Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «Σωτηρία» για το φακελάκι των 50.000 ευρώ


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται την Τρίτη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία»  που πιάστηκε επ' αυτοφώρω με φακελάκι  50.000 ευρώ, ποσό το οποίο απαιτούσε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του σωματείου, στην παραχώρηση οικήματος του νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο 45χρονος συνδικαλιστής συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του  σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
Προηγήθηκε καταγγελία της διοίκησης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας παραχώρησης για 20 έτη, εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.
Το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του Νοσοκομείου στην Κηφισιά, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:πιστόλι μάρκας WALTRO - Mod 85 τύπου compat , διαμετρήματος 9 m , με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.