Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοτικά και άλλα


Χαρές και πανηγύρια λοιπόν ο Αύγουστος και οι αιρετοί μας από χωρίον εις χωρίον να δώσουν παρουσία. Οι προσκλήσεις πάνε φωτιά μαζί με τις αιτήσεις για επιχορήγηση από το ταμείο του Δήμου. Δεν προλαβαίνουν τις εκδηλώσεις. Μόνο αν τους κλωνοποιήσουμε.  Σκεφθείτε να ξαμολήσουν καμιά εικοσάρια «όλα  τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» στην πιάτσα. Πως θα νιώσει ό «Αντιδήμαρχος Εγώ» να ακούει από άλλον Αντιδήμαρχο  έστω και γιαλαντζί  να υπόσχεται την λύση του προβλήματος χρησιμοποιώντας την μαγική λέξη «Εγώ»
Στις 23 Αυγούστου γιορτάζει η Παναγίτσα στον Μαραθιά.  Ξεχωριστή η Θεία Λειτουργία γιατί γίνεται στον περίβολο της εκκλησία κάτω από πελώρια πεύκα.  Σημείο αναφοράς για τους πολιτικάντηδες. Από την βουλευτή του Νομού μας, Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και πολιτευτές. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προξένησε η παρουσία του «γέροντα»  Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι αναρωτήθηκα .Όλα έχουν την εξήγησή τους όμως.    
Την άλλη μέρα έμαθα για τον προγραμματισμό συνάντησης στον συνδυασμό της μείζονος Αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές. Η συνάντηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά αναβλήθηκε για το επόμενο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων  του κ. Κόκκινου για το επόμενο.   Απ’ ότι έμαθα θα συμμετέχουν υποψήφιοι της παράταξης από τις προηγούμενες εκλογές, στελέχη του κόμματος –βλέπε πιθανές υποψηφιότητες- και ο τέως Δήμαρχος Ευπαλίου. Καθώς κατάλαβες Τάσο  μου σε έχουν τελειωμένο. Είτε πας είτε δεν πάς στο ακροατήριο θα σ’ έχουν. Το Ευπάλιο θα το εκπροσωπήσει ο «γέροντας»
Καθημερινά ακούω στο ραδιόφωνο και στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές για υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων στο χώρο της εστίασης, τυποποίησης κλπ  με ποσοστό επιδότησης έως και 65%  Κατά παράξενο τρόπο η Δωρίδα  και ιδιαίτερα η παραλιακή ζώνη είναι εκτός. Και μετά περιμένουμε ανάπτυξη και πράσινα άλογα..
Εκεί στον Δήμο πρέπει να έχουν πιάσει το lotto  Δεν εξηγείται αλλιώς. Πέρασε το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχουν βγει ο λογαριασμοί. Δεν θέλουν λεφτά ή κάτι άλλο συμβαίνει?
Χαμός σε όλη την Ελλάδα με το χαράτσι. Λάθη επί λαθών. Το ίδιο  συμβαίνει και στην περιοχή μας. Στο ίδιο σπίτι ό ένας όροφος πληρώνει με συντελεστή 3 και ο άλλος με 4. Απευθυνόμαστε στην ΔΕΗ και μας παραπέμπει στον Δήμο. Ο Δήμος μας παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών. Βαβέλ. Τελικά μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα πόσο πρέπει να πληρώσουμε
Και μέσα σε όλα αυτά κατακαλόκαιρο να και τα νέα προϊσταμενιλίκια. Εμείς το είχαμε προβλέψει από την αρχή. Ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν τόσο πριν τις εκλογές όσο και για την μετέπειτα στήριξη…

Θορυβήθηκαν αρκετοί από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί Βλαχοδημάρχων γιατί μπορεί να είχαν όνειρα που ψαλιδίστηκαν.  Όταν ορισμένοι ευτελίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις ενέργειες τους και υποτάσσονται πλήρως επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια τους στον Φούχτελ βαφτίζοντας την υποταγή Σύμφωνο Οικονομικής ή Κοινωνικής Συνεργασίας και τρέχουν να τον προϋπαντήσουν δεν μπορούν να μιλούν εξ ονόματος του λαού τους ο οποίος στενάζει καθημερινά κάτω από το βάρος των μνημονίων. Καλύτερα πέντε και αγωνιστές ενάντια στον κατακτητή παρά χίλιοι δωσίλογοι…  . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.