Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα


Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα
Τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου ερευνά το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.


Σύμφωνα με τη Real News, η εισαγγελία ερευνά τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Η εισαγγελία ανακρίνει επίσης τα μη πολιτικά πρόσωπα και για άλλες δύο υποθέσεις, τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων στον οποίο εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το σύστημα αυτοπροστασίας των 60 F16, ενώ οι δικογραφίες για τα πολιτικά έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατ. δολαρίων έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου τους Γιώργου Κανδαλέπα.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην HSBC της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.