Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παραλειπόμενα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας

Ταύρος μαινόμενος σε υαλοπωλείο ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της  4 Νοεμβρίου. Σκληρή αντιπολίτευση  σε όλα τα θέματα.  Νωρίς το θυμήθηκε. Υπάρχει όμως  και το κακό παρελθόν και τα "βαρίδια" που δεν λέει να τα ξεφορτωθεί  με τίποτε.  Έχουν αγκιστρωθεί πάνω του και κάνουν όνειρα. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι.
Και όπως σας έχω ξαναπεί άρχισαν τα ενδοπαραταξιακά "μαχαιρώματα" και στην παράταξη του Δημάρχου. Ξέρετε γιατί μιλάω. Τόσο αιχμηρή δεν ήταν  ούτε η αντιπολίτευση. Στις προσυνεδριακές γιατί δεν τα "λέτε" γιά να ξεδίνετε και να ηρεμείτε.  Μήπως αυτές οι κινήσεις μας προϊδεάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Άλλως τε είναι η μοναδική φορά που σε τόσο χρόνο θητείας δεν έχει υπάρξει ανεξαρτητοποίηση. 
Πού είσαι ρε Καλαντζή να δεις πώς γίνονται οι δουλειές. Κάψε τα πτυχία σου. Μπροστά σε μερικούς άλλους είσαι σχολαρούδι.  Χτένισμα του προϋπολογισμού για να μην μείνει δεκάρα  τσακιστή.   Και μην μου πείτε μερικοί ότι λεφτά υπάρχουν γιατί θα βάλω τα γέλια.  
Αλήθεια εκείνο το περιβόητο έγγραφο  του Διευθυντή για την περικοπή των δαπανών τι έγινε? Γιατί δεν το ανέφερε κανένας στην συνεδρίαση. Μήπως ήταν ένα κόλπο της στιγμής γιά να ξεφύγουν προσωρινά από την "θηλιά" Και να ξέρετε και κάτι ακόμα. Ο προϋπολογισμός αναθεωρείται όχι μόνο προς τα έξοδα αλλά και προς τα έσοδα. Πρέπει να είναι πολύ μείον. 
Πόσο νόμιμες είναι οι τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου?  Δεν μπορεί στην ίδια απόφαση να γίνουν ομαδοποιήσεις   έτσι ώστε να γίνουν δημοπρασίες και να εξοικονομηθούν χιλιάδες Ευρώ? Μήπως η απουσία λόγω γαστρενερίτιδας ήταν "διπλωματική"?
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους δημότες η αποστολή ειδοποιήσεων γιά οφειλές προς τον Δήμο. Από την μια μας λογαριάζουν όλους γιά "βλάχους" και από την άλλη μας σέρνουν  ΜΟΝΟ στα ταμεία του Δήμου για να πληρώσουμε. Πως θα πληρώσουν αυτοί που κατοικούν σε άλλες πόλεις?
Η τοποθέτηση μερικών προς την αντιπολίτευση ότι "έτσι τα κάνατε και εσείς" δεν αποτελεί δικαιολογία για τον χειρισμό των δημοτικών πραγμάτων. Θυμηθείτε την ετυμηγορία των ψηφοφόρων, εκτός και αν θέλετε να έχετε την ίδια τύχη 
Καλή η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης  για τον έλεγχο των έργων αλλά δεν έπεισε κανέναν. Όλο άϋλα πράγματα. Εργασίες, μελέτες κλπ που δεν μπορεί να εξακριβωθούν μετά από λίγο χρονικό διάστημα. Μήπως έχετε ακούσει ή έχετε δει  κάτι για κατάθεση από εργολάβο σε τραπεζικό λογαριασμό συμβούλου? Βλέπω σε λίγο αν δεν τηρηθεί η συμφωνία να κυκλοφορούν σε φεϊγ βολάν τα καταθετήρια.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.