Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανασχηματισμός στη κυβέρνηση Παπαδήμου λόγω Καρατζαφέρη


Ανασχηματισμός στη κυβέρνηση Παπαδήμου λόγω Καρατζαφέρη

Θέμα ανασχηματισμού –και άμεσου, μάλιστα– άνοιξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με την απόφασή του να καταψηφίσουν οι 15 βουλευτές του το νέο Μνημόνιο.
Κι αυτό διότι:
Πρώτον, δεν γίνεται τέσσερις εξ΄αυτών  να παραμείνουν μέλη μίας κυβέρνησης, της οποίας το βασικότερο νομοσχέδιο (για το νέο οικονομικό πρόγραμμα) θα καταψηφίσουν.
Δεύτερον, εάν κάποιος εξ΄αυτών παραβιάσει τη «γραμμή» και το υπερψηφίσει, θα τεθεί εκτός κόμματος. Και σ΄αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν θα μπορεί να παραμείνει υπουργός καθώς η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Τρίτον: Το ΛΑΟΣ παύει αυτομάτως να είναι κυβερνητικός εταίρος, μετά την απόφαση για καταψήφιση, έστω κι αν ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε ότι εξακολουθεί να στηρίζει «τον Παπαδήμο ως Παπαδήμο».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μετά τις δηλώσεις Καραντζαφέρη, τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣυπέβαλαν στον πρωθυπουργό τις παραιτήσεις τους.
Κάλυψη κενών θέσεων, εκτός και αν…
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πιθανότερο είναι ο ανασχηματισμός να αφορά στην κάλυψη των τεσσάρων κενών θέσεων που θα προκύψουν από την απομάκρυνση των Μ. Βορίδη, Αδ. Γεωργιάδη, Γ. Γεωργίου και Ασ. Ροντούλη.
Ριζικές αλλαγές θα είχε νόημα να γίνουν –όπως τονίζουν– μόνο εάν οι άλλοι δύο εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, θα συμφωνούσαν σε αναβολή των εκλογών για σεβαστό χρονικό διάστημα.
Η πρώτη πλευρά το θέλει (σ.σ. το έχει ζητήσει επισήμως ο Γ. Παπανδρέου και έδειξε να τον ακολουθεί χθες τη νύχτα, μετά το Eurogroup, ο Ευ. Βενιζέλος).
Η δεύτερη όμως όχι, όπως φάνηκε και από το χθεσινό διάγγελμα του Α. Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη νωπής λαϊκής εντολής άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη «τρύπα» στην κυβέρνηση άνοιξε χθες με την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου.
ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.