Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα μείνει πτωχευμένη για πάντα

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα μείνει πτωχευμένη για πάντα«Η Ελλάδα θα μείνει πτωχευμένη για πάντα, με την τρόικα για πάντα», είπε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης στον Real Fm, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει διαγραφή χρέους γιατί αυτό αποτελεί "αγκάθι" για τους Γερμανούς»

Αναφερόμενος σε ένα εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, με το οποίο το Ταμείο παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους του τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, ο οικονομολόγος δήλωσε ότι «το ΔΝΤ εδώ και καιρό θυμώνει όλο και περισσότερο με την Γερμανία».

«Άνθρωποί του μου έχουν πει αυτολεξεί: εμείς κάναμε αυτό που μας είπαν στην αρχή, να τους δώσουμε λίγο χρόνο, υπό την σιωπηλή συμφωνία ότι μετά από λίγο καιρό θα συμμορφωθούν και βλέπουν ότι δεν συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ είναι έξαλλο με την Γερμανία που επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει 50 δισ. από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο για να τα ρίξει στις μαύρες τρύπες των ελληνικών πτωχευμένων τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.