Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Καλοκαίρι τέλος ....

Kaloka;iriΤο καλοκαίρι λοιπόν μας τελείωσε. Οι πιο πολλοί  θα προτιμούσαν να κρατούσε για πάντα –για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- αλλά αυτό δεν γίνεται.
Μια κατηγορία είναι «οφθαλμοπόρνοι». Τέρμα οι παραλίες και τα ηλιοκαμένα κορμιά. Οι κώλοι σιγά σιγά βρακώθηκαν. Οι παραλίες σχεδόν έρημες.  Σε πιάνει θλίψη. Ευτυχώς που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Πασαρέλα ο δρόμοι προς τα σχολεία. Λάβετε θέσεις μέχρι να πέσουν οι πρώτες βροχές ..
Άλλη κατηγορία είναι οι επιχειρηματίες τις περιοχής μας. Άδειες καρέκλες παντού, πολλές φορές στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη  Μακάρι να τράβαγε λίγο παραπάνω η σεζόν  λένε όλοι. Εξαιρούνται δυο τρείς αλλά κατά βάθος και αυτοί το θέλουν γιατί το χρήμα είναι γλυκό.
Άλλη κατηγορία είναι αυτοί που ζουν και απολαμβάνουν το καλοκαίρι στις διακοπές τους. Είναι οι «πρεσβευτές» του τόπου μας γιατί ο τόπος μας είναι ξεχωριστός και πάρα πολλοί θα ΄θελαν να ζουν εδώ. Όπου και να βρεθείς στην Ελλάδα και αναφέρεις την λέξη Μοναστηράκι ή Μαραθάς θα ακούσεις να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις ομορφιές του τόπου μας. Ακούγονται και κάποια «γαλλικά» για την έλλειψη επαγγελματισμού και για τα αρπάγματα από τους επιχειρηματίες μας αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Άλλη κατηγορία είναι τα παιδιά που έχουν μάθει στην ανεμελιά και στην ελευθερία και βλέποντας ότι πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία τα πιάνει μελαγχολία.
Και τέλος μια άλλη κατηγορία είναι αυτοί που δεν μας πάνε και  πίστεψαν ότι ίσως απαλλαχθήκαν από μας.  Δυστυχώς τους διαψεύδουμε… 
Και παρεμπιπτόντως για το σχόλιο που ακούγεται ότι είμαστε υπέρ του «αίματος» γιατί πουλάει τους συνιστούμε να βγάλουν τις παρωπίδες. Άλογα και μάλιστα κουτσά…


Από την  Ομάδα Διαχείρισης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.