Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Φοβού τους προθύμους...



Του Στάθη Παναγούλη

Οι εκβιασμοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Στα εκβιαστικά τους διλήμματα θέλουν να εμπλέξουν και το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση για το δήθεν καλό του τόπου. Καλούν το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει συνένοχος, ώστε να παραμείνουν στην εξουσία, τώρα που ο λαός τους έδωσε γερή απάντηση. Ο λαϊκισμός τους δεν βρίσκει εύφορο έδαφος, οι δέσμιοι της SIEMENS ας καταλάβουν ότι ο λαός τους ξεπέρασε. Τέλος πια στην καταστροφολογία και επίσης ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μιλήσει για μονομερή αποδέσμευση από το Ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Όμως ας έχει ο λαός μας στο νου του ότι μόνο σε μια κυβέρνηση αριστεράς, με όσα πρότεινε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ενωτικό κοινωνικό μέτωπο, η Ελλάδα έχει ισχυρές βάσεις παραμονής και στην ευρωζώνη και στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Αυτό γιατί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι πολιτικές της λιτότητας αποτυγχάνουν και η κ. Μέρκελ ξέρει πολύ καλά πως η ύφεση θα αγγίξει και τη Γερμανία οδηγώντας μας όλους σε μεγάλα αδιέξοδα. Η καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει καταγγελία της διενέργειας πειραμάτων στον ελληνικό λαό και απόδειξη ότι μια άλλη πανευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης είναι αναγκαία.
Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η διάλυση έστω αυτού του κράτους πρόννοιας που υπήρχε, έχει ξεκινήσει σαν οδοστρωτήρας εδώ και δυο χρόνια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή σε συνθήκες Ινδοκίνας θα έρθει η ανάπτυξη; Δεν θα πεθάνουμε για να ζήσουν οι αριθμοί. Η οικονομική και νομισματική πολιτική πρέπει να έχει γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Ας μην φοβηθούν οι πολίτες, ακόμα κι αν προκύψουν Εφιάλτες και επιβάλλουν συγκυβερνήσεις εις βάρος του λαού μας.
Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα, τίποτα δεν έχει χαθεί.
Στάθης Παναγούλης
(πολιτική κίνηση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ενωτικό κοινωνικό μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.