως ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, απάντησε στην Λαμπροπούλου με αντίστοιχο τόνο και φωνάζοντας: «Πέστα ρε Φρόσω να ξαλαφρώσεις. Πες την αλήθεια, μην ξελασπώσεις αυτό το σκουπίδι». Ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα ο Ν. Ζήγρας συνέχισε αναφερόμενος στον θυμό της συγκατηγορούμενής του: «Την έχει τρελάνει τη γυναίκα. Δεν μιλάει».

Η λογίστρια ήταν εμφανώς εκνευρισμένη και δύσκολα κατάφερνε να συγκρατήσει την οργή της νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κατά την απολογία μάλιστα της δικηγόρου Μαρίας Ταλλίτα- Τσεκούρα , η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ζήτησε να απευθυνθεί στους δικαστές: «Επειδή έχω θιγεί πολύ με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα, ας μας πει ο κ. Τσοχατζόπουλος ποιον έστειλε να φτιάξει τη Nobilis. Μόνο αυτός ξέρει για αυτή την ιστορία», είπε η κατηγορούμενη.

Απολογούμενη η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα – Τσεκούρα είπε πως τους χρησιμοποίησαν αρνούμενη τις σε βάρος της κατηγορίες. Καταφέρθηκε σε βάρος της λογίστριας κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες της Λαμπροπούλου» ενώ τόνισε πως έχει εμπλακεί στην υπόθεση χωρίς να ξέρει κανένα κατηγορούμενο και πως διαλύθηκε η ζωή της επειδή κάποιοι «μας την έστησαν».

«Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου»

Νωρίτερα η κόρη του Ακης Τσοχατζόπουλου, Αρετή ομολόγησε ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης και με δάκρυα στα μάτια απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς είπε ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, τονίζοντας: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου
 είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού. Για το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια με τα ανήλικα παιδιά της, η κ. Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ερωτήσεις από Έδρας, πλην όμως αρνήθηκε ότι η αγοραπωλησία του συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.
Πηγή: skai.gr/news  /
--