Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κατά πλειοψηφία και με πολλές «γκρίνιες», εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δωρίδος για το έτος 2012.

Κατά πλειοψηφία και με αιχμές από μέρους των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Δωρίδος για το έτος 2012.


Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου, προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, προσκομίζοντας με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προσθήκη στο τεχνικό πρόγραμμα η οποία περιελάμβανε πίνακα με τα νέα έργα κοστολογημένα ανά Τοπική Κοινότητα.
Ένταση δημιουργήθηκε όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε πληροφορίες, για το ύψος των ανταποδοτικών τελών ανά Τοπική Κοινότητα, πόσα από αυτά εισπράχθηκαν και αν τα ανταποδοτικά επέστρεψαν για έργα στις Τοπικές Κοινότητες.
Επίσης επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι ενώ προεκλογικά ήταν κατά των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και κατηγορούσε τους τέσσερις πρώην Δημάρχους της Δωρίδας για τις απ’ ευθείας αναθέσεις, κατά το προηγούμενο χρόνο της θητείας της προχώρησε σε απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως όποιο έργο πραγματοποιήθηκε, έγινε με απ’ ευθείας ανάθεση.
Σε παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, επέρριψε ευθύνες στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών, η οποία δεν ανταποκρίνεται, ως όφειλε, στη τεχνική υποστήριξη του Δήμου Δωρίδος.
Ο κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, τάχθηκε κατά του τεχνικού προγράμματος, το οποίο χαρακτήρισε χωρίς όραμα για την ανάπτυξη του Δήμου.    
Από τη πλευρά του ο κ. Δήμαρχος υπεραμύνθηκε του τεχνικού προγράμματος το οποίο χαρακτήρισε ισομερώς κατανεμημένο σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, ζητώντας από όλους να το ψηφίσουν και ανέφερε ότι τα ανταποδοτικά είναι στο σύνολο του Δήμου και όχι ανά Τοπική Κοινότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν τα ανταποδοτικά τέλη επέστρεφαν στη τοπική κοινότητα τότε σε ένα μικρό χωριό με ελάχιστα ανταποδοτικά τέλη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανένα έργο. Ωστόσο ο κ. Δήμαρχος δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν φροντίσει για την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών.
Κατηγόρησε τέλος τους πρώην Δήμους της Δωρίδας ότι την περίοδο των «παχιών αγελάδων», (όπως χαρακτηριστικά είπε), τότε που μπορούσαν, δεν προχώρησαν στη σύσταση υπηρεσιών, στη στελέχωσή τους με τεχνικό προσωπικό, στην απορρόφηση κονδυλίων από προγράμματα όπως π.χ. το ΕΣΠΑ και κατηγορούν σήμερα, αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο,  τη νέα δημοτική αρχή.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση πολλών Προέδρων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για το πια έργα, από αυτά που είχαν προτείνει, είχαν εγκριθεί και είχαν συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Και αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή δεν είχε την ευθιξία να αποστείλει στους Προέδρους και Εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων το τεχνικό πρόγραμμα, (όπως έπραξε για τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης), προκειμένου να είναι και αυτοί ενήμεροι και εξέφρασαν παράπονα τόσο για τη χρηματοδότηση των χωριών τους, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από μεριάς Δήμου Δωρίδος.
Και από αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έλειψαν οι αναβολές συζήτησης θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Αναδημοσίευση από  http://avradoridas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.