Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ



giosakis

Πόρισμα-φωτιά του Ισ. Ντογιάκου…

   Κατηγορούμενος ο Γεωργιτσογιαννάκος, ο Γιοσάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ευσταθίου ο οποίος λιποθύμησε στη δίκη Μπολέτση, δικηγόροι, κτλ. Κόσμος και κοσμάκης. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Δ. Παρασκευόπουλος, βρίσκεται φυλακή καθώς καταδικάστηκε για την υπόθεση της Αιξωνής… Ο ύποπτος πρώην βουλευτής, πολιτεύτηκε και σε αυτές τις εκλογές με το ΛΑΟΣ…
   Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν περισσότερα από 20 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη «συμμορία των πλειστηριασμών» που αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ανάμεσά τους, νυν και πρώην δικαστές, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ένας αρχιμανδρίτης που έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη καθώς και ένας πολιτικός μηχανικός ο οποίος εμφανίζεται να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα.
   Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να τεθούν σε αργία ο πρόεδρος Εφετών, η συνάδελφός του εφέτης που υπηρετούν στην Αθήνα, αλλά και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών από τα Ιωάννινα που φέρονται να έχουν ανάμιξη στην υπόθεση, με βάση τα στοιχεία της ογκώδης δικογραφίας. Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για σειρά κακουργημάτων. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους, ανά περίπτωση, μεταξύ άλλων είναι: κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδής βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας ή της συνέργειας, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα με διάταξη του εισαγγελέα, στον πολιτικό μηχανικό, τον αρχιμανδρίτη και τον δικηγόρο που φέρονται ως πρόσωπα «κλειδιά» της πολυμελούς σπείρας.
  Μάλιστα, λόγω εξαιρετικής σοβαρότητας της υπόθεσης, η ανάκριση θα διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου.
   Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, τις οποίες διενέργησε η ΕΥΠ και ξεπερνούν τις 92.000 σελίδες. Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος συγκέντρωσε πλήθος στοιχείων και αφού εξέτασε πολλούς μάρτυρες κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου τους εμπλεκομένους. Μετά το τέλος της έρευνάς του, συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο διαβίβασε στον προϊστάμενό του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο που με τη σειρά του, έδωσε την παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλυτώσουν τις κατασχέσεις τους. Η προσεκτική μελέτη των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που κατέγραψε το γνωστό βαλιτσάκι της ΕΥΠ, αλλά και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, βοήθησαν τον εισαγγελέα να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και να φθάσει στο ρόλο των εμπλεκόμενων δικαστικών λειτουργών.
  Ο πρόεδρος Εφετών που είχε προεδρεύσει σε δίκη του αποκαλούμενου παραδικαστικού, με κατηγορούμενους δικηγόρους, επιχειρηματία, αλλά και πρώην βουλευτή, φέρεται να συνομιλεί πριν εκδοθεί η απόφαση με εμπλεκόμενους τους οποίους τελικώς απήλλαξε. Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε κατήγγειλε τον δικαστή για δωροδοκία, εμφανίζοντας παράλληλα και καταγεγραμμένες συνομιλίες κατά τις οποίες ο πρόεδρος Εφετών φέρεται να ζητεί χρήματα.
  Η εφέτης που επίσης ακούγεται στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, φέρεται να συνομιλεί με μέλη του κυκλώματος στο οποίο εμπλέκεται και ο σύζυγός της- πρώην δικαστής και νυν δικηγόρος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών φέρεται να κρατούσε «στο συρτάρι» υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

makeleio.gr,
petraskandalou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.