Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !!


Ο καιρός  αναμένεται να αλλάξει εκ΄νέου από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά φαίνεται να επηρεάζουν κυρίως την δυτική, βόρεια και ανατολική χώρα.


Προγνωστικά μας στοιχεία αλλά και μοντέλα πρόγνωσης καιρού, συνάδουν στο γεγονός ότι μέσα στις τελευταίες 4-5 μέρες του Νοεμβρίου και προς τις αρχές του Δεκεμβρίου, θα έχουμε ακόμα πιο έντονα φαινόμενα στην χώρα μας με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν ιδιαίτερα την δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας και πιθανότατα και σε ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας, με κατακόρυφη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.



Αυτή είναι μία εξέλιξη την οποία ακόμα μελετάμε, διότι ενώ φαίνεται σε μεγάλο ποσοστό να έρχεται και να φέρνει κακοκαιρία στην χώρα μας, δεν γνωρίζουμε ποιες περιοχές θα δεχτούν αυτά τα φαινόμενα και πόσο έντονα ή όχι θα είναι. 



Επίσης όπως σας έχουμε προαναφέρει σε άρθρα μας, μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη φαίνεται να έχουμε πάλι άσχημο καιρό, με περισσότερο κρύο, βροχές και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βόρειας χώρας. Και αυτή την εξέλιξη της αναλύουμε στενά, έτσι ώστε για ότι σίγουρο προκύψει από τις αναλύσεις που κάνουμε, να σας ενημερώσουμε έγκυρα, πράγμα που σε μεγάλο ποσοστό το καταφέρνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.