Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ρε Αντώνη. Δε βρέχει. Σε φτύνουν.


Ρε Αντώνη. Δε βρέχει. Σε φτύνουν.
Ο Μάνος Κακλαμάνος σχολιάζει τα... πανηγύρια του Αντώνη Σαμαρά επειδή κατάφερε να πάρουμε κοινοτικά κονδύλια, μειωμένα κάτα... 20% τη στιγμή που το γενικό κοινοτικό κονδύλι παρουσίασε μείωση της τάξης του 3.5%!

Τον περασμένο Νοέμβριο ο αρμόδιος Υπουργός για τα κοινοτικά κονδύλια Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων δήλωσε: "Η ΜΕΙΩΣΗ των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) θα υπονόμευε την προσπάθεια της χώρας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους".

Και τελικά υπήρξε μείωση κονδυλίων. Διόλου ευκαταφρόνητη μάλιστα. ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ.
Πανηγυρίζοντας (!) μας είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει για την περίοδο 2014 - 2020 16,3 δις ενώ την προηγούμενη περίοδο είχε πάρει 20,4! Όποιος δεν έχει περάσει από το Χάρβαρντ, αλλά από κάποιο λύκειο της περιφέρειας, αντιλαμβάνεται ότι εδώ έχουμε μια μείωση της τάξης του 20%. Αν είσαι από το Χάρβαρντ. πανηγυρίζεις. Γιατί στο Χάρβαρντ δεν διδάσκουν μαθηματικά.. αλλά πώς να κυβερνάς «μάζες» λέγοντας στον κόσμο τη μισή αλήθεια. (Και το διδάσκουν πετυχημένα οι άτιμοι!).

Ο κλασικός Σαμαράς βέβαια έκανε άλλο ένα επικοινωνιακό deal. Συμφώνησε -λέει- μετά το 2016 (!) -που δεν θα είναι κυβέρνηση και μάλλον θα αγνοείται η τύχη του- η Ελλάδα να πάρει άλλα δύο δις. Τώρα, το πόσο διασφαλισμένα είναι αυτά τα δύο επιπλέον δις. ο Θεός και η ψυχή του. Θέλετε να τα υπολογίσουμε και αυτά; Σύνολο 18,3 δισ. Πάλι έχουμε μια μείωση κοντά στο 10%.
Έψαξα λοιπόν να βρω πόσο μειώθηκε ο προϋπολογισμός των κοινοτικών κονδυλίων στο μέσο όρο. Μήπως μειώθηκε γενικά το κονδύλι και αδικούμε τον Αντώνη; Ναι, μειώθηκε. Μόλις 3,5%.
Συμπεράσματα: Στη χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους, οι εταίροι της αποφασίζουν να την κάνουν δέσμια των αρρωστημένων πολιτικών τους, την ξαναδανείζουν με απαγορευτικό επιτόκιο, της επιβάλλουν να παραιτηθεί μόνη της από την εθνική της κυριαρχία, απαιτούν τη διάλυση του εργασίας, της ασφάλισης, της παιδείας, της υγείας των Ελλήνων, απαιτούν το απόλυτο ξεπούλημα, στοχεύουν στη συνεχιζόμενη ύφεση, μιλούν επίσημα για τη δημιουργία ενός προτεκτοράτου, αποφασίζουν για αυτή χωρίς αυτή (χεσμένη την έχουν, για αυτό και ξεφτιλίζουν τους ηγέτες της με τις υποχρεωτικές υπογεγραμμένες επιστολές) και τελικά της μειώνουν περισσότερο από όλους τους άλλους και την κοινοτική οικονομική στήριξη. Ευτυχώς που είναι πραγματικοί εταίροι και φίλοι μας. Φανταστείτε να μην ήθελαν να μας βοηθήσουν, τι θα έκαναν.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ;;;;;
Που βγαίνουν να πανηγυρίσουν ενώ θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη; Που παριστάνουν ότι βρέχει ενώ στην πραγματικότητα τους φτύνουν;;;!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.