Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κρατώντας πάντα περήφανα ψηλά την σημαία, πάντα ψηλά!



Γράφει ο Δευκαλίων








Η νεοφιλελεύθερη συμμαχία των τριών ετοιμάζεται. Κάποια μικρό-προβλήματα με τις αντιρρήσεις από την αριστερή πτέρυγα της ΔΗΜ.ΑΡ θα ξεπερασθούν σίγουρα. 
Το Δημόσιο έχει πάρα πολλές θέσεις «ευθύνης και προσφοράς» και σίγουρα οι παλαιό-κομμουνιστές «σύντροφοι» της ΔΗΜ.ΑΡ που ξέρουν καλά πώς να παζαρεύουν με τον ταξικό εχθρό θα άρουν τελικά τις αντιρρήσεις τους. Θα πρυτανεύσει ο διακαής και ανεκπλήρωτος μέχρι σήμερα πόθος τους να υπηρετήσουν το λαϊκό κίνημα και την υπόθεση του σοσιαλισμού καταλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις στην κρατική μηχανή. 
Στήθηκε λοιπόν το μετεκλογικό σκηνικό που θα μας απασχολήσει τα επόμενα δύο χρόνια. Έως τις ευρώ-εκλογές 2014. 
Από την μία πλευρά οι φιλομνημονιακές δυνάμεις Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ που θα υιοθετούν και θα υλοποιούν νέο-φιλελεύθερης φιλοσοφίας μνημονικές πολιτικές λιτότητας. Ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις περί ανάπτυξης και τα στατιστικά αποτελέσματα της ΕΛ.ΣΤΑΤ η φτώχεια και η ανεργία θα συνεχίσουν να χορεύουν το ταγκό του θανάτου. Η εξαθλίωση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. 
Από την άλλη πλευρά όλοι εμείς! Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Αντέξαμε τους εκβιασμούς Και συνεχίζουμε να είμαστε πλειοψηφία και μετά τις δεύτερες εκλογές φόβου. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος γεμάτος εμπόδια. Όμως θα αντέξουμε. Θα τα βγάλουμε πέρα όπως τα βγάλαμε μέχρι σήμερα. Εμείς στείλαμε τον Γιώργο Παπανδρέου στο ανάθεμα της ιστορίας, εμείς αποκαλύψαμε τον χυδαίο ρόλο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Η στήλη πιστεύει ακράδαντα ότι χωρίς το πατριωτικό κομμάτι της δεξιάς δεν μπορεί να στηθεί και να λειτουργήσει αντιμνημονιακό μέτωπο. Γι’ αυτό και στήριξε με συνέπεια και συνέχεια τον Αντώνη Σαμαρά όταν είπε όχι στον νεοφιλελευθερισμό και αντιστάθηκε στο πρώτο μνημόνιο. Στάθηκε όμως με συνέπεια απέναντι του όταν λύγισε και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου όταν υπέρ-ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. 
Η στήλη δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα. Θα στηρίξει με συνέπεια και συνέχεια όλες τις πατριωτικές-δημοκρατικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην μνημονιακή λαίλαπα απ’ όπου και αν προέρχονται. Θα συνεισφέρει με τις γνώσεις της και με τις θέσεις της στην τεκμηρίωση του αντιμνημονιακού λόγου. Με πίστη στο δίκαιο του αγώνα.
 Κρατώντας πάντα περήφανα ψηλά την σημαία, πάντα ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.