Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα όσο είναι καιρός. Πριν σαπίσουμε και γίνουμε ίδιοι με τους προηγούμενους.


Οκτώβριος 2010. Οι Δωριείς μέσα από την κάλπη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδικάζοντας το σάπιο κατεστημένο και δίνοντας την δυνατότητα σε έναν νέο άνθρωπο, τον Γιώργο Καπεντζώνη, να πάει  τον τόπο μπροστά.
Ο κόσμος είχε χορτάσει από το δούλεμα των επιτήδειων που εναλλάσσονταν στην εξουσία με την κομπογιαννίτικη  μικροπολιτική  και άφησε στην πάντα τις επιδιώξεις των κομμάτων  και έκανε για μια φορά αυτό που θεωρούσε σωστό. Μίλησε η καρδιά του και έδωσε την εντολή στον Γιώργο Καπεντζώνη να γκρεμίσει το σάπιο κατεστημένο το οποίο στηριζόταν σε πελατειακές σχέσεις  και να χτίσει κάτι καινούργιο.
Φυσικό ήταν στο πρώτο χρονικό διάστημα να γίνουν και  κάποια λάθη. Πιστεύω όμως όχι ηθελημένα  Ακόμη και κάποιες  δεσμεύσεις απέναντι σε κάποιους  θεμιτές αρκεί να μην έρχονται αντιμέτωπες με την βασική εντολή του λαού. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Κλείνοντας λοιπόν την πρώτη διετία στην εξουσία θεωρούμε σωστό να επανεξεταστεί η μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής παράταξης  «Δωρίδα για όλους» και να διδαχθούμε από τα λάθη μας. 
Καθώς ξέρουμε όλοι μας η κοινωνία περνά κρίση. Ο κόσμος είναι τρελαμένος. Δεν κάθεται να σκεφθεί τί, πώς και γιατί. Κρίνει αυτόν που ασκεί την εξουσία και δεν συγχωρεί αυτόν που τον εκμεταλλεύθηκε  και όπως είδαμε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές τιμωρεί πολύ άσχημα.  Έτσι λοιπόν σ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μένει η Δημοτική αρχή πρέπει να υλοποιήσει την εντολή του λαού.
Ένας από τις βασικότερες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τον στόχο είναι η επιλογή κατάλληλων προσώπων που θα πλαισιώσουν τον Δήμαρχο σε αυτήν την μάχη.  Πρέπει οι Αντιδήμαρχοι που θα είναι η αιχμή του δόρατος την νέα διετία  να είναι άτομα ηθικά, άφθαρτα και με όρεξη και μεράκι για να υλοποιήσουν την βασική υπόσχεση απέναντι στον λαό. Όχι καριερίστες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Άνθρωποι χωρίς προσωπικές επιδιώξεις  που προτάσσουν το εμείς όχι το εγώ. Να μην είναι προϊόν συνδιαλλαγής. Χωρίς παρελθόν. Δεν υπάρχει η κολυμπήθρα του Σηλωάμ. Η κοινωνία μας είναι μικρή και έχει μνήμη.
Η αιχμή του δόρατος δεν μπορεί να είναι κέρινη. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν όρεξη και ενστερνίζονται τις βασικές αρχές της παράταξης να αναλάβουν ενεργό ρόλο γιά να αναστρέψουμε το κλίμα και να πετύχουμε να γκρεμίσουμε το σάπιο κατεστημένο, γιατί έχει πολλά πρόσωπα και μεταλλάσσεται.  Και όπως λέει και ο κόσμος ένα «πλοκάμι» του έχει εισχωρήσει στην Δημοτική παράταξη και κάνει το παιχνίδι του με τους ανθρώπους του που εξακολουθούν να είναι σε καίρια πόστα . 
Τώρα όσο είναι καιρός. Πριν σαπίσουμε και γίνουμε ίδιοι με τους προηγούμενους. Και με συγχωρείτε που μιλάω στον πληθυντικό αλλά θεωρώ τον εαυτό μου σαν απλό ψηφοφόρο συνυπεύθυνο γιά την αποτυχία.
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
ΔιΑυγής 

H λίστα (τμήμα) της ντροπής


Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.

Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.

Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Ιωάννης Αθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.

Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.

Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.

Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός

Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.

Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Σε απολογία ο Φώτης Αρβανίτης γιά την υπόθεση Τσοχαντζόπουλου

Μεταξύ των πέντε κλήσεων  για απολογία που απέστειλε ο  ανακριτής της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου,  συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Φώτης Αρβανίτης...

Σας τα έλεγα εγώ από τον Ιούνιο αλλά εσείς τίποτε. Πιστεύατε με το να μπείτε για λίγες μέρες στο Νοσοκομείο θα γλυτώνατε. Γιά θυμηθείτε .....

Το νου σας. Έρχεται ο έλεγχος!!

Απ' ότι φαίνεται ο έλεγχος έχει μπει στην ζωή αρκετών συμπολιτών μας. Μερικοί επειδή βρέθηκαν σε μια στιγμή αδυναμίας και υπέκυψαν στον πειρασμό και άλλοι επειδή πίστευαν ότι ότι θα είναι μια ζωή άτρωτοι στο απυρόβλητο, εκμεταλλευόμενοι το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Για την πρώτη κατηγορία των απλών ανθρώπων που ίσως βρέθηκαν σε κάποια δυσκολία και λύγισαν ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορώ να τους αποδώσω είναι αφελείς και χαζοί. Με τις ενέργειες τους στιγμάτισαν για μια ζωή τους εαυτούς τους και τους οικείους τους.
Για την άλλη κατηγορία έχω να τους πω το εξής: Οι καιροί άλλαξαν και η κοινωνία ζητάει αίμα. Έτσι λοιπόν μαθαίνω ότι στις λίστες των ανθρώπων που πραγματοποιεί έλεγχο το ΣΔΟΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος περιλαμβάνονται και κάποια "στελέχη" από την περιοχή μας. Οικογενειακώς.
Ο τρόπος ζωής και η περιουσιακή σας κατάσταση δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά σας. Έχετε προκαλέσει την κοινωνία και θα βρεθείτε στην γωνία.
Όσο και να προσπαθείτε να αποφύγετε τον έλεγχο, όσο και να παραμείνετε νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία, ότι και να κάνετε, δεν γλιτώνετε. Εδώ δεν γλύτωσε ο Άκης ..... 


και θα ακολουθήσουν και άλλοι  που είναι σε άλλη λίστα ... 

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στο σήριαλ στην αγορά κτηρίου στο Λιδωρίκι

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 28/9/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου πρώτο θέμα ήταν "Αγορά κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδος" με εισηγητή τον  Δήμαρχο. 
Στην εισήγησή του ο Δήμος επικαλέσθηκε την  οικονομική κρίση την οποία περνά η χώρα μας η οποία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τα οικονομικά των Δήμων λόγω της περικοπών της οικονομικής επιχορήγησης από την πολιτεία και ζήτησε από το συμβούλιο να ανακαλέσει την παλιότερη απόφασή του γιά αγορά κτηρίου γιά την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου στο Λιδωρίκι.  Γιά την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος θα ανακαινισθούν κάποιες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου που σήμερα είναι άδειες και δεν χρησιμοποιούνται.
Δεν υπήρξε αντίδραση από τα μέλη του Συμβουλίου τα οποία και αποδέχθηκαν την τοποθέτηση του Δημάρχου.
Έστω και την ύστατη στιγμή θεωρούμε ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αντιλήφθηκε το λάθος. Άλλωστε οι πιέσεις ήταν μεγάλες και από τους συμβούλους της παράταξης του και από τον κόσμο γιά την ανάκληση της απόφασης     

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Καιροί ου μενετοί.

Με τους διαδηλωτές στις περισσότερες πόλεις της χώρας να γεμίζουν πλατείες και δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα των 13,5 δις που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να εισαχθούν προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.
Με την τρόικα αδιάλλακτη να παρακολουθεί και να επιβάλει την άτεγκτη θέληση της για πιστότατη εφαρμογή των μέτρων των 13,5 δις ευρώ.
Με 1.300.000 άνεργους και με σκυμμένα τα κεφάλια, χωρίς ελπίδα και την ρομφαία της απόλυσης πάνω σε 150.000 Δημοσίους υπαλλήλους.
Με περικοπή της επιχορήγησης των Δήμων πάνω από 40% που οδηγεί στην εξαθλίωση και το κλείσιμο των Δήμων σε όλη την χώρα.
Βγείτε από τον γυάλινο κόσμο σας και συνειδητοποιήσετε τον ρόλο σας. Αφουγκραστείτε την Κοινωνία και σταθείτε πλάι της. Οδηγείτε το πλοίο κατευθείαν στον βράχο.   
Εμείς θα επιμείνουμε
  • Καλά τα πανηγύρια και οι γιορτές προκειμένου να ακουστεί ο τόπος μας λίγο μακρύτερα αλλά σε άλλες εποχές. Οι διπλανοί μας πεινάνε και εμείς ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για να εκδηλώσεις και συνέδρια. Άλλο να αναγνωρίσεις την συμπαράσταση της defar στον ελληνικό λαό γιά τις δύσκολες μέρες που περνάει τιμώντας την με την απονομή μιας πλακέτας και άλλο αυτό το "Κιτσαριό" που εξελίχθηκε η εκδήλωση. Κουτί  άδειο με ωραίο περιτύλιγμα. Θυμίζει άλλες αποχές  
  • Καλό είναι να επενδύουμε σε αγορές ακινήτων αλλά όχι όταν δεν θα έχεις σε λίγο να βάλεις βενζίνη στα απορριμματοφόρα. Άλλως τε το κτήριο δεν φεύγει από την θέση του και μετά από δύο χρόνια εκεί θα είναι. Και επιμένετε βάζοντας και ξαναβάζοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κάντε και κανένα εργάκι για να δουλέψει κανένας ανθρωπάκος  γιατί έργα ακούμε και δεν βλέπουμε τίποτε. Άυλα πράγματα.

 

Σήμερα 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εμφύλιος για πάντα

 

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο. Βέβαια, η Ελλάδα είναι διαρκώς σε εμφύλιο πόλεμο και αυτό είναι που την κάνει εξαιρετικά συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και μοναδική.
Πραγματικά, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να είναι όλοι εναντίον όλων.

Γιατί το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού εμφυλίου είναι πως κάθε Έλληνας είναι εναντίον όλων των άλλων Ελλήνων.
Βέβαια, υπάρχουν κατά καιρούς πρόσκαιρες συμμαχίες αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι το όλοι εναντίον όλων.
Θέλω να καθησυχάσω όλους όσοι τρέμουν στην ιδέα πως στην Ελλάδα θα υπάρξει εμφύλιος σπαραγμός.
Αρχικά, θέλω να ξεκαθαρίσω πως όλοι οι πόλεμοι εμφύλιοι είναι. Άνθρωποι είμαστε όλοι. Ή προσπαθούμε να γίνουμε.
Για να στηρίξω τον συλλογισμό μου, όμως, θα δεχτώ την έννοια του εμφυλίου πολέμου, όπως τον ορίζει η πλειοψηφία.
Σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με όπλα μεταξύ των Ελλήνων, κανείς δεν θα μπορεί να μιλάει για εμφύλιο πόλεμο.
Λογικά, από τη μία πλευρά θα είναι οι δημοκράτες και από την άλλη οι φασίστες.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι νεοναζιστές, πιστεύουν στη φυλετική καθαρότητα και την υπεροχή, και θεωρούν πως ανήκουν στην αρία φυλή.
Οι υπόλοιποι Έλληνες –όταν είναι νηφάλιοι τουλάχιστον- δεν πιστεύουν πως ανήκουν στην αρία φυλή.
Βέβαια, κι εγώ, αν ήμουν ευνοημένος από τη φύση και είχα την κατατομή και τον σωματότυπο του Μιχαλολιάκου, θα πίστευα πως είμαι κάτι ξεχωριστό και ανήκω σε μια πολύ σούπερ φυλή αλλά είμαι εντελώς στραβοχυμένος, νάνος και άσχημος, οπότε δεν με παίρνει να το παίζω Άριος γιατί θα γελάνε όλοι μαζί μου.
Μια και οι χρυσαυγίτες λοιπόν είναι ξεχωριστή φυλή, ένας πόλεμος μαζί τους δεν θα είναι εμφύλιος πόλεμος.
Θα είναι πόλεμος μεταξύ δυο ξεχωριστών φυλών.
Άρα, μπορούμε να τους καθαρίσουμε χωρίς ενοχές.
Και αυτοί εμάς.

πηγή: pitsirikos.net

Αντί μαγειρέματος...

 
Οι άνθρωποι συνηθίζουν να απαντούν σε ερωτήσεις που ποτέ δεν έγιναν. Παράδειγμα. Μας τηλεφωνεί ακροάτρια και ξεκινά λέγοντας πως… « τώρα που  ακούω την εκπομπή σας, μαγειρεύω ταυτόχρονα…». Προφανώς είναι αμηχανία, ευγένεια, ανάγκη. Δεν έχει σημασία. Είναι μια απάντηση για μια ερώτηση που ποτέ δεν έγινε. Έτσι και εγώ σήμερα θα δώσω απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έγιναν. Ξεκινάω.

Γεια σας,
Δεν είμαι κατά της βίας γενικά. Το έχω ξαναπεί χωρίς να ερωτηθώ και το επαναλαμβάνω, πιστεύοντας πως όποιος καταδικάζει την βία «από όπου και αν προέρχεται», ή είναι ηλίθιος, ή ύποπτος, ή ένοχος, ή και τα τρία μαζί αν πρόκειται για μνημονιακό πολιτικό ή παπαγάλο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Δεν είμαι φαν της βίας. Πιστεύω ότι πολλά θέματα πρέπει να λύνονται και μπορούν να λύνονται χωρίς βία. Και δεν έχω όρεξη στα καλά καθούμενα να πλακώνομαι με όποιον διαφωνώ. Είναι κουραστικό, χαζό, περιττό, όταν μπορείς να «πλακωθείς» με την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων.
Θεωρώ βία τις νυχτερινές εξορμήσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με σκοπό να τρομοκρατήσουν, χτυπήσουν ίσως και να δολοφονήσουν μετανάστες. Είναι καθαρή, φασιστική βία, που επειδή εδράζεται και σε ιδεολογήματα, αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις για όλους μας, το επίπεδο ζωής μας, την ακεραιότητα μας, τα επιτεύγματά μας.
Δεν θεωρώ βία, την ανυπακοή, των πολιτών στις επιταγές τους κράτους της Τρόικας και του ΔΝΤ. Δεν θεωρώ βία την μαχητική αντίσταση διαδηλωτών κατά των αστυνομικών μέτρων περιορισμού του δικαιώματος της έκφρασης αντίρρησης στα όσα κάνει το κράτος.Δεν θεωρώ βία, το πέταγμα πέτρας, γιαουρτιού, εσπεριδοειδούς, ή λαχανικού, κατά δυνάμεων καταστολής, χωρίς ταυτόχρονα να αποδέχομαι και ως αποτελεσματική αυτή την κίνηση. Θεωρώ βία να αλλοιώνει κανείς την άποψή μου, λέγοντας ότι αφού αποδέχομαι την πέτρα, αποδέχομαι και το όπλο. Θεωρώ βία να έχω απέναντί μου ηλίθιο, που πρέπει να του εξηγώ τα αυτονόητα.
Θεωρώ βία, την κλοτσιά που δίνει ο ματατζής στον πεσμένο διαδηλωτή, ακόμη και αν πριν λίγη ώρα αυτός έριχνε πέτρες και γιαούρτια.
Θεωρώ βία την εξάρτυση του αστυνομικού, τις ασπίδες, τα χημικά, τις πλαστικές σφαίρες, το όπλο του. Δεν θεωρώ βία την κουκούλα, το «παγκόσμιο σύμβολο» δράσης και αντίδρασης, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Αν και πάντα προτιμώ τον όποιο αγώνα να τον δίνω με ανοιχτό πρόσωπο. Υπάρχουν όμως και στιγμές που καθαρά για τεχνικούς λόγους, χρειάζεται μια κάλυψη.
Δεν θεωρώ βία την απειθαρχία των πολιτών, την ενεργή και παθητική αντίσταση, με στόχους και αιτήματα. Τον δυναμισμό, την αγανάκτηση, την οργή, τον προπηλακισμό. Αντίθετα τα θεωρώ υγεία για μια κοινωνία. Θεωρώ βία, την καταπίεση όλων αυτών των δράσεων.
Δεν θεωρώ βία την ελληνική επανάσταση του 21, όπου μια δράκα ξεβράκωτων αμφισβήτησε το καθεστώς μιας ισχυρής αυτοκρατορίας. Δεν θεωρώ βία την μεγαλειώδη αντίσταση κατά των κατακτητών Γερμανών και όποιο μέσο και τρόπο δολοφονικό χρησιμοποίησαν κατά των Ναζί και των συνεργατών τους. Δεν θεωρώ βία την πέτρα που ρίχνει ο μικρός Παλαιστίνιος κατά του Ισραηλινού φαντάρου. Δεν θεωρώ βία την βόμβα που έβαλε ο Παναγούλης και οι σύντροφοί του, στον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Θεωρώ βία, την αλλοίωση, τα ψέματα και τον δόλο, των αναλυτών, παρουσιαστών των δελτίων των 7, των 8, των 9 και των διαφόρων εκπομπών και φυλλάδων. Θεωρώ βία, την εξίσωση «αριστερής παράδοσης» και «ακροδεξιάς πρακτικής». Και πολύ άδικο. Και πολύ αισχρό και ύπουλο. Αντίθετα, δεν θεωρώ βία την λεκτική διαπόμπευση, αποδόμηση και διακωμώδηση των γραβατωμένων συνεργατών του κατακτητή.
Δεν θεωρώ βία την αντίδραση και την δράση του αδικημένου. Δεν θεωρώ βία την επανάσταση, τον μαζικό ξεσηκωμό, την εξέγερση. Θεωρώ βία να με τσουβαλιάζουν στο ίδιο σύνολο, στο ίδιο «εμείς» (έθνος, πατρίδα, λαό), με τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και αδίστακτους κεφαλαιοκράτες.
Δεν θεωρώ βία το κάψιμο της τράπεζας, αλλά θεωρώ βία τα ψιλά γράμματα της τράπεζας, τις τοκογλυφικές προσφορές της  και τις εισπρακτικές εταιρείες της.
Θεωρώ βία, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, τις χαριστικές ρυθμίσεις στους βιομηχάνους και τις κάτω από το τραπέζι διευκολύνσεις σε λοιπά παράσιτα «της οικονομικής ζωής του τόπου». Θεωρώ βία τον εξαναγκασμό του εργοδότη, να υπογράψεις μείωση μισθού, τις αναγκαστικές υπερωρίες, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Και θεωρώ ότι όλες αυτές οι βίες δικαιολογούν βία. Δεν την επιδιώκω, δεν την γουστάρω, αλλά την δικαιολογώ. Ακόμη και αυτή μου την άποψη την θεωρώ βία. Αλλά δεν την αποκηρύσσω.
Κάπου εδώ τελειώνω, με τις απαντήσεις μου, συνειδητοποιώντας, ότι μάλλον έπρεπε καλύτερα να μαγείρευα…
Καλή όρεξη!

Ντέρμπι μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις


Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο 48ωρο, με την Χρυσή Αυγή να είναι πλέον σταθερά τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει ιστορικά χαμηλά.
Σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews , η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με ποσοστό 22,9% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,0%, ΠΑΣΟΚ 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,0%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2% και ΚΚΕ 4,0%.
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση.
ΝΔ 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%,
ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
άκυρο λευκό 3,4%
άλλο 3,1%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ .
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές.

Πηγή:iefimerida.gr http:

Παρέμβαση Σαμαρά για να χυθεί φως στη φοροδιαφυγή πολιτικών


Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Ζήτησε επίσης να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ελέγχει συνολικά 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων -«για την αποκάλυψη και την πάταξη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής».

Ειδικότερα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».

Επιπροσθέτως, ο κ. Στουρνάρας είχε επισημάνει πως «στο πλαίσιο αποστολής του, το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο και όχι μόνο. Είναι φυσικό λοιπόν, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων και πολιτικούς στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου».


Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την εντολή που έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων δήλωσε χαρακτηριστικά  «Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο»

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Δωρίδος βραβεύει την χρυσή Ολυμπιονίκη Meseret Defar


Τελετή βράβευσης για την προσφορά της Meseret Defar, στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, διοργανώνει ο Δήμος Δωρίδος την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Λιδωρίκι.
Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012) με πολλές διακρίσεις στα αγωνίσματα μεγάλων δρόμων, Meseret Defar, έχει βρεθεί πολλές φορές στην Δωρίδα και έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή μας και την πατρίδα μας. Αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα αθλήτριας και ανθρώπου με μεγάλες επιδόσεις στον αθλητισμό αλλά και την ζωή και η παρουσία της τιμά την Δωρίδα και τη χώρα μας.
Στο πλαίσιο της βράβευσης, θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες, με συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου Δωρίδος, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε αγωνίσματα δρόμου αλλά και να συνομιλήσουν με την Ολυμπιονίκη για τις αξίες του αθλητισμού.
Τα αγωνίσματα θα γίνουν στο Φράγμα του Μόρνου, από τα σημαντικότερα φράγματα της Ελλάδας, με παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις στο χώρο του φράγματος, παρουσιάσεις, απονομή μεταλλίων στους μαθητές και τιμητική βράβευση στην Ολυμπιονίκη.

Διπλή παρέμβαση Θάνου Μωραιτη για τη Φωκίδα


Σε δύο σημαντικές παρέμβασεις  που αφορούν στη Φωκίδα προέβη ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  του ΠΑΣΟΚ και π. Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θάνος Μωραϊτης

Η πρώτη παρέμβαση αφορά Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσαυτάρη για την καταβολή αποζημιώσεων ηρτιμένης εσοδείας 2009 και 2010 για το εγγειοβελτιωτικό έργο της πεδιάδας Μόρνου . Η δεύτερη παρέμβαση αφορά επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη στον οποίο θέτει το θέμα συνέχισης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξομοίωσης χώρου με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου Τριζονίων.

Πιο συγκεκριμένα οπως επισημαίνει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «το εγγειοβελτιωτικό έργο της πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας αποτελεί μείζονος και καθοριστικής σημασίας έργο για τους αγρότες της περιοχής της πεδιάδας του Μόρνου αλλά και για την ανάπτυξη της Φωκίδας. Δυστυχώς παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή των αποζημιώσεων ηρτιμένης εσοδείας για τα έτη 2009 και 2010 για τους παραγωγούς της Μανάγουλης και των Μαλαμάτων». Ο κ. Μωραϊτης καλεί τον Υπουργό να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
  1. Πότε ολοκληρώθηκε η αποστολή των τελικών πινάκων των δικαιούχων των αποζημιώσεων ηρτιμένης εσοδείας για τα έτη 2009 και 2010 για τους παραγωγούς της Μανάγουλης και των Μαλαμάτων από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ;
  2. Έχουν ολοκληρωθεί ή όχι οι διαδικασίες διασταυρώσεων στοιχείων και ελέγχου των δικαιούχων των  αποζημιώσεων από τις Αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ;
  3. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αλλαγής και αύξησης  του προϋπολογισμού του υποέργου από την Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά την καταβολή ηρτιμένης εσοδείας;
  4. Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί Μανάγουλης και Μαλαμάτων την αποζημίωση ηρτιμένης εσοδείας για τα έτη 2009 και 2010 ;
  5. Σε ποιο βαθμό έχει ολοκληρωθεί η προσωρινή διοικητική  παραλαβή του έργου από τον ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου;
  6. Έχει εκτιμηθεί το κόστος πληρωμής της ηρτιμένης εσοδείας σε σχέση με το κόστος κατασκευής του έργου για κάθε χρόνο καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του έργου ;

Επιστολή για το καταφύγιο στα Τριζόνια
Στην επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο κ. Μωραϊτης αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης: «Στα Τριζόνια Νομού Φωκίδας με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης κατασκευάστηκε καταφύγιο τουριστικών σκαφών . Το  έργο αυτό ακόμη δεν έχει λειτουργήσει ως καταφύγιο τουριστικών σκαφών ενώ υπάρχει και η ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια συνέχισης και θέσης του έργου σε λειτουργία είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξομοίωσης με ζώνη λιμένα. Με τις υπ. αριθμόν 13/2010 και 68/2011 πράξεις του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας , -  λαμβάνοντας υπ όψιν και τις παρατηρήσεις του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων , Νήσων και Αλιείας , Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής Τμήμα Β , αριθμός πρωτ. 8116.3 08.12.2010) -  ζητήθηκε η γνωμοδότηση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας περί της «εξομοίωση με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου Τριζονίων  , Νομού Φωκίδας.Το Υπουργείο Οικονομικών , Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας , Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας  με το υπ αριθμόν πρωτ.1036288/894 ,22.05.2012 προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και με κοινοποίηση προς την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής) και την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Φωκίδας γνωρίζει ότι συμφωνεί με την εξομοίωση με ζώνη λιμένα στη νήσο Τριζόνια Ν. Φωκίδας σύμφωνα με τις διατάξεις παραγρ. 18 του ν.2971/2001».

Ο κ. Μωραϊτης καταλήγει στην επιστολή του τόνιζει οτι «για την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας εξομοίωσης χώρου με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου Τριζονίων  , Νομού Φωκίδας , εκκρεμεί η απάντηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας , Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής»).

Συνεπώς, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλήγει ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ωστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πηγή:amfissapress