Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Γίνονται έργα "μαϊμού" στον Δήμο?


ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                          ΛΙΔΩΡΙΚΙ 12/02/2013
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Δωρίδος                             ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού
Κάτοικος Λιδωρικίου                                                             Συμβουλίου Δ. Δωρίδος

ΕΡΩΤΗΣΗ για το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δωρίδος περί εκτελέσεως ή μη έργου    ύδρευσης στην Τ. Κ. Ποτιδάνειας.
                        Κύριε Δήμαρχε
            Από το έτος 2011, η κατά νόμο αρμόδια οικονομική επιτροπή του Δ. Δωρίδος είχε αναθέσει την εκτέλεση του έργου «ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Βελτίωση ύδρευσης Ποτιδάνειας (συνεχιζόμενο)» ποσού 6.992,50 ? (απ.50/2011) στον κ. Αρ Ρούμπα. Το έργο αυτό ήταν μεταφερόμενο στο τεχνικό πρόγραμμα από τον πρώην Δ. Ευπαλίου. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης και προστασίας του δάσους της περιοχής, καθ' όσον προβλέπει μεταφορά νερού από τις πηγές του ρέμα Μάζη προς την νέα δεξαμενή Ποτιδάνειας (πλησίον κεραίας Ε.Ρ.Τ.). Οι εργασίες που προβλέπονται είναι η κατασκευή δικτύου ύδρευσης μήκους 800 μέτρων περίπου με αγωγό Φ-63, κατά μήκος υπάρχοντος δασικού δρόμου ή μονοπατιού (με εκσκαφές, τοποθέτηση αγωγού, επιχώσεις ...) καθώς και η κατασκευή δύο φρεατίων.
            Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κατοίκους του χωριού, το έργο δεν έχει εκτελεσθεί (δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δικτύου) αλλά το κυριότερο έχει παραλειφθεί αρμοδίως από το Δήμο και ο εργολάβος του έργου έχει πληρωθεί.
                        Ερωτάται ο κύριος Δήμαρχος
1.      Εάν το προαναφερόμενο έργο έχει εκτελεσθεί και έχει αποπληρωθεί από το Δήμο και πότε; Σε καταφατική περίπτωση να μας χορηγηθεί αντίγραφο του εντάλματος πληρωμής του έργου.
2.      Εάν ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Ποτιδάνειας είναι ενήμερος για το έργο αυτό και αν έχει υπογράψει για την παραλαβή ή παρακολούθηση του έργου.
3.      Σε περίπτωση που το έργο είναι «μαϊμού», όπως λέγονται τα ανατεθέντα και μη εκτελεσθέντα έργα, τι σκέπτεστε να κάνετε προκειμένου να προστατεύσετε το δημόσιο χρήμα και την εξασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού για την Ποτιδάνεια.
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.