Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ερευνα για παράνομο πλουτισμό 30 πολιτικών



Ερευνα για παράνομο πλουτισμό 30 πολιτικών
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, για τη λίστα με τους 30 πολιτικούς, που ερευνά το ΣΔΟΕ. Ο αντεισαγγελέας με έγγραφο του (19 Σεπτεμβρίου 2012) προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ζητάει να ερευνηθεί, αν πράγματι υπάρχει λίστα με πρόσωπα, που είναι είτε τέως υπουργοί, είτε βουλευτές εν ενέργεια ή μη, αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα (Δημοκρατία) φέρονται να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. 








Αν υπάρχει αυτή η λίστα - αναφέρεται στο έγγραφο - ζητείται να γίνει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί άν έχουν γίνει τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής (βασικό έγκλημα) αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, που σχετίζεται με μη νόμιμο πλουτισμό, κατά παντός υπευθύνου...

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπενθυμίζεται ότι για τους εν ενέργεια υπουργούς ισχύει βεβαίως, η ειδική διαδικασία αναζήτησης ευθυνών κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο του 2003, ενώ για τους εν ενέργεια βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια των ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για την βεβαίωση του εγκλήματος ή των εγκλημάτων, όχι όμως και πράξεων που θίγουν το πρόσωπο τους.
Πηγή:tovima.gr

Η λίστα των 30, που ερευνώνται από τον ΣΔΟΕ, φέρεται να περιλαμβάνει ανθρώπους, των οποίων ήδη εξετάζονται οι καταθέσεις τους, αλλά και το περιεχόμενο των θυρίδων τους.

Έγγραφο, που έχει στην κατοχή του το «Βήμα» και απευθύνεται στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών αφορά εν ενεργεία βουλευτή και έχει εκδοθεί τον Μάιο του 2012 από το ΣΔΟΕ. Ζητείται να ελεγχθεί για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2004 ως σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας θα καλέσει στην προκαταρκτική και τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταθέσουν γιατί καθυστερούν τόσο την έρευνα, αλλά και τα στοιχεία, που έχουν ως σήμερα εντοπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.