Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

“Σύντροφοι”, ο μπαλτάς τους χασάπη κόβει και από τις δύο όψεις!



Γράφει ο Δευκαλίων

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, άρχισε η περίοδος της μεγάλης Σαρακοστής. Όμως στην Ελλάδα του ΔΝΤ την Ελλάδα της φτώχειας της πείνας και της εξαθλίωσης τίποτε δεν είναι πια το ίδιο όπως παλιά.
Τα παιδιά που δεν έχουν βιβλία δεν παίζουν πια χαρούμενα με τους χαρταετούς. Οι νέοι που σπούδαζαν και περίμεναν με την ελπίδα της καλύτερης ζωής να ενταχθούν στην παραγωγή, τροφοδοτούν μαζικά τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας. Οι οικογένειες διαλύονται κάτω από το βάρος και τα προβλήματα της ανέχειας και των δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων. Οι γέροι που χωρίς να φταίνε οι ίδιοι παίρνουν μία πενιχρότατη και κάτω από τα όρια της φτώχειας σύνταξη περιμένουν θλιμμένοι το τέλος. Μία κοινωνία σε διάλυση και αποδρομή.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να αγωνιζόμαστε. Πρέπει να αντιδράσουμε,  πρέπει να αγωνιστούμε δεν πρέπει να αφεθούμε άβουλοι στο επερχόμενο μοιραίο και θλιβερό τέλος. Πρέπει τα παιδιά μας να σταθούνε όρθια, να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και να αγωνισθούν για παιδεία, για μόρφωση, για δουλειά, για μία ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τις οικογένειες μας, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανόνων της αξιοπρέπειας. Πρέπει οι γέροι να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους και ανήμποροι, αλλά ότι έχουν δίπλα τους όλους εμάς. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν μας πρέπει και δεν μας αξίζει η μοίρα που θέλει να μας επιβάλει η Τρόικα και το ΔΝΤ. Δεν θα πάνε τα παιδιά μας μισθοφόροι στους πολέμους τους, δεν θα γίνουν τα κορίτσια μας πόρνες στα κρεβάτια τους, δεν θα αφήσουμε τους γέροντες μας να πεθάνουν για να μειώσουμε το Δημόσιο Έλλειμμα εξοικονομώντας τις συντάξεις τους. Θα αντιδράσουμε!
Έρχονται εκλογές. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου αρκεί η χώρα να οδηγηθεί (όπως άλλωστε ζητούσε και ο Αντώνης Σαμαράς) σε εκλογές, προκειμένου να αλλάξει ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός υπέρ των πατριωτικών δυνάμεων. Φαίνεται ότι του βγαίνει του Αντώνη αυτός ο σχεδιασμός. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αυτό που μπορούσε να κάνει. Μας έδωσε το δικαίωμα να αντιδράσουμε, τώρα είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε πολιτικά ορθά. Να συντρίψουμε με τον ψήφο μας τους μνημονιακούς συνδυασμούς και υποψηφίους. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ.
Τους γνωρίσαμε καλά τα τελευταία δύο χρόνια. Στην αρχή υπεραμύνονταν του μνημονίου και της Τρόικας: «Είναι τεχνικοί σύμβουλοι και βοήθεια προκειμένου να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και για να μην ξαναβρεθεί στην ίδια θέση», μας έλεγαν για να μας κοροϊδέψουν. Μετά όταν οι εκβιασμοί έγιναν οφθαλμοφανείς και δεν πέρναγαν τα ψέματα περί τεχνοκρατικής βοήθειας οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί μας έλεγαν: «Τι να κάνουμε; Αν δεν μας δώσουν την δόση θα χρεοκοπήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε». Στο τέλος εντελώς ανερυθρίαστα μας είπαν: «Διαφωνούμε, ξέρουμε ότι είναι λάθος πολιτική αλλά με πόνο και σπαραγμό ψυχής ψηφίζουμε υπέρ του μνημονίου για να σας σώσουμε από την χρεοκοπία. Μας χρωστάτε και από πάνω γιατί ψηφίζουμε εναντίον των ιδεολογικών μας αρχών». Εδώ μιλάμε για τον ορισμό της αθλιότητας.
Για όλους αυτούς, την άθλια παρέα του Γιώργου Παπανδρέου, μία μόνο μπορεί να είναι η απάντηση μας: Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους!
Στο τέλος αυτής της άθλιας πορείας κάποιοι από αυτούς επέλεξαν να διαφοροποιηθούν. Άλλοι χαρακτήρισαν το πρώτο μνημόνιο συμφορά αλλά το ψήφισαν και για δεύτερη φορά, αφού έδωσαν θετική ψήφο και στην νέα μνημονιακή σύμβαση. Φαίνεται ότι μαζί με το δεύτερο μνημόνιο ξενύχτησαν και διάβασαν και το πρώτο που όπως έλεγαν δεν πρόλαβαν να διαβάσουν. Άλλοι ακόμα χειρότεροι θεομπαίχτες απείχαν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την νέα μνημονιακή σύμβαση.
Με αυτά τα καμώματα, όλοι αυτοί οι τύποι, τέως επιφανή μέλη της άθλιας παρέας του Γιώργου Παπανδρέου, πιστεύουν ότι θα πάρουν συγχωροχάρτι από τους Έλληνες και την Ιστορία. Κανένα Έλεος, τσακίστε τους!
Για όλη αυτή την παρέα έρχεται η ώρα των εκλογών. Η ώρα της κρίσεως θα πουν πολλοί. Εμείς θα το πούμε κάπως αλλιώς: «Σύντροφοι», ο μπαλτάς τους χασάπη κόβει και από τις δύο όψεις

Αναδημοσίευση από http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.