Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν σπίτι του λίγο πριν την απολογία του στον ανακριτή

Συνελήφθη ο πρώην γ.γ.  εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος
Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι του στην Κηφισιά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ακη ΤσοχατζόπουλουΙωάννης Σμπώκος

Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο αναφέρεται: «Μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας». Μέχρι τις 23.30 ο κ. Σμπώκος ήταν ακόμη στο σπίτι του στην Κηφισιά όπου η έρευνα συνεχιζόταν.

Πριν από τη σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί έρευνα και στο γραφείο του, στους Αμπελόκηπους. Η έρευνα και η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο «Βήμα» είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, δηλώνοντας άγνοια και για τις σημειώσεις από το αρχείο του Ακη που τον αφορούσαν.

Ο κ. Σμπώκος εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αλλά στο μεταξύ συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.