Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα με 1.747 "βαριά" ονόματα που πλούτισαν... ξαφνικά ερευνά το ΣΔΟΕ


Λίστα με 1.747 «βαριά ονόματα» τα οποία ελέγχονται για «ξαφνικό πλουτισμό» συμφώνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μερες».
Ανάμεσα τους, πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, δικηγοροι, γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες.
Οι περισσότεροι από αυτούς, δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα, Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής και την Θεσσαλονίκη, αλλά και σχεδόν σε όλες περιοχές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για λίστα με ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis.
Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και αν δικαιολογείται ο πλουτισμός που εμφανίζουν στο σύστημα.
Το περίεργο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 μέρες«, είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος όπως θα έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.