Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διαβάστε όλα τα πρακτικά από τη σύσκεψη των αρχηγών με τον Καρ. Παπούλια...





Tα επίσημα πρακτικά της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, την Κυριακή, υπό τον Κάρολο Παπούλια έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία της Δημοκρατίας. (Διαβάστε το πλήρες κείμενο ΕΔΩ). Από τα πρακτικά φαίνονται οι δραματικοί τόνοι με τους οποίους περιέγραψε την κατάσταση της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η πρόταση του κ. Σαμαρά ήταν να σχηματισθεί κυβέρνηση με την προϋπόθεση του ευρώ με συνεργασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ή ακόμα και του κ. Καμμένου εάν ήθελε ή εάν δεν συμμετείχε σ΄ αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει η ανοχή του. Η κυβέρνηση αυτή, όπως είπε χρειάζεται ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα έως τις ευρωεκλογές..
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι προεκλογικά «δεν μιλήσαμε για τη δυνατότητα συμμαχιών μας μετεκλογικά με τα κόμματα και τις δυνάμεις που υποστήριξαν και δεσμεύτηκαν σ΄ αυτό το πρόγραμμα»
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην εισήγηση του κ. Τσίπρα για τους 168 βουλευτές που μπορούν να συγκεντρώσουν συνεργαζόμενοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είπε: «Το 168 δεν σημαίνει τίποτα. Το 168 είναι ένα κοινοβουλευτικό άθροισμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση υπό την έννοια ότι δεν μπορεί, όταν έχουμε μία αλλαγή των συσχετισμών, να μην αποτυπώνεται στη διαχείριση της ευθύνης της χώρας το νέο μέγεθος των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.