Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δημοτικά και άλλα....

Μεγάλη επιτυχία είχε η πορεία διαμαρτυρίας στην Άμφισσα που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Δασκάλων Δωρίδας και Παρνασσίδας ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας με την οποία μεθοδεύεται η υποβάθμιση Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την κατάργηση Οργανικών θέσεων δασκάλων σε αρκετά σχολεία της Φωκίδας. Συμμετείχαν αρκετοί γονείς και δάσκαλοι, εκπρόσωποι Φορέων (Δήμοι, Εργατικό Κέντρο κλπ).  Επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στην Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.  Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Λιδωρικίου.  Επισημαίνουμε επίσης την ξεκάθαρη θέση του Δήμου (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) ενάντια στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  η οποία εκφράσθηκε  με την επίσκεψη του Αντιδημάρχου στο Υπουργείο ο οποίος συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες την Δευτέρα και επέδωσε το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας.
Χαμός έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10 Απριλίου. Αφορμή στάθηκε η ενέργεια του Προέδρου να θέσει προ ημερησίας διάταξης αίτημα που αφορούσε μη πληρωμή έργων τα οποία είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χωρίς να ενημερώσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλλιαμπέτσο. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για την  επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να παρουσιασθούν τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν και θεμελιώνουν το δικαίωμα στην Δημοτική Αρχή να μην προβεί στην πληρωμή των έργων.  Ήδη η ατμόσφαιρα είχε φορτιστεί από την επιμονή του Δημοτικού Συμβούλου Κ.Κουτσούμπα να απαντηθεί  επερώτηση που είχε καταθέσει για  έργα "μαϊμού".  Καθώς καταλάβατε από μαϊμουδιά σε μαϊμουδιά πάμε.
Προκαλεί αίσθηση η παραγκώνιση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσου Παγώνη από την δημοτική ομάδα του και η προβολή του Κ.Κουτσούμπα τον οποίο έχουν βάλει μπροστά σαν πολιορκητικό κριό  προκειμένου να αλώσουν τον Δήμο με σημαία την καταπολέμηση της διαφθοράς.   Θεωρούν και τον αρχηγό της δημοτικής τους ομάδας ως διαπλεκόμενο?  Μήπως την επερώτηση για τα έργα "μαϊμού" έπρεπε να την έχουν κάνει και στους ομοτράπεζούς τους οι οποίοι είχαν βουτηχτεί στην αμαρτία μέχρι τον λαιμό.   
Την  αντίδραση των θαμώνων της πλατείας του χωριού μας εισέπραξαν ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου μαζί με τον πρόεδρο του χωριού κατά την προσπάθεια τους να κλαδέψουν τα πλατάνια.  Ακούστηκαν αρκετά "γαλλικά" από τους παρευρισκόμενους και τους καταστηματάρχες και αποχώρησαν άπραγοι.  Εντάξει ο Ευσταθίου δεν είναι Ευπαλιώτης αλλά και συ ρε πρόεδρε είναι δυνατόν να ασεβείς σε βάρος του εμβλήματος του χωριού μας. Ακόμη και η ομάδα του χωριού μας ο Απόλλωνας  έχει για έμβλημα το πλατανόφυλλο.
Για τα πέριξ της πλατείας θα αναφερθούμε άλλη φορά αφού ολοκληρωθούν και οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας....
Χαρακτηριστικό της θητείας του Δημάρχου Παγώνη ήταν οι πρόεδροι εργολάβοι. Δηλαδή το έργο το οποίο γινόταν στο χωριό δινόταν σε κάποιον εργολάβο εικονικά και το εκτελούσε ο πρόεδρος. Ένας από τους λόγους που έχασε τις εκλογές ήταν και αυτός. Θεωρούσα λοιπόν ότι ο νέος Δήμαρχος θα παραδειγματιζόταν από το πάθημα του και  κάποια στιγμή θα σταματούσε το παραμύθι. 'Ομως πλανήθηκα. Το σύστημα ζεί και βασιλεύει. Έτσι λοιπόν καθημερινά ακούμε για χιλιάδες ευρώ που χρωστιούνται σε προέδρους για εργασίες και έργα που γίναν στα χωριά. Προκειμένου λοιπόν να καλυφθούν αυτές οι υποχρεώσεις φτάσαμε σε έργα "μαϊμού" για τα οποία μερικοί ποιούν την νήσσαν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.