Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ανατροπή-Ελευθερία-Δημοκρατία.



Φορολογικές φυλακές οραματίστηκε ο Στουρνάρας...
 Κι άλλη πόρτα μάς "άνοιξε"!!


*** Το ΔΝΤ "ζήτησε" κατάσχεση τραπεζικών λογ/σμών 
μεγαλοφοροφυγάδων.
Ο Στουρνάρας πρότεινε...ισοδύναμο!!
- ΦΩΤΗ...εσύ τι λες;;!!

*** Τρία χρόνια μας τσακίζουν με μειώσεις μισθών/συντάξεων,
αυξημένες και νέες φορολογήσεις, ακρίβεια κλπ...
και τώρα λένε πως έκαναν "λάθος" στον πολλαπλασιαστή ύφεσης.
- Συμπέρασμα: Η Εξαθλίωση συνεχίζεται...

*** Μετά τον νεκροθάφτη Λοβέρδο, σήμερα βγήκε και
ο Ν.Χριστοδουλάκης να τα "χώσει" στο ΔΝΤ!!
- Οι γερμανόφιλοι Σημίτηδες επανέρχονται...

*** Στη Χώρα μας "δεν" υπήρχαν ποτέ κοινωνικές τάξεις
 και ομάδες. Ετσι ήθελαν οι κυβερνήσεις και οι σύμμαχοι τους.
Αυτό τους εξυπηρετούσε.
Υπήρχαν μόνο συντεχνίες, που μετατρέπονται σε αγέλες.
- Αυτό θέλουν...να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας...
Ο δημόσιος υπάλληλος με τον ιδιωτικό...ο ιδιωτικός με τον άνεργο.

*** Μας παίρνουν τις δουλειές, τα μισθά, τα σπίτια...
Ξεπουλούν νερά, ηλεκτρικά, ακίνητα, επιχειρήσεις...
Κυβερνούν με ΠΝΠ και ΜΑΤ...
- Τι στο διάολο να γίνει ακόμα να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ;;

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
...για να φέρουμε τα πράματα...ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!

Α Ν Ε Ν Δ Ο Τ Ο Σ...
Μέχρι να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ τη Μαύρη Συγκυβέρνηση

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τι κι αν προσφέρουν 2,7 δις οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ




Τι κι αν προσφέρουν 2,7 δις οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ (ενώ οι άλλοι... 0,9). Κάθε μέρα θά 'χουμε κι από ένα τρομοκρατικό χτύπημα, μέχρι να βρουν μια «δικαιολογία» για να αποκλείσουν τους Ρώσους (ακόμη κι αν αυτοί φτάσουν να προσφέρουν τα
δεκαπλάσια!)

Είπαμε: Εδώ, ΔΕΝ επιτρέπονται οι Ρώσοι. Μόνον οι... Ισραηλινοί (και οι Τούρκοι).

Το εγκλημα της παραχαραξης στοιχείων

Από το "Έθνος" 24/1/2013
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας μας, για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, ώστε να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων η απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο ολέθριο μνημονιακό καθεστώς.

Το σχετικό ρεπορτάζ φιγουράριζε σε περίοπτη θέση στην τρίτη σελίδα της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στη δεύτερη σελίδα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Πανικός επικράτησε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μόλις γνωστοποιήθηκε η άσκηση δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. «Οσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στον δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 παραμένουν στο απυρόβλητο» γράφει στην προσωπική του ανακοίνωση ο Γ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να διευρύνει τον κύκλο των ενόχων για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Επαναφέρει έτσι τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ στην κακόγουστη φάρσα της περυσινής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αθωώσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον επί δύο δεκαετίες υπάλληλο του ΔΝΤ Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο ο πρώην «τσάρος» είχε διορίσει στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ με υπερεξουσίες πρωτοφανούς έκτασης. Τότε η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας την επιτροπή και το ΠΑΣΟΚ που έμεινε μόνο του, έβγαλε απόφαση που όχι μόνο αθώωνε τους Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου, αλλά και επέρριπτε πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου.

Οχι φυσικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλεγε και τότε ασύστολα ψεύδη. Αρκεί να θυμηθούμε ότι δύο ημέρες μόλις πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή έστελνε ενημέρωση στην ΕΕ ότι το έλλειμμα για το 2009 θα ανερχόταν στο... 6% του ΑΕΠ! Το ΠΑΣΟΚ απάντησε ακαριαία, αφού βέβαια πήρε πρώτα την εξουσία: δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, ανακοίνωσε περισπούδαστα ότι το έλλειμμα ήταν... 12,5%! Τον ίδιο μήνα, τον Οκτώβριο του 2009, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ (έτσι λεγόταν τότε η στατιστική υπηρεσία), Μανώλης Κοντοπυράκης, ισχυριζόμενος ότι στις 7 Οκτωβρίου 2009 ο Γ. Παπακωνσταντίνου τού ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας θα τα ανακοινώσει ο ίδιος, γιατί πρέπει να αλλάξουν. Οντως έπρεπε να αλλάξουν, αλλά ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρχικά άφησε ακέφαλη την ΕΣΥΕ επί πέντε μήνες και στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2010, την... κατάργησε, ίδρυσε την ΕΛΣΤΑΤ, της οποίας το ΔΣ το διόρισε τον Αύγουστο του 2010, όταν πια η χώρα είχε μπει σε καθεστώς μνημονίου. Ολο αυτό το διάστημα, τα στατιστικά στοιχεία τα χειριζόταν όπως ήθελε ο ίδιος! Ο ίδιος ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν όμως έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο Γ. Παπανδρέου ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 είχε έρθει σε επαφή μαζί του και του ζητούσε να υπαγάγει την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου. Κι όχι μόνο αυτό.

Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει στις αρχές Μαΐου του 2010 στην τηλεόραση της ΝΕΤ ότι, «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ» και πως το ΔΝΤ ήταν «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. ημερομηνία ανάληψης της διακυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου) και μετά»!!!

Τι φληναφήματα είναι λοιπόν αυτά του ΠΑΣΟΚ περί «θεωριών συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση»; Οταν ομολογεί ο Φ. Σαχινίδης ότι από την επομένη των εκλογών εκτιμούσαν ότι μοναδική λύση ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ, ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του ΔΝΤ, υπενθυμίζουμε, ανεβάζει τον Νοέμβριο του 2010 το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% καλύπτοντας έτσι την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθαίρεσε τα... 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ που αντιδρούσαν στο νέο καθεστώς και στη συνέχεια κατάργησε εντελώς το ΔΣ, δίνοντας όλη την εξουσία στον Ανδρέα Γεωργίου! Τώρα που οι «κηπουροί» του Γ. Παπανδρέου έχουν σκορπίσει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα και ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαπομπεύεται πολιτικά με την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του υπαλλήλου του ΔΝΤ που προΐσταται ως μονάρχης στην ΕΛΣΤΑΤ.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Tο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου σας

π ρ ο σ κ α λ ε ί

να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή Βασιλόπιτας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και ώρα 17.30΄μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Ευπάλιο .

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Με εκτίμηση.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

Ίδρυση Κ.Ε.Φ. στο Λιδωρίκι



Συγχαρητήρια στην βουλευτή του Νομού μας Απασία Μανδρέκα η οποία έδωσε την μάχη και μπόρεσε να πετύχει την ίδρυση Κ.Ε.Φ. στο Λιδωρίκι. Οι αρμοδιότητες του ΚΕΦ  είναι σοβαρές και θα εξυπηρετήσουν σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της περιοχής με την προϋπόθεση να στελεχωθεί κατάλληλα και να μην μετατραπεί "υσηχαστήριο" για κάποιους υμέτερους.
Και μιά επισήμανση προς την Δημοτική Αρχή που πιάστηκε στον ύπνο. Τα όρια του Δήμου Δωρίδας δεν φτάνουν μέχρι την Γλύφα. Το Ευπάλιο δεν είναι Ναυπακτία. Να το θυμάσαι τόσο εσύ, όσο και οι τεχνοκράτες και παρατρεχάμενοι που σε πλαισιώνουν.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο κύβος ερρίφθη




Τάδε έφη Χαράλαμπος Κόκκινος
Με αφορμή άρθρο της εφημερίδας "Η ώρα της Φωκίδας" την 17/1/2013

Για την Δημοτική Αρχή

Αναπτυξιακές δράσεις δεν υπάρχουν, τουριστική προβολή δεν κάνει, το ΕΣΠΑ το έχει αναξιοποίητο ενώ και η καθημερινότητα πάσχει. Αυτά τα βλέπω και εγώ γιατί επισκέπτομαι συχνά-πυκνά τον τόπο καταγωγής μου, την Αμυγδαλιά, και συνομιλώ με τους κατοίκους»

Πως είναι δυνατόν να έρθει η ανάπτυξη σε έναν τόπο και να λύσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας
Όταν στηρίζεσαι σε έναν παλαιοκομματικό μηχανισμό  με αλαζόνες και υπερόπτες καρεκλοκένταυρους που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους ΕΣΠΑ και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα. Αυτοί έφτασαν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο νούμερο και εμείς περιμένουμε ότι θα κάναν την περιοχή μας Ελβετία.   
Όταν οι εντάξεις των έργων ανακοινώνονται με δελτία τύπου βουλευτών
Όταν έχεις διαμορφώσει στην κοινωνία την αντίληψη ότι πρέπει να αισθάνεσαι υποχρεωμένος απέναντι στον κάθε αιρετό για τις υπηρεσίες που πρέπει υποχρεωτικά να σου παρέχει ο Δήμος.
Όταν το κάθε αίτημα το αντιμετωπίζεις με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με ποιόν έχεις να κάνεις.
 Για τη σχέση του με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσο Παγώνη ο κος Κόκκινος θα πει: «Ο Τάσος είναι φίλος μου και είμαστε και συνάδελφοι (είναι δάσκαλοι). Δεν θέλω να τον κρίνω εγώ όπως δεν θέλω να κρίνω τον κο Κουλούλα του οποίου είχα υπάρξει ψηφοφόρος και φίλος»

Με άλλα λόγια

Τάσο μου δυστυχώς έχασες. Δεν αντέχει η παράταξη και δεύτερη ήττα. 
Γιώργο σε έχω στηρίξει και ήρθε η ώρα να μου το ανταποδώσεις. Ενεργά και χωρίς κόλπα.

 Τέλος ο κος Κόκκινος θα σημειώσει με νόημα ότι σύντομα θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις οι οποίες βεβαίως θα είναι σε συνάρτηση με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις ενώ σύντομα θα επισκεφτεί ξανά τη Φωκίδα για νέο κύκλο επαφών. 

Τέλος αν μπούνε αυτοί οι δύο στο μαντρί οι ποιος θα πει ΟΧΙ. Έτσι λοιπόν οι εκλογές γίνονται παιγνιδάκι. 

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ........ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..

Όδυνεν όρος και έτεκεν μυν.
     Άστραψε και βρόντηξε ό Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κουτσούμπας ο οποίος χρίστηκε ως  προστάτης της περιφρονημένης από τον σκληρό και άκαρδο Δήμαρχο ορεινής Δωρίδας, Γιώργο Καπεντζώνη.  Θεωρεί ασέβεια και κοροϊδία την απόφαση του Δημάρχου να ορίσει 4 αντιδημάρχους από την παραλιακή Δωρίδα και να προτείνει μόνο ως πρόεδρο του Δ.Σ. τον Θανάση Κοκμοτό από την περιοχή του Λιδωρικίου.
Κοροϊδία είναι η νοοτροπία που έχετε περάσει στον πολίτη, ότι για να εξυπηρετηθεί από τον Δήμο, πρέπει να έχει τον άνθρωπό του. Έτσι δημιουργήσατε πελατειακές σχέσεις  και μπορέσατε και επιζήσατε μέχρι σήμερα.....

Κοροϊδία είναι να ψηφίζεις τον "κανένα" γιά πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι τον συντοπίτη σου και μέχρι πριν λίγα χρόνια συνεργάτη σου και μετά να μιλάς για εμπαιγμό και περιφρόνηση της περιοχής σου.....
 Κοροϊδία είναι να αποδέχεσαι σαν ικανό κάθε "μαϊντανό" αρκεί να είναι κομματικός φίλος.....
Κοροϊδία θα ήταν εάν δεν υπήρχαν οι καθ' ύλη αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι κάθε στιγμή μπορούν να επιλαμβάνονται των θεμάτων της αρμοδιότητάς τους και να δίνουν λύσεις..... 
Κοροϊδία θα ήταν να αφήνεις στην τύχη τομείς όπου έχει διαπιστωθεί  υστέρηση για χάρη μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων...
Περιφρόνηση προς το Λιδωρίκι είναι το γεγονός ότι δεν ξεσπίτωσε δεκάδες υπαλλήλους από την περιφέρεια γιά να φέρει, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, την ανάπτυξη στο έδρα? 
Περιφρόνηση προς το Λιδωρίκι είναι το γεγονός ότι είναι η έδρα και των δύο Διευθύνσεων του Δήμου?
         ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΙΜΑΜΕΝΩΝ.... 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δι@υγής



Εχουμε Πόλεμο.


Αναστατωμένο σε βλέπω!!
Πας - έρχεσαι νευρικά. Ψάχνεσαι. Λοξοκοιτάς.
Βρίζεις κιόλας!!
Τη τύχη σου, τη μοίρα σου, την παναγία, τη Ψήφο σου!!
Χτυπάς...βλέπω καλά;;!!
Τον τοίχο, το κεφάλι σου, τον κώλο σου!!


Και ποιός ο λόγος της...φουρτούνας σου, περικαλώ;;
Ντρέπεσαι που τους ψήφισες;;
Σουτ...τσιμουδιά!! 
Μετάνοιωσες;; 
Καλά να πάθεις!!

 Δεν σου έφτανε η πράσινη Μνημονιακή Βαρβαρότητα
δεν σου ήταν αρκετά;;!!...
...ήθελες και εναλλαγές-ποικιλίες χρωμάτων;;!!
( Αχρωματοψία 38 χρόνια κουβαλάς...νούμερο...
και δεν γιατρεύτηκες ακόμα!!).

Η νεοφιλελεύθερη Χαντζάρα του Γιωργάκη/Βενιζέλου
δεν ήταν αρκετά...κοφτερή;;!!...
...ήθελες να δοκιμάσεις και των Σαμαρά/Κουβέλη;;!!
( Εθελοντή για Λαιμητόμο...πρώτη φορά βλέπω!!)

Σου κατάσχεσαν το μισθό, τη δουλειά, το μαγαζί,
το κεραμίδι, τη Ζωή...
κι ΕΣΥ εξακολουθείς να προσφέρεσαι
 για νέες, πρόσθετες...πατριωτικές ανθρωποθυσίες;;!!
(Αμάν...τι σόϊ μαζοχισμός σε δέρνει;;!!).
..................................................

Πως τόπες αυτό;;
Είσαι Απελπισμένος;;
Φοβάσαι για το Αύριο;;
Ναι, ρε μαλάκα...ώρα να πεις πως σκέφτεσαι...το "Διάβημα"!!
Ναι ρε γελοίε,...κάντους κι αυτή τη χάρη!!

Σύνελθε παλιομαλάκα
Πάρε τη Ζωή σου (όση απόμεινε) στα Χέρια σου.
Οργανώσου. Κινητοποιήσου. Δράσε. 
Είσαι Δυνατός...Ξύπνα και όρμα τους!! 
Εχουμε Πόλεμο...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Προς Τσίπρα...



 Σ'αυτό το κωλοκράτος ένας δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ:
...η Siemens!!


*** Η εξάμηνη εμπειρία της διακυβέρνησης της Χώρας 
από την τρικομματική Μαυρίλα, επιβεβαίωσε (μεταξύ άλλων)
 πως οι γερμαναράδες, αρχιτέκτονες της πανευρωπαϊκής 
Λιτότητας, δεν χαμπαριάζουν από "φιλίες", "συμμαχίες" 
και αδελφά κόμματα.
  Υλοποιούν πλήρως τα σχέδια γερμανοποίησης της Ευρώπης.

*** Ο Σαμαράς δεν ξεχνάει τι έπαθε ο Γιωργάκης...
όταν ένα χρόνο μετά τη βράβευση του από τους γερμαναράδες...
εκπαραθυρώθηκε!!
Αποκαταστάθηκε μόλις έκανε την...κωλοτούμπα.

*** Οι γερμαναράδες δεν πρόκειται να αποσύρουν την υποστήριξη τους
από τον Σαμαρά και τη Μαύρη Συγκυβέρνηση...
Απλά, κάνουν παιχνίδι...κάλυψης!! Κρατούν ανοιχτές πόρτες!!
Γιατί, δεν αποκλείουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

*** Ο Τσίπρας σήμερα δεν εκπροσωπεί μόνο το 27% ελλήνων
ψηφοφόρων.
Εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους ευρωπαϊκούς Λαούς που συνθλίβονται
από τους επιμέρους/εθνικούς μερκελιστές, τον πανγερμανισμό
και τον Νεοφιλελευθερισμό.
Εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους Λαούς που αναζητούν 
ΕΛΠΙΔΑ/ΔΙΕΞΟΔΟ.

*** Υπενθυμίζω στον Α.Τσίπρα πως κατέχω CD με διακηρύξεις,
δεσμεύσεις και πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επιδέχεται καμία αλλοίωση, νόθευση ή αφαίρεση!!

Χ. Χωμενίδης: Κόβω τον αριστερό μου όρχι, εάν ο Τσίπρας...



Τι είπε ο κηπουρός-"διανοούμενος" των κκ Σημίτη & γΑΠ...
Το αρχίδια "διανόησης" κυκλοφορούν στον τόπο...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε νεκρός ο επικεφαλής των μικρο-ομολογιούχων !



ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Σε ένα μικρό δυάρι στο Παγκράτι ξεψύχησε μόνος και αβοήθητος ο «μπροστάρης» των κινητοποιήσεων του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου", ο 49χρονος αγωνιστής κατά του μνημονίου και των δεινών του, Γιάννης Ντόκος.

Ο επικεφαλής των μικροομολογιούχων(όπως έχουν γίνει πιο γνωστοί)που μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του είχαν στήσει καρτέρια το τελευταίο δίμηνο και αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έξω από το Λογιστήριο του Κράτους και τον Ευάγγελο Βενιζέλο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Τετάρτης. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Ευμένους 42, η αστυνομία με την συνδρομή κλειδαρά άνοιξε την πόρτα στις 16:44 και τον βρήκε πεθαμένο στο υπνοδωμάτιο. Ο αγωνιστής Γιάννης Ντόκος δεν απαντούσε στα τηλέφωνα συγγενικών και φιλικών του προσώπων από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενώ η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας είχε να τον δει μέρες.

Ο Ντόκος ήταν -όπως όλοι θυμούνται- ο επικεφαλής των προπηλακισμών στην θωρακισμένη BMW που έχει αρπάξει ο Βενιζέλος και δεν την επιστρέφει πίσω ενώ ανήκει στο κράτος και τον ελληνικό λαό. Ήταν και ο άνθρωπος που επικεφαλής πάλι των ανθρώπων που το κράτος τους βούτηξε τα λεφτά, έκανε ρόμπα έξω απο το Λογιστήριο του κράτους τον Σαμαρά.

Ανάκληση ένταξης των έργων ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ και ΕΥΠΑΛΙΟΥ από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ


Παρέμβαση της πρώην Βουλευτή Φωκίδας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση

«Σχετικά με την απόφαση ανάκλησης των πράξεων ένταξης των έργων ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ-ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ».
Με την υπ.αριθμ.126367/ 21.12.2012 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ:Β4Μ10-02Ζ , ανακλήθηκαν οι αποφάσεις ένταξης των πράξεων ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ-ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ(MIS 346650) και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ (MIS 346649).
Η απόφαση αυτή είναι κακή απόφαση για το Νομό και το Δήμο Δωρίδας γιατί και τα δύο σχεδιαζόμενα έργα είναι έργα περιβαλλοντικής προστασίας , ενώ το νέο κοινοτικό πλαίσιο χρηματοδότησης από το 2014-2020 πολύ δύσκολα (και λόγω χαμηλότερου κατά 6 με 7 δις προϋπολογισμού) θα χρηματοδοτήσει ανάλογα έργα. Επίσης ας μην ξεχνούν , όσοι προφανώς δεν ασχολήθηκαν με την τύχη των έργων , ότι είμαστε ήδη στο 2013. Τελευταία χρονιά όπου έργα μπορούν να δημοπρατηθούν, χωρίς κίνδυνο, από το Δ ΚΠΣ ανεξαρτήτως προγράμματος. Και η όποια νέα ένταξη χρειάζεται χρόνο και πρόθυμους ανθρώπους να τρέξουν.
Άρα ποια είναι η άμεση λύση;
Να μπορέσει με την κατάλληλη παρουσίαση , πχ δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, ο Δήμος Δωρίδας να αποδείξει ότι είναι κοντά στην προκήρυξη έστω υποέργων των δύο έργων και με την επιχειρηματολογία που θα καταθέσει να άρει την απόφαση ανάκλησης. Όπως επίσης να βοηθηθεί ο Δήμος από την κ. Βουλευτή , άμεσα , χθες , να δει τους πολιτικούς προϊσταμένους του προγράμματος και να εξηγήσει την αναγκαιότητα των έργων για την ανάπτυξη της περιοχής.
Γι αυτό , πριν τους αφορισμούς και την «απόδοση» ευθυνών προέχει κάποιοι να τρέξουν και να βιαστούν πολύ. Και όσοι μπορούν, ας βοηθήσουν για το καλό της περιοχής.

Θα μπορούσε η απένταξη να έχει αποφευχθεί ;
Ας θέσουμε την βασική ερώτηση προς κάθε αρμόδιο και κύρια σε όσους έχουν την ευθύνη της εκπροσώπησης του νομού και την ευθύνη παρακολούθησης του ΕΣΠΑ :Πόσες φορές , μια , δύο , πέντε ή καμία, τους τελευταίους έξι μήνες , είχατε συναντήσεις με τους αρμόδιους χειριστές των έργων στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ (το πρόγραμμα που είχαν ενταχθεί τα έργα) και πόσες φορές είδατε τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους του προγράμματος ;

Οι εντάξεις όπως και η υλοποίηση των έργων είναι δυναμική διαδικασία. Τα έργα δεν είναι «μπιμπελό» να τα βάλουμε στο σκρίνιο ή να περιμένουμε από μόνα τους αυτόματα να εξελίσσονται. Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων μπορεί και να αλλάζει, η χρηματοδότηση ή οι όροι να δυσκολεύουν , οι χειριστές και οι προϊστάμενοι να αλλάζουν ή να υπάρχουν υπερδεσμεύσεις στο πρόγραμμα . Ειδικά τώρα καθώς το 2013 είναι το τελευταίο έτος ένταξης για το Δ ΚΠΣ. Άρα , η παραπάνω ερώτηση , τους τελευταίους μήνες τίθεται περισσότερο έντονα.
Διακινείται ,με το γνωστό τρόπο , πιθανολογώ από όσους δεν θέλουν να αναλάβουν καμιά ευθύνη , ότι τα έργα εντάχθηκαν για «ψηφοθηρικούς λόγους» καθώς δεν θα χρηματοδοτηθούν έργα σε οικισμούς Β και Γ προτεραιότητας….
Απάντηση : Τα παραπάνω έργα είχαν ενταχθεί στην στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» , κωδικός πρόσκλησης 2.11 με ενδεικτικές μεταξύ των άλλων πράξεις ,όπως σαφώς η πρόσκληση αναφέρει : «1. Έργα κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς Β και Γ Προτεραιότητας κατά την Οδηγία 91/271» , με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό 931 εκατ. Ευρώ. (www.epperaa.gr/el/pages/axonasproteraiothtas2.aspx)
Άρα , παρά την «κακή δημοσιογραφική ή μη πληροφόρηση συγκεκριμένων μέσων» , υπήρξε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ , για υποβολή προτάσεων οικισμών Β και Γ Προτεραιότητας για έργα κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης από τις αρχές του 2011. Πρόσκληση 2.11 Πρωτ.184849/Π88/31.12.2010.

Δηλαδή , το ίδιο το πρόγραμμα , με την πρόσκλησή του από 31.12.2010 προβλέπει την ένταξη και χρηματοδότηση και του έργων όπως της Ερατεινής και του Ευπαλίου. Άρα είτε οι διακινούντες της πληροφορίας, είτε οι γράφοντες ή και οι δύο δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν την προκήρυξη του έργου.
Υπήρξε προχειρότητα ή καθυστέρηση στην υποβολή και ένταξη των έργων ;
Απάντηση : Ειδικά με το έργο της Ερατεινής και λόγω του προβλήματος με το βιολογικό καθαρισμό (ξέρετε κ.κ. αρμόδιοι το θέμα υποθέτω), προσωπικά ασχολήθηκα και έτρεξα από την εποχή που ήμουν νομαρχιακή σύμβουλος. Και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς να το αμφισβητεί αυτό.
Ας δούμε τους χρόνους :
Η Πρόσκληση 2.11 Πρωτ.184849/Π88/ του ΕΠΠΕΡΑΑ βγαίνει στις 31.12.2010.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας στις 02 Μαρτίου 2011 έλαβε απόφαση για την κατάθεση τεχνικών δελτίων στην παραπάνω πρόσκληση.
Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις του Δήμαρχου Δωρίδας και εμού τόσο με τους αρμόδιους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς αλλά και με στελέχη της διαχειριστικής αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ καθώς και κατάθεση υπομνημάτων στους πολιτικούς προϊσταμένους για την στήριξη της θέσης της ένταξης των έργων.
Τα έργα μετά την υποβολή όλων των δικαιολογητικών από το Δήμο Δωρίδας (ο οποίος μπορεί και να δώσει και την πλήρη πληροφορία της διαδικασίας κατάθεσης) και την τεχνική αξιολόγηση τους, τελικά εντάχθηκαν: τον Απρίλιο του 2012 η Ερατεινή με 3,198 εκατ. Ευρώ(MIS 346650) και τον Μάρτιο του 2012 το Ευπάλιο με 5,166 εκατ. Ευρώ(MIS 346649).

Τι είπαμε ότι δεν ξέρουμε αν έγινε ;
Δεν γνωρίζουμε αν από το καλοκαίρι του 2012 και μετά κάποιος ή η κ. Βουλευτής ή ο Αρμόδιος ΕΣΠΑ Αντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδας ή ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δελφών , που έχει την ευθύνη του έργου λόγω σύναψης προγραμματικής σύμβασης (πρόσκληση 2409/20.01.2012 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ και ΑΔΑ: B4ΓΗΩ9Θ-7 Α2 αριθμ.13/13.08.2012 σύναψη προγραμματικής) , πήγαν στην Διαχειριστική του ΕΠΠΕΡΡΑ ή στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα να δουν τι γίνεται με τα έργα.

Προσπαθήσαμε ή όχι να βοηθήσουμε τους Δήμους για την καλύτερη δυνατή στήριξη των έργων;
Απάντηση : Στους Δήμους ,από το καλοκαίρι του 2012, δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνική βοήθεια 50.000 ευρώ , ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν καλύτερα έργα που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα ή να ωριμάσουν νέα έργα. Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν ή όχι αυτή η δυνατότητα;
Να σημειώσουμε εδώ ότι αρχικά η Στερεά Ελλάδα ήταν εκτός της διαδικασίας αυτής. Προσπαθήσαμε όμως και με ερωτήσεις και με συναντήσεις με την τότε Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ κυρία Ζεμπελιάδου και η σχετική δυνατότητα δόθηκε και στην Στερεά. Επίσης από όσο γνωρίζω το καλοκαίρι και μετά ανέβηκαν στελέχη της Διαχειριστικής στην περιοχή για να βοηθήσουν στην σύνταξη των απαραίτητων φακέλων για τα έργα.

Είναι ώρα για απόδοση ευθυνών ; όχι ακόμη και εύχομαι καθόλου να μην χρειαστεί.
Είναι ανάγκη όσοι καταλαβαίνουν να αφήσουν τις «διαρροές» και να ασχοληθούν επί της ουσίας για να σωθούν έργα – που πιθανότητα δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο κοινοτικό 2014-2020.
ΥΓ. σαφώς και προσπαθώ να ενημερώνω και εγκαίρως και αρμοδίως όταν πληροφορούμαι για τυχόν προβλήματα σε έργα που αφορούν το νομό.

Αφροδίτη Παπαθανάση

 .———————————————————————————————————————————-
-ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ,  ΤΙ  ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ   ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ  2012)
.

 1)     ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ –    3,198 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Απρίλιος 2012
4/2012 – ΕΝΤΑΞΗ στο ΕΣΠΑ
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπ. Περιβάλλοντος (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δωρίδας, που είχαμε θέσει από την πρώτη κιόλας στιγμή ως άμεση προτεραιότητα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και το ΕΠΠΕΡΑΑ, χρόνιο και καθολικό αίτημα των κατοίκων του Δήμου.
Εντάσσεται στα πλαίσια του συνολικού περιβαλλοντικού σχεδιασμού που αποσκοπεί στη δημιουργία βασικών υποδομών του Δήμου που θα εξυπηρετήσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών.

Τι κάναμε:
  • Εξασφαλίσαμε για το έργο την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων η οποία εκκρεμούσε από το 2008.
  • Η διαδικασία σύνταξης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης διήρκησε περίπου δέκα μήνες έως την τελική υπογραφή της τον Μάρτιο του 2011 με συστηματική παρακολούθηση και παρέμβαση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.
  • Με συστηματική δουλειά, παρεμβάσεις στα Υπουργεία και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, ζητήσαμε την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ζητούμενο την υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού για την περιοχή και τη Φωκίδα έργου.
 —————————————————————————————————————————————–
2)    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε.ΕΥΠΑΛΙΟΥ –  5, 166 ΕΚ.ΕΥΡΩ
3/2012 – ΕΝΤΑΞΗ στο ΕΣΠΑ
Μάρτιος 2012 -
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπ. Περιβάλλοντος (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Σημαντικό έργο υποδομής για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Δωρίδας, που είχαμε θέσει ως άμεση προτεραιότητα προς ένταξη και χρηματοδότηση από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και το ΕΠΠΕΡΑΑ από τις αρχές του 2010.

Τι κάναμε: Για τις ανάγκες κατάθεσης του φακέλου υποβολής του έργου στο Υπ. Περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση του έργου, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή προωθήσαμε την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και τη θετική προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση.
Αναδημοσίευση από http://efpalio.wordpress.com/

ΣΥΡΙΖΑ: «εχθρική» κίνηση για τη δημόσια περίθαλψη στη Φωκίδα η δημοσίευση του νέου Οργανισμού....


-ΕΚΜ ΦΩΚΙΔΑΣ     Άμφισσα 11.01.2012


                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στο ΦΕΚ 3496/Β΄/31.12.2012 δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας που προβλέπει μείωση των  κλινών του Νοσοκομείου από 132 σε 80 και 31 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με το επικουρικό προσωπικό που αναλογεί.

  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συρρίκνωσης αναφέρουμε ενδεικτικά στοιχεία για τα νοσοκομεία άλλων δύο μονοεδρικών νομών της χώρας μας σύμφωνα με τους νέους, ανάλογους με το δικό μας, μεταμνημονιακούς Οργανισμούς τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ    ΓΙΑΤΡΟΙ     ΚΛΙΝΕΣ      ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ         ΑΤΟΜΑ/ΚΛΙΝΗ
 ΓΡΕΒΕΝΩΝ              44             110                 31500                           286
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ            31             80              20280                               253
ΦΩΚΙΔΑΣ                   31             80              40430                               505

  Τα θλιβερά πρωτεία του νομού μας (ίδιοι γιατροί και κλίνες με το Καρπενήσι με διπλάσιο πληθυσμό στη Φωκίδα) είναι αποτέλεσμα και της άκριτης και με κάθε μέσο στήριξης της κυβέρνησης και των αποφάσεών της από τη βουλευτίνα του νομού μας ,που ακολουθεί τα πατήματα της προκατόχου της στα πλαίσια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  στην υλοποίηση της παράλογης, αδιέξοδης και ανάλγητης δημοσιονομικής τάχα εξυγίανσης που στραγγαλίζει τη χώρα κι  εξαφανίζει  τις  κοινωνικές δομές και τους προνοιακούς μηχανισμούς της.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φωκίδας πιστεύει ότι η μόνη λογική που διέπει τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας είναι η «συρρίκνωση» του ΕΣΥ και η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας με αποκλειστικό στόχο την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και τον «εξευμενισμό» της τρόικας.

  Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση  λειτουργεί ως «Προκρούστης» της δημόσιας περίθαλψης,της μόνης περίθαλψης που μπορούν να έχουν οι φτωχοί και αδύναμοι αυτής της χώρας στη σημερινή συγκυρία της ακραίας φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

   Η δημοσίευση του νέου Οργανισμού αποτελεί μια «εχθρική»  κίνηση για τη δημόσια περίθαλψη στη Φωκίδα. 

 Δεν μπορούμε ως πολίτες και ως κοινωνία να επιτρέψουμε να δοθεί η «χαριστική βολή» σε ένα νοσοκομείο με συσσωρευμένα προβλήματα και ελλείψεις χρόνων. Αντίθετα, οφείλουμε να διεκδικήσουμε μαζί με τα κινήματα πολιτών και χέρι-χέρι  με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (που το κρατούν ακόμα  όρθιο κάτω από αντίξοες συνθήκες) όχι απλώς τη διοικητική αυτοτέλειά του  αλλά και την αποφασιστική ενίσχυση του με το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές και πόρους ώστε μαζί με τα  δύο Κέντρα Υγείας του Νομού σε πλήρη λειτουργία να  οδηγηθούμε στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο νομό.

  Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η αναφορά στο νέο οργανισμό ότι  «σκοπός του Νοσοκομείου είναι η παροχή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας…» δεν σημαίνει την ανάληψη και της πρωτοβάθμιας φροντίδας που μέχρι σήμερα σωστά ανήκει στα Κ.Υ. δια της κατάργησής τους.

  Συνολικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαιτεί την άμεση απόσυρση των νέων μνημονιακών Οργανισμών των νοσοκομείων και την αναμόρφωση τους, αφού προηγηθεί η πλήρης καταγραφή των τεκμηριωμένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου Χάρτη Υγείας της χώρας. 

Β. Διαμαντόπουλος: Είμαι αναρχικός


«Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι, αναρχικός είναι ένας άμεσα δημοκράτης.


Αναφορικά με την υπόθεση "Βίλα Αμαλία" επισήμανε ότι, μπροστά στους χώρους αυτούς πραγματοποιούνται δράσεις, όπως εμπόριο χωρίος μεσάζοντες. «Λέμε για κατάληψη δημοσίων κτιρίων, μα δεν τα ιδιωτικοποιήθηκε κανείς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. «Όταν τελειώσουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια», ανέφερε μεταξύ άλλων και σχολίασε ότι, δεν βλέπει κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, ωστόσο επισήμανε ότι, είχαμε μια εξέγερση το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Διαμαντόπουλος είχε χαρακτηρίσει την «Βίλα Αμαλίας» πολιτιστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός βουλευτής από την Καστοριά, υπερασπιζόμενος τις καταλήψεις δήλωσε χαρακτηριστικά «έγινε επίθεση στην κατάληψη Σκαραμαγκά και στα εγκαταλελειμμένα κτήρια που ήταν χώροι ζωντανοί, είναι πολιτιστικά κέντρα.,.. αυτά σας πειράζουν ειδικά τον κ. Δένδια που έχει φασίζουσα συμπεριφορά. Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει…». 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου τις χαρακτήρισαν "ατυχείς". 


Δήλωση- διευκρίνηση του βουλευτή 


Το μεσημέρι πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε διευκρινιστική του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους».



Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989,  ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία”  και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας-  οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.
2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.
3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.
4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο. 
5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.
6ον: Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν “επανάσταση και εξέγερση”.

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα,  ως “χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της Ν.Δ.” για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους “κουκουλοφόρους”, αλλά  αυτοπροσδιορίζεται ως “κουκουλοφόρος”.

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!».



Πηγή:www.capital.gr