Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικά και άλλα

Στις δημαιρεσίες της 6 Γενάρη το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας εξέλεξε για την δεύτερη και κουτσουρεμένη 2ετία, πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Θανάση Κοκμοτό. Μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, εκτός των απουσιών που ίσως σηματοδοτούν κάτι, η διαδικασία της ψηφοφορίας.  Μας γύρισε χρόνια πίσω και μας θύμισε εποχές Ανδρέα Παπανδρέου. Θυμάστε τότε με τα έγχρωμα ψηφοδέλτια.  Η ψηφοφορία έγινε χωρίς παραβάν για να παρακολουθούν τι ψηφίζει ο καθένας.  Και παρ΄όλα αυτά κάποιος ξέφυγε και τα λευκά έγιναν 9. 
   Μην μου πείτε ότι ήταν της ελάσσονος αντιπολίτευσης γιατί θα γελάσω. Όταν ένας πολιτικό σχήμα κάνει την υπέρβασή του και στηρίζει την επιλογή της παράταξης του Δημάρχου δεν κάνει τέτοια μικροπολιτικά παιχνίδια. Άσε που και κάποιοι από την Αντιπολίτευση πιστεύεται ότι δεν ακολούθησαν την επιλογή του λευκού. 
   Αφού λοιπόν το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο γιατί τέτοια ξεφτίλα. Εκτός αν περιμένατε πιό πολλές διαρροές οπότε χαλάλι.
  Παρόλα αυτά ευχόμαστε στον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου συγχαρητήρια για την εκλογή του και να συνεχίσει το έργο του προκατόχου ο οποίος έβαλε στην άκρη τα πολιτικά και άφησε να ακουστούν όλες οι απόψεις είτε συμφωνούσε είτε όχι, σε αντίθεση με εσένα Βαγγέλη που έκοβες και έραβες κατά τον δοκούν.
    Μετά την εκλογή του Προέδρου περιμένουμε και την απόφαση του Δημάρχου γιά τους Αντιδημάρχους. Οι πληροφορίες μας λένε, καθώς επίσης και τα συγχαρητήρια που πάνε και έρχονται, ότι θα παραμείνουν οι μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ευσταθίου και Κώστας Αντωνόπουλος και στην θέση των Χρήστου Τσιλίκη και Γιάννη Ράπτη θα τοποθετηθούν ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Καλιαμπέτσος  και ο υπάλληλος του ΙΚΑ Δημήτιος Καραχάλιος. Έτσι λοιπόν θα έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και θα ενισχυθεί η εικόνα του ανεξάρτητου Δημάρχου γιατί ο συνδυασμός περιέχει ΠΑΣΟΚ, και από λίγο ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλα περί ενίσχυσης τομέων όπου υπήρχε υστέρηση δεν με πείθουν. 
   Έχω όμως κάποιες απορίες. 
Ποιόν από τους 4 αντιδημάρχους θα ορίσει κατά τόπο Αντιδήμαρχο γιά την ΔΕ Βαρδουσίων; Μήπως τον Νώντα; Αλλά ξέχασα αυτός δεν έχει εκλεγεί, ασχολείται μόνο με τις επιχειρήσεις του και παρεμβαίνει όταν πρέπει.
Τους Λιδορικιώτες πως θα τους φέρει βόλτα μιας και κανένας από τους παραπάνω δεν έχει εκλεγεί από την περιοχή του Λιδωρικίου.  Μήπως θα τους πάει πεσκέσι όλες τις μέχρι σήμερα αποκεντρωμένες υπηρεσίες; 
   Άντε ρε μην στενοχωριέστε και μην παραπονιέστε.  Συγχαρητήρια και κάντε μια προσπάθεια να αλλάξετε κάποια κακώς κείμενα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.