Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ρήξη ή συμβιβασμός

Στις σφιγμομετρήσεις της κοινής γνώμης έχει πάψει να αποτυπώνεται η άποψη του πολίτη για τα μνημόνια που κατά κοινή ομολογία η κοινωνία βρίσκεται ενάντια στην θέλησή του και στις πολιτικές που τα επέφεραν. Το ποσοστό των αντιμνημονιακών δυνάμεων έχει ξεπεράσει το 60% της Ελληνικής κοινωνίας. Τα ΜΜΕ σφιχταγκαλιασμένα με την πολιτική και οικονομική νομενκλατούρα καθημερινά μας αποπροσανατολίζουν, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο ότι τάχα δήθεν θα έρθουν καλύτερες μέρες...
Ακόμη και όταν αναφέρονται στην μέχρι σήμερα διαδρομή προσπαθούν να μας δημιουργήσουν ενοχές ότι εμείς φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε. Το αποκορύφωμα ήταν η ιστορική ρήση του Αντιπροέδρου της Σοσιαλ(η)στικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ "μαζί τα φάγαμε" Φταίει ο άνεργος ο οποίος ξεπούλησε τις αρχές του και τα ιδανικά του και σύρθηκε στα πολιτικά γραφεία για μια δουλειά? Φταίει ο έρμος ο γονιός που μπούχτισε μέσα στο σκατό και την λάσπη και είχε την προσδοκία για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά του? Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει δουλειά  στους πολίτες.  Όχι εσύ!
Καταναλώνουμε αλλά δεν παράγουμε σου λέει το "παπαγαλάκι". Και ποιος φταίει γιαυτό. Ποιος οδήγησε την χώρα στην αποβιομηχανοποίηση; Ποιος συρρίκνωσε τον Αγροτικό Τομέα. Ο συνδικαλιστής στον οποίο έδωσες τάχα δύναμη, τον έκανες στην συνέχεια κομματικό στέλεχος, τον  εξαγόρασες και έγινε γενίτσαρος; Όχι εσύ!
Ποιος οδήγησε την κοινωνία στον υπέρμετρο καταναλωτισμό;  Ποιος μου τα ΄φαγε στο χρηματιστήριο; Ποιοι κρύβονται πίσω από τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες και τα μονοπώλια; Ο πατέρας μου ή μπαρμα-Μήτρος. Όχι εσύ!
Έτσι λοιπόν ήρθες πριν πολύ καιρό σε χρόνο ανύποπτο και βρήκες τον κάθε τυχαίο και τον έκανες κομματάρχη, το μάτι και το αφτί σου στην περιοχή, που έκοβε και έραβε στα μέτρα σου. Καταξιώθηκε στο χωριό, στον επαγγελματικό τομέα, έδωσε δουλειά σε παιδιά από τον τόπο. Άγιος άνθρωπος. Έγινε επίτροπος στην εκκλησία, πρόεδρος στον εκπολιτιστικό σύλλογο,  κοινοτικός σύμβουλος ή πρόεδρος στο χωριό, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, δήμαρχος. 
Και θα με καλέσεις τον Μάη  με την ψήφο μου να σε επιβραβεύσω για όσα μου έκανες.  Ε όχι λοιπόν. Δεν θα συμβιβαστώ. Θα κάνω την ρήξη. Ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το σύστημα που μας έφερε σε αυτή την θέση θα τους στείλω εκεί που τους αξίζει. Ούτε συγγενείς ούτε φίλους. Θα στηρίξω τους ανθρώπους και τις πολιτικές ενάντια στο μνημόνιο. Είναι υποχρέωση μου  στην κοινωνία και τις επόμενες γενιές. Και σεις που το σκέφτεστε, κοιτάξτε δίπλα σας ποιους έχετε και μην σύρεστε πίσω από τον καθένα. Τολμήστε και θα η κοινωνία θα σας ανταμείψει     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.