Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανγκελα Μέρκελ: Μόνο υπό προϋποθέσεις» θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης, ,


Μέρκελ: Yπό προϋποθέσεις η επιπλέον βοήθεια στις αδύναμες χώρες

«Μόνο υπό προϋποθέσεις» θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την αρχή «παροχές για αντιπαροχές».


Διαφημίσεις GoogleΑσφάλεια Αυτοκινήτου 86€Το Πρώτο site που συγκρίνει την αγορά ασφαλειών Online!www.insurancemarket.gr/CarCosmote - Νέα ΣύνδεσηΑπόκτησε κινητό δωρεάν ή κέρδισε έως 30% έκπτωση στο πάγιο.www.cosmote.gr
«Μόνο υπό προϋποθέσεις» θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την αρχή «παροχές για αντιπαροχές».

«Ναι, υποστηρίζουμε την σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η κ. Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κόμπλεντς, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με κανόνες.

«Και ο κανόνας είναι: η αλληλεγγύη έχει για μας και την άλλη όψη του νομίσματος — τις προσπάθειες των ίδιων αυτών των κρατών. Η παροχή και η αντιπαροχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες», τόνισε, αλλά αναγνώρισε και ότι «το κοινό νόμισμα εξασφαλίζει για την Γερμανία θέσεις εργασίας και ευημερία».

«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους —επί χρόνια ή επί δεκαετίες— παραλείψεις», επισήμανε η Καγκελάριος και επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

«Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», επανέλαβε εξάλλου η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην "Muenchner Merkur" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με. . . χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», προσθέτει.

Στην γερμανίδα καγκελάριο είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του Economist.

Με τίτλο: Μέρκελ, μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους, δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο πάνω σε ένα κίονα, δίπλα σε σημαντικά ευρωπαϊκά μνημεία και τονίζει ότι "αν η Μέρκελ κερδίσει την Καγκελαρία, θα γίνει η πιο κυρίαρχη προσωπικότητα στην Ευρώπη".
skai.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.