Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το πρώτο μέρος του τηλεοπτικού show: Ανεξάρτητη (κατ' εντολή Σαμαρά) Δικαιοσύνη, έλαβε τέλος... έπαιξαν σε ρόλο κακού οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, ενώ προφυλακίζεται ο Λαγός (για δικά του ποινικά) σε λίγο περιμένουμε να κλείσει η παράσταση με τους υπόλοιπους...


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς μετά από τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων.
Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στους βουλευτές Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Βγαίνοντας από το κτήριο των ανακριτικών γραφείων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, πήγε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων, σπρώχνοντας οπερατέρ και κλωτσώντας φωτορεπόρτερ.... «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν. Kαι από τον τάφο μας θα σηκωθούμε να το ξέρετε», φώναζε ο κ. Μίχος, περπατώντας προς τη ΓΑΔΑ, λίγο μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μίχος μαζί με τον κ. Παναγιώταρο φώναζαν: «Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Θα καταρρεύσουν όλα. Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Σιχαμένοι, ανθρωπάκια του Μπόμπολα. Ξεφτίλες. Δούλοι είσαστε όλοι. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια».
Βολές από την ομάδα των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύτηκαν και σε βάρος των πολιτικών: «Θα τα κατεβάσουν κι άλλο τα παντελόνια όταν έρθει η ώρα, να χαίρεστε τα γιουσουφάκια σας».
Το μεσημέρι, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος, μεταφέρθηκε με τζιπ της αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ.


Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Για τους Παναγιώταρο και Μίχο προβλέπεται μόνο απαγόρευση εξόδου από την χώρα. 
Λίγο μετά τις 9 το πρωί ολοκληρώθηκε η απολογία ενώπιον του ανακριτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου. Είχε προηγηθεί ο Γιάννης Λαγός, που υποστήριξε ότι «το καταστατικό της ΧΑ με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές είναι το μόνο που γνωρίζει». Στις τέσσερις τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η απολογία του άλλου βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος, Ηλία Παναγιώταρου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη. Προσαγώμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα». Αργά το βράδυ της Τρίτης, πριν περάσει ο Παναγιώταρος την πόρτα της Ευελπίδων, ολοκληρώθηκε η επτάωρη απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, του εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής – όπως φαίνεται από το κατηγορητήριο, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη». 
Ο Γιάννης Λαγός, που σύμφωνα με φάκελο της ΕΥΠ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει μαστροπία, προστασία, παράνομη οπλοκατοχή κ.α., φέρεται να είπε στον ανακριτή πως το μόνο καταστατικό που γνωρίζει είναι το κατατεθειμένο επισήμως στον Άρειο Πάγο, το οποίο απηχεί τις απόψεις. «Με αυτό το καταστατικό συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές. Σήμερα άλλωστε η πραγματική απήχηση της Χρυσής Αυγής στον λαό είναι πολύ μεγάλη», φέρεται να υποστήριξε ο Λαγός.

Αναφερόμενος σε δομικά και οργανωτικά θέματα του κόμματος , αλλά και σε τοπικές οργανώσεις φέρεται να είπε: «Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και λειτουργούμε με μοναδικό κριτήριο το καλό της χώρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό», τόνισε, ενώ ερωτώμενος σχετικά απάντησε πως «ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ναζιστικά σύμβολα σε εκδηλώσεις και αν ποτέ εμφανιζόταν κανείς με τέτοια σύμβολα, του απαγορευόταν η συμμετοχή».

Κατά την μαραθώνια απολογία του ο Κασιδιάρης υποστήριξε ότι οι «πολιτικές διώξεις» ασκούνται εις βάρος του εξαιτίας της φημολογούμενης υποψηφιότητάς του για την δημαρχεία των Αθηνών «στην οποία θα έπαιρνε μεγάλα ποσοστά και κάποιοι ήθελαν να τον περιορίσουν». Ακόμη, ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, που διεγράφη την Δευτέρα από την Νέα Δημοκρατία, φέρεται να δήλωσε ότι, μετά την απόφαση των ανακριτών για τον πελάτη του, «επιφυλάσσει μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό».

Στις τρισίμιση τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου , η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες. Και αυτός ακολούθησε τη γραμμή του Ηλία Κασιδιάρη κάνοντας λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.

Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι «αστείο» ενώ χαρακτήρισε «τυχαία τα γεγονότα» που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες. Ισχυρίστηκε άγνοια γύρω από το πρόσωπο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ενώ χαρακτήρισε «παράνομες ενέργειες, οι υπεύθυνοι των οποίων πρέπει να τιμωρηθούν» τις επιδρομές στις λαϊκές αγορές.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δυο κατηγορούμενοι
Χθες κατά την απολογία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, δυο κατηγορούμενοι, ο Δήμος Φραγκάκης και ο Σταύρος Σαντοριναίος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Πέπας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Οι συγκεκριμένοι φέρονται ως περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι δύο που απολογήθηκαν υποστήριξαν ενώπιον των ανακριτρών ότι δεν έχουν καμία σχέση, οργανωτική και ιδεολογική, με τη Χρυσή Αυγή. Οι ανακριτές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίσεων τους άφησαν ελεύθερους αφού νωρίτερα τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους. Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπροσθέτως στον δεύτερο η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.