Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Δημοτικά ξεκατινιάσματα


Σχολιάζει η κυρά-Κατίνα

Έμαθα ότι ο τέως Δήμαρχος Λιδωρικίου δεν αφήνει πανηγύρι και εκδήλωση σε όλη την περιοχή. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Χαμόγελα, κεράσματα, χαιρετούρες, κλπ Προβλέπω υποψηφιότητα ....

Δήμαρχε, όταν πραγματοποιείς κατ ιδίαν συναντήσεις με κάποια πρόσωπα που προκαλούν, φρόντισε τα αυτοκίνητά τους να μην είναι σε περίοπτη θέση. Εκτός αν το κάνουν επίτηδες για να σε δυσφημίσουν. Καταλαβαίνεις ποιόν εννοώ.

Τι εννοούσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου χαρακτηρίζοντας Δημοτικό Σύμβουλο της ορεινής Δωρίδας ως "Τράγκα" δεν ξέρω.  Ένα όμως ξέρω. Στην ορεινή Δωρίδα δεν γίνεται τίποτε εάν δεν έχει την έγκριση του.  Ο  Αντιδήμαρχος ικανοποιεί όλα τα αιτήματά του και έχει βάλει στον πάγο όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Σηματοδοτεί κάτι αυτή η κίνησή του.

Με πολύ ελαφριά την καρδιά παίρνετε τις αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το λέω αυτό με αφορμή την κατ΄ιδίαν τοποθέτηση αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου. Αρκετοί δικαίωσαν τον  σύμβουλο της μειοψηφίας και παραδέχθηκαν το σφάλμα του εισηγητή της πλειοψηφίας που έδωσε την πλειοψηφία της σύνθεσης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου στους μετανάστες. Προχωρημένο δεν λέω αλλά για άλλες εποχές.

Όταν ο Αντιδήμαρχος πρότεινε στο Συμβούλιο την αγορά δύο αυτοκινήτων για για τις μετακινήσεις υπαλλήλων δεν βρέθηκε κανένας από αντιπολίτευση ή την την συμπολίτευση να ζητήσει εξηγήσεις για την κυκλοφορία των υπόλοιπων αυτοκινήτων του Δήμου. Το μόνο που ξέρετε είναι να ψιθυρίζετε πίσω από τις πλάτες. Μπροστά κότες όλοι.

Πλησιάζει το τέλος της διετίας και όπου να 'ναι ο Δήμαρχος θα πρέπει να ορίσει τους Αντιδημάρχους για την δεύτερη διετία.  Ένας λόγος που αρκετοί κάθονται "κότες"  και περιμένουν προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους για την παραπέρα πορεία.  Ειδικά στην περίπτωσή μας που οι αμειβόμενοι θα είναι δύο ενώ για τους άλλους δύο η θέση θα είναι τιμητική και άμισθη. Θα πάνε οι ανεξαρτητοποιήσεις φωτιά.

 Ανοίξτε και κανένα λεξικό εκεί στον Δήμο γιά να μάθετε και καμιά καινούργια λέξη. Όλο απευθείας ανάθεση. Υπάρχει και η λέξη διαγωνισμός. Παράγινε το πράγμα.  Όλο απευθείας αναθέσεις σε εργασίες και μελέτες. Άυλα πράγματα
ανάθεση η  : εντολή που δίνεται ή συμφωνία που γίνεται, για να αναλάβει κάποιος την εκτέλεση ενός έργου
διαγωνισμός ο  : δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται κάποιος προκειμένου να πετύχει ή να κερδίσει κτ. (μια θέση, μια νίκη, ένα βραβείο κ.ά.): Προκηρύσσεται ~ για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης έργου ή εργασίας. ~ ποίησης / πεζογραφίας / μυθιστορήματος / ζωγραφικής. ~ ομορφιάς, καλλιστεία. Πλειοδοτικός* /μειοδοτικός* ~. 
[λόγ. < μσν. διαγωνισμός `έντονη προσπάθεια΄ κατά τη σημ. της λ. διαγωνίζομαι < διαγωνισ- (διαγωνίζομαι) -μός]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.