Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Απαγορεύομεν ..


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην "πόλη" του Ευπαλίου καταχείμωνο. Γέμισε ο τόπος απαγορευτικές πινακίδες. Το κέντρο του χωριού δεν πλησιάζεται με ΙΧ παρά μόνο με τα πόδια. Δέκα μαγαζιά όλα-όλα και αυτά αποκλεισμένα. Και μην χασκογελάτε γιατί ακόμη είναι νωρίς. Όταν τους τα πρήξετε στην Αστυνομίαíα και αρχίσουν τα γραψίματα θα πέσει πολύ κλάμα. 
Ναι. Έχει τόσο μεγάλη κυκλοφορία το Ευπάλιο και μονοδρομήσαμε ακόμη και δρόμους!  Όχι μονοδρόμηση αλλά κατάργηση της κυκλοφορίας και  διέλευση μόνο στους κατοίκους της περιοχής με κάρτα όπως γίνεται στις μεγάλες πόλεις. 
Εσείς που σχεδιάσετε αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο δεν σκεφτήκατε ότι εκτός από τις απαγορευτικές πινακίδες πρέπει και σε όλους τους κάθετους δρόμους να βάλετε πινακίδες που να ρυθμίζουν την προτεραιότητα καθώς επίσης να δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών τόσο στο ύψος των Σχολείων, όσο και στις πλατείες του χωριού. 'Όταν κύριοι απαγορεύετε την στάθμευση πρέπει να προβλέψετε και χώρους αποκλειστικά για στάθμευση γιατί αν τηρηθεί ο ΚΟΚ σε κάθε τετράγωνο θα πρέπει να σταθμεύουν 2-3 αυτοκίνητα. 
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι αντίθετος να γίνουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ευπάλιο, αλλά να γίνουν ύστερα από ένα διάλογο με την τοπική κοινωνία και όχι "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" γιατί το Ευπάλιο δεν είναι βιλαέτι κανενός.  Να έχουν εποχικό χαρακτήρα, δηλαδή να ισχύουν μόνο το καλοκαίρι που πραγματικά υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα από τους επισκέπτες. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ταλαιπωρούμε τους κατοίκους να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μακρυά γιά να κάνουν τα ψώνια τους ή να πάνε στα καφενεία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.