Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ποσό 100.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από το ΙΚΑ
















Για απάτη μέσω Διαδικτύου σε βάρος του ΙΚΑ κατηγορούνται τρία άτομα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι κατηγορούμενοι - ένας ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στη Χρυσούπολη Καβάλας και δύο ιδιοκτήτες τεχνικών γραφείων στο Καλοχώρι και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης - φέρονται ότι υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, προκαλώντας ζημιά στο Ιδρυμα, η οποία υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, δήλωναν εικονικούς εργάτες σε οικοδομικά έργα και εικονικά ημερομίσθια, με αποτέλεσμα το ψευδώς δηλωμένο εργατικό δυναμικό να λαμβάνει τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις αντίστοιχες παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ουδέποτε καταβάλλονταν οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Η έρευνα για την εξιχνίαση των παραπάνω υποθέσεων ξεκίνησε μετά από καταγγελίες, ενώ αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος - σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία - ανακάλυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών.

Τα δύο προηγούμενα 24ωρα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους επαγγελματικούς χώρους των κατηγορουμένων στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν φάκελοι με συνολικά 15 αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τους ιδιοκτήτες των τριών γραφείων θα υποβληθεί στις εισαγγελίες Πρωτοδικών Καβάλας και Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.