Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Κόπηκε η χρηματοδότηση για την πρόνοια και την απασχόληση στην Στερεά Ελλάδα


Αναδημοσίευση από iteanet



Θα εξηγήσει ο Περιφερειάρχης πως κόπηκε η κοινοτική χρηματοδότηση για την πρόνοια και την απασχόληση στην Στερεά Ελλάδα;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποκάλυψε ότι με συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης Παπαδήμου και Τρόικας, κόβεται η κοινοτική χρηματοδότηση στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο.
«Αυτό είναι οξύμωρο γιατί ο άνεργος της Ρόδου είναι άνεργος και άνεργος της Λαμίας είναι άνεργος» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα μάλιστα με τον όποιο, μέσω της αρμόδιας γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, επιδιώκεται η αλλαγή της συμφωνίας. Η διακοπή της χρηματοδότησης διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και υπηρεσίες, στερεί την περιφέρεια από όλα τα  κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.
Προκύπτουν συνεπώς αμείλικτα ερωτήματα:
-        Από πότε γνωρίζει η Περιφέρεια την απόφαση διάλυσης των προγραμμάτων πρόνοιας και απασχόλησης στην Στερεά Ελλάδα;
-        Ποιός ευθύνεται για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση που κρατήθηκε κρυφή μέχρι πριν από λίγες ημέρες: η υπηρεσιακή κυβέρνηση όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης ή η κυβέρνηση που υποστηρίχθηκε από τον δικό του χώρο;


Η ανακοίνωση του Περγαντά

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 15 -06-2012 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου 

Άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να παγώσει κάθε διαδικασία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης, με παρέμβαση στην αρμόδια Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων – Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Δαλλαπόρτα και με γραπτή επιστολή από 14/6/2012 στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη , εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη δυσαρέσκειά του και τονίζει, πως είναι δυνατόν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να ακυρώνει έναν Προγραμματισμό και στις δύο Περιφέρειες στόχου 2 (Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο), όταν γνωρίζει πολύ καλά τις αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις, που προσδοκά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω αυτών των δράσεων για να ενισχύσει την απασχόληση και την κατάρτιση ανέργων, σ’ αυτή τη υπέρ-κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. 

Επίσης επισημαίνει, ότι με την παραπάνω απόφαση προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στην Περιφέρεια, καθώς πολλές από τις δράσεις (ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωφελής Εργασία, Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Βοήθεια στο Σπίτι , ΚΗΦΗ, κλπ) έχουν ενταχθεί και βαίνουν προς υλοποίηση και άλλες (ΤΟΠΣΑ) βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και καταλήγει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα κάθε βλαπτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.