Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τα νέα της κυρα Κατίνας

Τι γίνεται εκεί στην Χιλιαδού ρε παιδιά. Μαθαίνω ότι κάθε μέρα σκάει μύτη και μια υπηρεσία για έλεγχο. Δήμος, Πυροσβεστική, ΙΚΑ, Κτηματική κλπ Έμαθα ότι ξέσπασε πόλεμος μεταξύ δύο καταστηματαρχών της παραλίας και γίνεται χαμός. Και επειδή η ιστορία μέχρι σήμερα μας έχει δείξει ότι δεν βρίσκεις άκρη με τέτοιες καταστάσεις, περιμένουμε να δούμε ποιος μικρός θα την πληρώσει καθόσον λέει και η παροιμία "όταν κλοτσιούνται τα μουλάρια την πληρώνει το παχνί". 
Σε εκείνη την ριμάδα την παραλία, το Παραθάλασσο, που χρόνια τσακώνονταν Ευπάλιο και Μοναστηράκι ποιανού είναι, δεν βρέθηκε κάποιος να αναγκάσει τον ιδιοκτήτη της έκτασης γύρω από την λίμνη να το καθαρίσει. Τα χόρτα και τα βάτα έχουν φτάσει στο Θεό. Ευτυχώς που είναι και η blue lake με την μουσική της και αποτρέπει τις αλεπούδες γιά να κάνουν φωλιές.
Ένα μπράβο στον Δήμο που αρχίζει δειλά δειλά να οργανώνει τις παραλίες. Ήδη σε αρκετές πολυσύχναστες παραλίες υπάρχει ναυαγοσώστης. Δυο τρία πραγματάκια ακόμη  και τσούπ θα έρθουν και η γαλάζιες σημαίες. Για οργανωθείτε..
 Έλειψα λίγο καιρό και παραλίγο να σκοτωθείτε. Έμαθα εκεί στα Τριζόνια πριν κανα μήνα έγινε χαμός. Πολύ ξύλο μεταξύ χωριανών και επισκεπτών που διασκέδαζαν σε κατάστημα του νησιού. Και επειδή φημιζόμαστε γιά την φιλοξενία μας και δεν υπάρχει λόγος να αποκτήσουμε κακό όνομα σε τέτοιες δύσκολες εποχές, καθίσαμε και τις φάγαμε σαν κύριοι.
Και εσείς οι απέναντι τι μαζευτήκατε και περιμένατε την βάρκα, για συμπαράσταση στους δικούς σας ή να τους υποδεχθείτε. 
Και για το τέλος όλοι το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού και λαϊκή μουσική.
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.