Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ντέρμπι μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις


Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο 48ωρο, με την Χρυσή Αυγή να είναι πλέον σταθερά τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει ιστορικά χαμηλά.
Σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews , η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με ποσοστό 22,9% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,0%, ΠΑΣΟΚ 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,0%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2% και ΚΚΕ 4,0%.
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση.
ΝΔ 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%,
ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
άκυρο λευκό 3,4%
άλλο 3,1%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ .
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές.

Πηγή:iefimerida.gr http:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.