Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πύργος της Βαβέλ η Κυβέρνηση


Γιατί τα έψαλλε ο Αντώνης Σαμαράς στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή ΣκοπούληΣε παραζάλη βρέθηκε χθες η κυβέρνηση μετά την απόσυρση δύο κρίσιμων διατάξεων λόγω ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να κατσαδιάσει τους υπουργούς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και να τα βάλει κυρίως με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις σαράντα λεπτά σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μετά τις κόντρες των υπουργών για τη διάταξη των συμβασιούχων του δημοσίου.
«Επιτέλους συνεννοηθείτε» φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς και ρώτησε ποιός θέλει να λάβει το λόγο.
Η μοναδική που μίλησε ήταν η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, παρότι δεν είθισται στα υπουργικά συμβούλια να παίρνουν το λόγο υφυπουργοί, οι οποίοι απλώς κάθονται στην πίσω σειρά των καθισμάτων και παρακολουθούν απλώς.
Αντίθετα, η Φωτεινή Σκοπούλη όχι μόνο πήρε το λόγο αλλά παρουσίασε μια αρνητική εικόνα για το υπουργείο Υγείας και για τους προϊσταμένους της υπουργούς , λέγοντας πως χρειάζονται άμεσα μεταρρυθμίσεις.
Η ίδια είπε στον πρωθυπουργό ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο υπουργείο».
Τότε ο κ. Σαμαράς φέρεται να απάντησε προς την κα Σκοπούλη: «Γιατί δεν ενημερώσατε εμένα» για να του απαντήσει η κα Σκοπούλη «Απαιτώ τη συνεργασία με τους υπουργούς» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους κκ. Λυκουρέτζο και Σαλμά.
«Τριψήφιο δεν έχετε;» απάντησε φανερά ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός με το θράσος της υφυπουργού να «καρφώνει» τους πολιτικούς προϊσταμένους της ενώπιον όλων.
«Αντίστοιχα απαιτώ κι εγώ να ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας» έκλεισε τη συζήτηση ο κ. Σαμαράς.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.